Prima pagină » International » Germania a suspendat zborurile spre și dinspre Marea Britanie, după apariția noii tulpini extrem de contagioase
Germania a suspendat zborurile spre și dinspre Marea Britanie, după apariția noii tulpini extrem de contagioase

Germania a suspendat zborurile spre și dinspre Marea Britanie, după apariția noii tulpini extrem de contagioase

21 dec. 2020, 12:34,
în International

Germania a suspendat, începând de luni, 21 decembrie, zborurile spre şi dinspre Marea Britanie, după apariţia noii tulpini de coronavirus. Potrivit cercetătorilor, această tulpină este cu până la 70 la sută mai contagioasă.

Toate zborurile dintre Germania și Marea Britanie au fost suspendate ca urmare a mutației suferite de tulpina noului coronavirus din Regatul Unit. Decizia urmează să fie oficializată, a precizat o sursă guvernamentală. De asemenea, ţările europene discută în paralel pentru o reacţie comună în ceea ce priveşte legăturile maritime, feroviare şi rutiere cu Marea Britanie.

Germania a suspendat zborurile spre și dinspre Marea Britanie

În afara deciziei luate de Germania, au mai suspendat zborurile spre şi dinspre Marea Britanie și alte țări din UE, cum ar fi Olanda, Belgia și Italia. Totodată, şi România a suspendat zborurile cu Marea Britanie.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai contagioasă. Astfel, a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

Și Italia se protejează în fața noii tulpini

Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, a anunţat, duminică, în social media, că Italia va suspenda zborurile din Marea Britanie, la fel cum au procedat şi Olanda şi Belgia.

„Marea Britanie a tras un semnal de alarmă cu privire la noua formă de COVID care ar fi rezultatul unei mutaţii a virusului. În calitate de Guvern, avem datoria de a-i proteja pe italieni, astfel că, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna cu Ministerul Sănătăţii dispoziţia de suspendare a zborurilor de legătură cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia şi pe compatrioţii noştri”, a notat Di Maio pe Twitter.

Potrivit presei italiene, duminică au sosit în Italia peste 20 de zboruri din Marea Britanie, majoritatea în Lombadria, dar şi în Veneto şi Lazio.

AP notează că peste 327.000 de cetăţeni italieni locuiesc în Marea Britanie oficial, însă totalul neoficial ar fi de 700.000. Duminică a fost ultima zi în care italienii mai putea călători dintr-o regiune în alta înaintea sărbătorilor de iarnă, din cauza unui lockdown parţial impus de autorităţi.

Ce nu au voie să facă germanii de sărbători

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat pe germani să nu îşi viziteze familiile de Crăciun şi să folosească apelurile video pentru a-şi vedea rudele, aşa cum procedează soldaţii aflaţi în străinătate. În momentul de față, Germania se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus şi a deceselor cauzate de COVID-19.

„Femeile şi bărbaţii staţionaţi departe de casă, pentru ca noi să fim în siguranţă, ştiu ce înseamnă să ai contact limitat cu cei dragi. Ei ştiu ce înseamnă să poţi doar să foloseşti Skype o perioadă lungă în loc să fii împreună cu cei iubiţi”, a spus Angela Merkel în podcast-ul său săptămânal.

Iar situația pe viitor se anunță destul de gravă din moment ce Germania a suspendat zborurile spre și dinspre Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *