Prima pagină » Coronavirus » Germania a introdus România pe lista roşie din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu coronavirus. Noile restricţii de care se lovesc românii, la intrarea în ţară

Germania a introdus România pe lista roşie din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu coronavirus. Noile restricţii de care se lovesc românii, la intrarea în ţară

25 sept. 2020, 12:58,
în Coronavirus

Germania a introdus România pe lista roşie din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu COVID-19. În acest sens, statul german a luat unele măsuri împotriva românilor care vin din zone de risc. Astfel, la intrarea în ţară, toţi cei care călătoresc din Capitala sau din celelalte 12 judeţe în care s-au înregistrat cifre mari de infectări cu COVID-19 au obligaţia de a se autoizola pentru 14 zile.

România pe lista roşie. Capitala şi 12 judeţe, pe lista zonelor de risc pentru COVID-19

Germania a inclus Bucureştiul, dar şi alte 12 judeţe pe lista zonelor de risc pentru COVID-19. Toţi cei care vin din aceste zone şi intră în Germania sunt obligaţi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Cu toate acestea, există şi anumite excepţii. Mai exact, potrivit informaţiilor din presă, persoanele care prezintă un test negativ COVID-19, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de a intra în ţară nu mai sunt obligate să intre în izolare.

România a fost nominalizata drept tara cu risc ridicat de mortalitate a infecţiilor cu coronavirus

Joi, 24 septembrie 2020, România a fost nominalizata, împreună cu alte şase state europene, drept tara cu risc ridicat de mortalitate a infecţiilor cu coronavirus. Astfel, alături de ţara noastră, unde mortalitatea este uşor sub 3%, au fost menţionate Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Ungaria şi Spania, ultima tara fiind cea cu mortalitatea cea mai ridicată, 3 procente. Aceste state reprezintă ”o mare îngrijorare”, conform avertismentului venit de la Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor

Instituţia europeană arată că singura şansă pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus este impunerea unor restricţii mai stricte.

„Impunerea unor restricţii stricte, care s-a dovedit o măsură efectivă în controlul răspândirii pandemiei în UE în primăvara anului 2020, pare să fie singură strategie care poate asigura un impact moderat al bolii asupra indivizilor şi sistemelor de sănătate”, se arată în documentul Centrului european.

Câte cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore

Până ieri, 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

94.877 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până ieri, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 23.09.2020 (10:00) – 24.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (25 bărbaţi şi 16 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constantă, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârsta 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârsta 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârsta 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârsta 70-79 ani şi 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

38 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbiditati, 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbiditati, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati până în prezent.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.136. Dintre acestea, 506 sunt internate la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`