Prima pagină » Actualitate » Georgiana a dat lovitura în Italia! Ideea i-a venit când făcea grătar
Georgiana a dat lovitura în Italia! Ideea i-a venit când făcea grătar

Georgiana a dat lovitura în Italia! Ideea i-a venit când făcea grătar

03 sept. 2024, 11:33,
în Actualitate

Georgiana Andreea Lupu a dat lovitura în Italia. Românca este stabilită de 16 ani în Forli și a decis să își transforme visul într-o realitate culinară, deschizând un restaurant-pizzerie cu specific italo-românesc. Ideea acestui proiect inedit a prins contur într-o seară obișnuită, în timpul unui grătar organizat acasă.

Georgiana a dat lovitura în Italia!

Georgiana Andreea Lupu este plecată din țară de 16 ani ș is-a stabilit în micuța localitate italaină Forli. Românca a povestit că ideea deschiderii unui restaurant cu specific italiano-românesc i-a venit în momentul în care făcea un grătar cu familia și prietenii

Inspirată de moment, Georgiana a pornit într-o adevărată „aventură”, implicându-se activ în toate etapele necesare deschiderii unui restaurant în Italia: găsirea locației, renovarea spațiului și crearea unui meniu atractiv.

Nu a fost deloc ușor, dar determinarea a fost cheia succesului pentru Georgiana.

Alături de ea în această nouă întreprindere se află Victor Miku, un asociat de încredere, și mama acestuia, Nela, care o va ajuta pe Georgiana în bucătărie. Ambele femei au o vastă experiență în domeniul gastronomic, fiind angajate în restaurante de ani buni.

Românca a precizat că meniul restaurantului reflectă combinația multiculturală dintre bucătăria italiană și cea românească.

„Ne dorim să aducem ceva nou și original. Vom avea aperitive românești, cum ar fi bruschetele cu salată de vinete, apoi vom avea paste italiene, feluri principale de carne, platouri tradiționale românești, chiftele cu sos și piure, mămăligă, brânză și ouă. Grătarele speciale vor fi punctul nostru forte, iar pizza va fi pregătită în stil „romagnol” – subțire, crocantă și bine garnisită”, a spus Georgiana.

Noul restaurant-pizzerie promite să fie un loc deosebit, unde tradițiile culinare italiene și românești se împletesc într-o manieră originală și multiculturală, oferind clienților o experiență gastronomică de neuitat.

Inaugurarea a avut loc vineri, 6 septembrie, în fostul local Osteria Bacco, situat pe Via Cervese.

Restaurant din Italia, cu o stea Michelin, deţinut de un român

Richard Abou Zaki este singurul român care deține un restaurant cu o stea Michelin in Italia. Oamenii vin din toata Europa sa-l cunoască pe cel mai tânăr chef cu o astfel de distincție a excelenței. Recent a fost desemnat si cel mai bun bucătar din Italia.

„Avem 7 mese, doua la chef table, asta l-am făcut nou acum un an. Am luat inspiratia de la Coloana Infinitului a lui Brâncuși, ca să avem și ceva mai național”, a spus Richard Abou Zaki.

Detalii artistice, care amintesc de casă, sunt peste tot. Scaunelele pe care doamnele îşi lasă posetele seamănă cu cele de la Masa Tacerii.

„Într-un restaurant cu stele Michelin, bucătarii sunt artiștii care, de pe scena lor, desăvârșesc opera. Regizor e Richard Abou Zaki, juratul de la Chefi la cutite. 8 luni i-au fost suficiente ca sa convinga inspectorii Micheliin sa devina cel mai tanar chef bucatar din Italia cu o astfel de distinctie. Un preparat care a uimit exigentul juriu e inghețata cu stridie. „Într-o farfurie, tu mananci si ajunge un mesaj, ajunge o tehnica, o gandire, o idee, asta e chestia cea mai wow pentru mine mancarea e si pentru inima”, a declarat Richard Abou Zaki.

Altfel, Georgiana a dat lovitura în Italia, românca ce a reușit să-și deschidă în Forli un restaurant cu specific italiano-românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`