Prima pagină » International » Gerhard Schröder a demisionat de la gigantul rus Rosneft, după ce parlamentarii germani i-au retras privilegiile
Gerhard Schröder a demisionat de la gigantul rus Rosneft, după ce parlamentarii germani i-au retras privilegiile

Gerhard Schröder a demisionat de la gigantul rus Rosneft, după ce parlamentarii germani i-au retras privilegiile

20 mai 2022, 19:16,
în International

Gerhard Schröder , fostul cancelar al Germaniei din perioada octombrie 1998 până în 22 noiembrie 2005, a demisionat din vârful companiei petroliere de stat ruse Rosneft, la o săptămână după ce Bundestag-ul a anunțat că acesta își va pierde privilegiile de fost cancelar din cauza refuzului de a condamna în mod explicit invazia rusă în Ucraina și a legăturilor sale cu Rusia.

Gerhard Schröder a fost cancelar din 1998 până în 2005, fiind ultimul social-democrat din fruntea guvernului înaintea lui Olaf Scholz. Ulterior a lucrat pentru companiile Nord Stream, Gazprom şi Rosneft, printre altele. Conducerea SPD i-a cerut să demisioneze din partid şi au existat, de asemenea, cereri pentru excluderea sa.

Schröder a informat compania petrolieră de stat rusă că nu va mai face parte din consiliul său de administrație. Omul de afaceri german Matthias Warning a făcut și el aceeași mișcare, se arată în comunicat.

„Suntem înțelegători pentru deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a spus Rosneft într-o declarație.

Rosneft va continua să folosească abordările implementate de fostul consiliu de administrație

Compania petrolieră Rosneft a anunțat că standardele vor continua să folosească abordările implementate de Gerhard Schröder și Mtthias Warning, precum o analiză cuprinzătoare, o planificare atentă și modelarea proiectelor în derulare, precum și principiile pe termen lung și luarea în considerare a intereselor partenerilor noștri pe piață.

Rosneft recunoaște meritele celor doi foști administratori

Rosneft a menționat, de asemenea, rolul neprețuit al lui Schroeder și Warnig „în implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în Rusia și Germania care vizează îmbunătățirea eficienței economiei germane și a industriei sale, precum și bunăstarea cetățenilor săi”.

Schröder a fost supus unor critici intense pentru că și-a păstrat postul de la Rosneft pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Parlamentul german a anunțat joi că își va pierde biroul și personalul finanțat de contribuabili, pe fondul controversei legate de afaceri și legăturile sale politice cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024