Prima pagină » International » Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Care este motivul
Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Care este motivul

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Care este motivul

29 dec. 2020, 13:23,
BZI.ro, în International

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID din cauza faptului că aproape 1.000 de doze de vaccin realizat de BioNTech şi Pfizer nu au fost ţinute la temperatura recomandată în timpul transportului. Problemele au apărut în a doua zi de vaccinare, iar campania a fost suspendată pe moment.

Imunizarea împotriva noului coronavirus a fost suspendată în nouă districte bavareze deoarece vaccinul anti COVID nu a fost transportat la temperatura recomandată de opt grade, notează Mediafax.

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID

Una din cutiile frigorifice pentru transportul vaccinului împotriva noului coronavirus, termometrul a arătat 15 grade Celsius. Temperatura era mult prea mare decât cele 8 grade la care ar fi trebuit transport serul.

BioNTech şi Pfizer, dezvoltatorii vaccinului anti-COVID-19, au precizat că serul rezistă cinci zile la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8 grade, după ce este scos din spaţiul special de stocare. O femeie de 101 ani, care este îngrijită într-un centru pentru vârstnici din landul Saxonia-Anhalt, a fost prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului coronavirus cu serul Pfizer şi BioNTech, notează sursa citată.

Primele persoane au fost vaccinate sâmbătă, însă campania de vaccinare anti-COVID-19 a început oficial, duminică, la fel ca în toate ţările din UE.

În Germania, primii vaccinaţi vor fi persoanele în vârstă şi angajaţii din sistemul medical deoarece au cel mai mare risc de infectare, conform epidemiologilor.

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași s-a vaccinat impotrva COVID-19. Medicul nici nu a simțit vacccinul aratandu-se uimit ca s-a terminat atât de repede.

Dr. Florin Roșu este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Într-o scurtă declarație, medicul și deopotrivă managerul Spitalului de Boli Infecțioase a explicat că vaccinul a ajuns în siguranță la Iași într-un transport securizat și că în aceste momente este ținut la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. În altă ordine de idei, aproximativ 90% dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase se vor vaccina, susține dr. Florin Roșu

Un israelian a murit după ce a primit vaccinul anti-covid. Ce spun medicii

Un israelian a murit la două ore după ce a primit vaccinul anti-covid. Bărbatului de 75 de ani i-a fost administrata doza de vaccin la ora 8:30 la o clinică din Israel. Conform procedurii acesta a rămas la unitate o scurtă perioadă de timp pentru a vedea dacă sunt anumite efecte secundare. Israelianul a fost externat deoarece nu prezenta niciun simptom advers. La două ore pacientul a fost declarat mort. Decesul acestuia s-a produs în afara unităţii medicale.

Chezy Levy a precizat că primele concluzii arată că nu există o legătură între moartea bărbatului și vaccinarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *