Prima pagină » Actualitate » George Simion va conduce delegația AUR la consultările de la Palatul Cotroceni
George Simion va conduce delegația AUR la consultările de la Palatul Cotroceni

George Simion va conduce delegația AUR la consultările de la Palatul Cotroceni

11 oct. 2021, 12:04,
Roxana Butuc, în Actualitate

Astăzi 11 octombrie 2021, la Cotroceni se vor aduna liderii partidelor unde vor veni fiecare cu propunerea lor pentru funcția de premier înaintea președintelui României.

George Simion va conduce delegația AUR la consultări alături de Claudiu Târziu, Marius Lulea și alții.

Delegația AUR pentru ședința de la Cotroceni va fi condusă de George Simion

Partidul politic Alianța pentru Unirea Românilor s-a decis să participe la consultările cu președintele Klaus Iohannis privind funcția de premier al României. Aceasta va fi compusă din George Simion care va conduce această delegație, Claudiu Târziu copreședinte AUR, Marius Lulea, Dan Tănase și Dumitrina Mitrea.

În acord cu programul privind consultările, delegația AUR va fi primită în ședința la ora 16:00. Președintele Iohannis în urma acestor consultări va decide cine va fi persoana care va ocupa funcția de premier al României.

AUR vrea un premier independent

Înainte ca George Simion să intre la consultările de la Palatul Cotroceni, acesta a făcut mai multe declarații cu privire la ceea ce-și doresc cei din Partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

”AUR propune un premier independent, care să respecte interesele națiunii române și care să facă tranziția către alegeri anticipate. Ne dorim să ajungem acolo, dacă va exista consens politic nu avem nicio reținere pentru o nouă majoritate în parlament.

Am purtat discuții și cu celelalte formațiuni politice, nu există o majoritate în Parlament. Dar AUR dorește să își ofere sprijinul pentru stabilitate și pentru soluții concrete.

Noi ne dorim un premier independent precum Călin Georgescu, așteptăm și celelalte formațiuni să vină cu nume pe care să le agreăm. O soluție și un profil de premier independent, dincolo de orice dubii”, a declarat George Simion.

PSD s-a hotărât să participe la consultările de la Cotroceni

Partidul Social Democrat s-au hotărât să participe la ședința de la Cotroceni în negocierile cu Klaus Iohannis. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că ia în considerare revenirea la Guvernare dacă se va aduna o majoritate în Parlament.

În urma discuțiilor purtate în cadrul şedinţei de la PSD aceștia au luat decizia ca Marcel Ciolacu să participe al negocierile cu Klaus Iohannis. Alături de acesta va mai participa și secretarul general Paul Stănescu și mulți alți locali. Aceștia cred că un Guvern de tehnocrați care să treacă cu bine criza din România este cea mai bună variantă dar și care să pregătească alegerile anticipate.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a declarat faptul că formaţiunea politică pe care o reprezintă este gata să treacă la Guvernare dacă există o majoritate în Parlamentul României

„Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a afirmat Marcel Ciolacu, înainte de a intra la ședința Consiliului Politic Naţional al partidului.

Marcel Ciolacu spune că PSD vrea alegeri anticipate

Decizia de a participa la ședința de la Palatul Cotroceni a venit conform președintelui Partidul Social Democrat, din respect pentru instituția prezidențială. Cu toate astea, Marcel Ciolacu declară că a refuzat să ofere un nume pentru un posibil premier.

„Mergem din respect pentru instituția prezidențială, nu din respect pentru cei care au făcut această criză. Nu sunt frustrați că sunt de la PSD cei care vin cu mine, ci sunt oameni din administrația locală, care se confruntă cu probleme. Mergem și cu planul PSD de combatere a crizei de acum 8 luni de zile”, a spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *