Prima pagină » International » Gerard Depardieu s-a convertit la ortodoxie

Gerard Depardieu s-a convertit la ortodoxie

08 sept. 2020, 21:10,
George Cristian, în International

Legenda cinematografiei franceze, Gerard Depardieu, care are legături strânse cu Rusia, s-a convertit la ortodoxie.. Enoriașii Catedralei Alexander Nevsky din arondismentul 8 din Paris au putut vedea o scenă incredibilă. Actorul Gerard Depardieu renunță la ”Satana”, pronunță cu voce tare „Simbolul credinței” și cu apă sfinţită. Unul dintre cei mai renumiți francezi din lume este acum ortodox.

Depardieu a fost invitat la botezul unei fetițe, iar actorului i-a plăcut atât de mult ceremonia, încât a decis să fie botezat el însuși

Se spune că totul s-a întâmplat brusc. Depardieu a fost invitat la botezul unei fetițe, iar actorului i-a plăcut atât de mult ceremonia, încât a decis să fie botezat el însuși.

La botez exista doar un cerc strâns. Depardieu era interesat de multă vreme de ortodoxie, ba chiar a recunoscut că cel unua dintre cele mai apropriate persoane era mitropolitul Tihon Șevkunov. Așadar, actorul, care s-a născut catolic, apoi, s-a profesat islamul și era pasionat de budism, a început o nouă etapă în viața sa spirituală.

Din 2013, știrile despre actorul francez Depardieu au fost adesea legate de Rusia. El și-a primit pașaportul de la președintele Putin. A fost primit cu căldură la Mordovia. În Saransk, actorul a cumpărat chiar și un apartament. Și la Ișevsk l-au numit „Udmurt onorific”. Actorul s-a așezat să studieze limba rusă. Și prin rolurile sale în cinematografie, a reușit să studieze istoria Rusiei.

Și aceasta este reîncarnarea lui Grigory Rasputin. Actorul însuși își dorește cu adevărat să joace rolul lui Leo Tolstoi. Știe cu adevărat mult mai multe despre literatura rusă decât media europeană.

„Când citești, de exemplu, Vasily Grossman, începi să înțelegi ce înseamnă să fii rus. Acesta nu este doar Dostoievski. Deși caracterul rus al lui Dostoievski este clar vizibil”, a spus Depardieu.

A cumpărat un apartament în Novosibirsk și o casă în Altai. Aflați cum să întocmiți documente la MFC și să schimbați pașaportul expirat. Cetățeanul Depardieu a venit chiar să voteze alegerile prezidențiale ruse din 2018. În același timp, el refuză să meargă la Palatul Eliseului, spunând: „Emmanuel Macron m-a sunat de câteva ori, dar nu vreau să mă întâlnesc cu el. Nu mai este lumea mea”.

Cine este Gérard Xavier Marcel Depardieu

Gérard Xavier Marcel Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi. El a câștigat mai multe premii, incluzând câte o nominalizare pentru cel mai bun actor la Academy Award și la premiile BAFTA1992 pentru rolul său din Cyrano de Bergerac, și o alta la Oscar în 1991. Pentru aceeași prestație de înalt nivel artistic a fost onorat cu Frunza de Palmier la Cannes în 1990. Tot datorită cunoscutului personaj al lui Edmond Rostand a primit premiul Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Actor din Green Card. Depardieu și-a manifestat intenția de a renunța la cetățenia franceză, iar președinția rusă a anunțat că i-a acordat-o pe cea rusă

Gérard Depardieu s-a născut în Châteauroux, Indre, Franța. Este unul din cei șase copii ai lui Anne Jeanne Josèphe „la Liette” (n. Marillier) și René Maxime Lionel „le Dédé” Depardieu, un fierar și pompier voluntar.

Depardieu și-a petrecut mai mult timp pe stradă decât la școală, pe care a abandonat-o la vârsta de 13 ani. La 16 ani, Depardieu a plecat din Châteauroux la Paris, unde a studiat actoria, îndrumat de Jean-Laurent Cochet. În 1986, numele lui a început să fie cunoscut pentru performanța sa din rolul unui fermier cocoșat din filmul Jean de Florette. 5 Ani mai târziu el a câștigat un César pentru rolul său din Cyrano de Bergerac. El a jucat rolul lui Obélix în cele trei filme Astérix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *