Prima pagină » Local » George Simion: „Vrem, prin planul Simion, ca România să fie țara turismului”

George Simion: „Vrem, prin planul Simion, ca România să fie țara turismului”

30 aug. 2024, 19:20, 1 ,
în Local

Președintele AUR, George Simion, a prezentat, vineri, planul de măsuri pentru domeniul turismului. Liderul AUR a declarat că România trebuie să fie țara turismului, având toate atuurile necesare.

„Vrem, prin planul Simion, ca România să fie țara turismului. Putem face acest lucru. 98% din firmele de turism au capital românesc. Cu toate acestea avem numai 2 milioane de turiști anual, turiști străini, pe când românii anul trecut au plecat 3.500.000 în străinătate pentru turism, din care un milion numai în Turcia. Asta este imaginea actuală a turismului românesc. Unul din șapte români muncesc în sectorul de turism sau Horeca. (…) Cu siguranță antreprenorii români în multe zone excelează prin creativitate, prin inventivitate și dacă sunt lăsați să-și desfășoare activitatea cum trebuie, vor realiza performanță pentru ei și asta înseamnă implicit performanță pentru România”, a spus George Simion.

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale a enunțat măsurile cuprinse în Planul Simion.

„Avem măsuri specifice domeniului turistic. Modificăm și adaptăm vacanțele școlare în funcție de sezonul turistic. Oferim prime de incoming în cuantum de 10 euro per turist, dacă acel turist stă minim 3 nopți cazat într-o unitate hotelieră”, a precizat liderul AUR.

Acesta a subliniat că aceste măsuri, la fel ca și măsurile din alte domenii pe care liderul AUR le-a prezentat, despre gospodăria țărănească, despre reindustrializare, despre transport, se găsesc și în alte programe de guvernare, dar care nu au fost pus în aplicare niciodată.

„Venind încoace, am citit programul de guvernare din 2021 al Coaliției PSD-PNL-UDMR, ca să-mi fac temele corespunzător. Aceleași prime de incoming au fost promise de ministrul Cadariu și de guvernul Ciucă – Ciolacu. Erau într-un cuantum mai mare și cu o durată mai mare. Doar că domnul Cadariu nu cunoștea domeniul. El a vrut să fie contabil. A fost contabil până l-a luat domnul Flutur de acolo, de la Suceava, de unde era domnia sa contabil și scria Bucovina din oi, și l-a parașutat în fruntea unui minister care avea de toate și secretari de stat, și sediu mare, și nu a făcut nimic domnul Cadariu și nu s-au implementat aceste prime de incoming. Și nici celelalte măsuri. Chiar îmi venea să sun, era prea șocant pentru mine. Dar chiar nici una din aceste măsuri care au fost puse în programul de guvernare cu care a venit coaliția PSD-PNL-UDMR nu a fost implementată? Nu”, a afirmat președintele AUR.

Pe lângă aceste măsuri specifice, liderul AUR a mai spus că Planul Simion prevede chestiuni care țin de infrastructură.

„Marea majoritatea turiștilor astăzi vin pe cale rutieră. De aceea, autostrada A2 trebuie legată urgent și trebuie urgentată legarea sudului litoralui de autostrada A2 și continuarea autostrăzii. De aceea, toate lucrările de infrastructură rutieră trebuie finalizate, pentru că altfel vorbim degeaba de turism dacă nu avem infrastructură. (…) Trebuie să găsim și alte căi de a ajunge la destinație. Aeroportul Tuzla trebuie dezvoltat. Și dacă ne referim numai la această parte a litoralului, trebuie să avem o conectare maritimă a tuturor stațiunilor de pe litoral și de asemenea trebuie să dezvoltăm porturi la Dunăre. Iar Delta trebuie făcută mai accesibilă celor care își doresc să ajungă” a adăugat George Simion.

Liderul AUR a spus că în Planul Simion a fost adăugat un program intitulat „Săptămâna Istorică”, ce ține de identitatea națională și vizează inclusiv recuperarea unei părți din copiii români care se nasc peste hotare.

„Săptămâna Istorică realizată primăvara și toamna, în principalele situri arheologice și în principalele locuri de bătălie în care românii au triumfat. De la Sighetul Marmației de la Memorialul Rezistenței Anticomuniste, până la Mausoleul de la Mărășești și la Cetatea Marii Uniri, fiecare copil din clasa întâi până la a 12-a trebuie să vadă cu ochii lui, pentru că altfel își va învăța istoria neamului său. Pentru asta ne trebuie bani. Pentru asta antreprenorii trebuie lăsați în pace. O altă măsură care se numără printre cele 200 de măsuri din Planul Simion este reducerea la un control de fond pe an a companiilor românești”, a declarat președintele AUR.

George Simion a precizat că nimeni nu mai încearcă să-i încurajeze și nimeni nu mai vine cu politici favorabile mediului privat.

„De când a murit PNL-ul, strivit de greutatea PSD-ului, zona aceasta antreprenorială a rămas fără reprezentare politică. Și tocmai de aceea, la fel cum am făcut și în celelalte domenii, fac un apel către antreprenorii români să se reprezinte ei pe ei și să ne dea oameni din mijlocul lor care să-i conducă, nu pe contabilul Cadariu. (…) De aceea, propunerea noastră ca ministru și om care să preia frâiele turismului românesc este Mohammad Murad, un specialist, un om care chiar a lucrat în domeniu, un om care chiar știe cu ce se mănâncă acest domeniu”, a adăugat liderul AUR.

Prezentarea Planului Simion pentru turism a avut loc în Stațiunea Olimp, din județul Constanța, pe malul Mării Negre.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024