Prima pagină » Local » Georgiana nu s-a așteptat niciodată ca o tânără din Turcia să-i dea o nouă șansă la viață. „Mi-au găsit îngerul păzitor” – FOTO

Georgiana nu s-a așteptat niciodată ca o tânără din Turcia să-i dea o nouă șansă la viață. „Mi-au găsit îngerul păzitor” – FOTO

08 nov. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

O tânără ieșeancă, în vârstă de 26 de ani, în urmă cu aproximativ doi ani, a primit un diagnostic dur. A primit vestea că suferă de leucemie mieloblastică acută ca un glonț. Georgiana povestește cum a fost dărâmată. Toate planurile, visurile și gândul că are toată viața în față au dispărut fără urmă. Nu s-a gândit niciodată că o tânără din Turcia ar putea să-i dea o nouă șansă la viață.

O șansă la viață după un diagnostic dur

 poză cu tânăra ieșeancă în vârstă de 26 de ani, care a primit un transplant de celule stem

O tânără ieșeancă în vârstă de 26 de ani, în urmă cu aproximativ doi ani a primit un diagnostic dur

Povestea tinerei ieșence are final fericit. Aceasta și-a găsit donatorul compatibil prin intermediul Institutului Regional de Oncologie din Iași, unde a fost și internată, în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

„La vârsta de 24 de ani, mai exact pe data de 23 februarie 2021, am aflat că sufăr de leucemie mieloblastică acută. Un diagnostic foarte dur. Lumea mea s-a prăbușit brusc, fără să mai pot avea timp de reacție. Am crezut că acolo se va sfârși viața mea. Nu aveam speranță că mă voi face bine din nou, până când Dumnezeu mi-a scos în cale pe cei mai buni medici, care să mă salveze. Mi-au dat speranță de viață, m-au îngrijit cel mai bine posibil și mi-au fost alături în orice clipă în care am avut nevoie de ei.

Timpul a trecut, cele șase luni de chimioterapie ajunseseră la final și totuși, pentru a fi totul bine, aveam nevoie de un transplant de celule stem. Pentru că nu am avut rude care să mă poată ajuta, cei de la Institutul Regional de Oncologie din Iași, Secția de hematologie, au căutat un donator compatibil și așa mi-au găsit îngerul păzitor care m-a salvat. Eroina mea este din Turcia și este un om extraordinar de bun și puternic. Îi voi mulțumi toată viața pentru puterea și curajul pe care l-a avut.

Datorită ei trăiesc, datorită ei mă pot bucura de tot ce mă înconjoară, datorită ei știu ce înseamnă fericirea cu adevărat”, a transmis tânăra pe pagina Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Poveste cu final fericit

 poză cu tânăra ieșeancă în vârstă de 26 de ani, care a primit un transplant de celule stem

Georgiana povestește cum această veste a dărâmat-o

După suferința prin care a trecut și gândul că viața ei este pe sfârșite, Georgiana a învățat să se bucure de orice o înconjoară. Tânăra este exemplul viu că există fericire și după un diagnostic dramatic, care sună mai mult ca o sentință la moarte.

„A trecut mai mult de un an de la transplantul medular și sunt foarte bine, m-am întors și la serviciu și mi-am recăpătat viața. Aceasta este povestea mea, o poveste cu final fericit. Îmi doresc ca în fiecare dintre noi să existe puțină empatie și curaj să îi ajutăm pe cei care au nevoie de un donator. Putem dărui viață prin donarea de celule stem. Eu, dacă aș putea, aș face-o”, adaugă Georgiana, tânăra în vârstă de 26 de ani, în legătură cu faptul că a primit o nouă șansă la viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *