Prima pagină » Local » Georgiana-Livia Antoci a obținut titlul „Directorul Anului 2022 pentru Egalitatea de Șanse”! „Cea mai mare provocare o reprezintă prejudecățile adulților” – GALERIE FOTO

Georgiana-Livia Antoci a obținut titlul „Directorul Anului 2022 pentru Egalitatea de Șanse”! „Cea mai mare provocare o reprezintă prejudecățile adulților” – GALERIE FOTO

03 dec. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie în Local

Premiul pentru „Directorul Anului 2022 pentru Egalitatea de Șanse” a fost acordat cadrului didactic Georgiana-Livia Antoci, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Iași. Egalitatea de șanse este importantă în fiecare școală pentru că oferă copiilor dreptul la o educație de calitate. Din păcate, prejudecățile oamenilor există în ceea ce privește apartenența etnică, religia sau statutul social

Georgiana-Livia Antoci, directorul Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” din Iași, a obținut, la ediția din anul 2022, premiul pentru „Directorul Anului 2022 pentru Egalitatea de Șanse”. În anul școlar 2021-2022, cadrul didactic a inițiat, sub deviza „Fiecare copil merită să știe mai mult!”, proiecte prin care profesorii au putut să sprijine integrarea rapidă și ușoară a tuturor copiilor, în ritmul cu care erau obișnuiți înainte de pandemie. Fiind o școală integratoare și multiculturală, formată din peste 650 de elevi, provocările au fost numeroase și diverse, mai ales că populația școlară e formată și din elevi din medii dezavantajate.

 Scoala Gimnaziala „Elena Cuza” din Iasi

Egalitatea de șanse este importantă în fiecare școală pentru că astfel, oferă copiilor dreptul la o educație de calitate

Georgiana-Livia Antoci, „Directorul Anului 2022 pentru Egalitatea de Șanse”: „Cel mai important lucru pe care îl putem face este exemplul personal”

copii ce stau la masa si mananca

Fiind o școală integratoare și multiculturală formată din peste 650 de elevi, provocările au fost numeroase și diverse, mai ales că populația școlară e formată și din elevi din medii dezavantajate

În interviul acordat reporterilor BZI, Georgiana-Livia Antoci a spus că egalitatea de șanse este foarte importantă în fiecare școală, deoarece aceasta oferă tuturor elevilor dreptul la o educație de calitate. Este nevoie de o implicare a întregii societăți pentru a imprima tuturor că toți copiii au drepturi egale la educație.

„La nivel de școală sunt tot felul de activități și proiecte în care îi atragem pe elevi, pe părinți și pe profesori. Cel mai important lucru pe care îl putem face este exemplul personal pe care îl oferă, în primul rând, profesorii. Aceștia sunt alături de toți copiii din clasă, lucrează cu fiecare în parte, arătând atașamentul și pentru cei din grupurile vulnerabile din clasă. În felul acesta, lecția de toleranță pe care o învățăm și de acceptare pentru elevi și pentru părinții acestora va fi mult mai ușoară”, declară Georgiana-Livia Antoci, directorul Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” din Iași.

Cadrul didactic mai completează, spunând că profesorul este cel care dă tonul în egalitatea de șanse, prin lucruri foarte simple: predând, învățând pe fiecare elev, purtând mâna fiecăruia din clasă, indiferent de categoria din care face parte. Astfel se oferă șansa tuturor elevilor la o educație bună.

copii pe terenul de sport ce joaca fotbal

În anul școlar 2021-2022 Georgiana a inițiat sub deviza „Fiecare copil merită să știe mai mult!”

„Pentru copii nu există bariere în ceea ce privește apartenența etnică”

elevi ce stau in banci

Din păcate, oamenii, în special adulții au tot felul de prejudecăți

Din păcate, oamenii, în special adulții, au tot felul de prejudecăți. Fiind întrebată de către reporterii BZI care a fost cea mai mare provocare legată de egalitatea de șanse din activitatea ei de până acum, aceasta a mărturisit faptul că, din păcate, adulții au cele mai multe prejudecăți.

„Cea mai mare provocare legată de egalitatea de șanse o reprezintă prejudecățile tuturor, dar, în general, prejudecățile adulților. Ceea ce mi-a dat curaj să militez pentru această egalitate de șanse în școală a pornit de la elevi, văzându-i pe cei de la învățământul primar că se joacă împreună. Pentru ei nu există bariere în ceea ce privește apartenența etnică, religia sau statutul social.

Ei au fost motorul tuturor acțiunilor mele, demonstrând că se poate. Dacă ne implicăm și îi implicăm pe cei mici în a elimina aceste bariere, aceste prejudecăți, cu siguranță va fi un pic altfel. Cu adulții este destul de greu de lucrat pe partea de egalitate de șanse din cauza prejudecăților care există, însă cei mici le pot elimina pentru că au și istețime, au și bucurie, nonșalanță de a depăși aceste bariere”, menționează Georgiana-Livia Antoci.

Doi profesori ieșeni au obținut titlurile „Directorul Anului 2022 pentru Egalitatea de Șanse” și „Directorul Anului pentru Antreprenoriat”: Georgiana-Livia Antoci, respectiv Simona Elena Voinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 decembrie 2024
20 decembrie 2024