Prima pagină » Local » George Simion: Suntem singurul partid îngrijorat de securitatea românilor!
George Simion: Suntem singurul partid îngrijorat de securitatea românilor!

George Simion: Suntem singurul partid îngrijorat de securitatea românilor!

03 sept. 2024, 15:13, 1 ,
în Local

Președintele AUR, George Simion, a declarat, după votul cu privire la donarea sistemului Patriot către Ucraina, că AUR este singurul partid care s-a împotrivit acestui demers. Potrivit acestuia, poziția AUR a demonstrat că este „singurul partid care este îngrijorat de securitatea românilor”.

„Faptul că suntem singurul partid care se împotrivește donării sistemului Patriot către Ucraina nu arată decât un singur lucru: suntem singurul partid care este îngrijorat de securitatea românilor. Iar din decembrie încolo, când se va schimba puterea, cei care au fost în situația de ilegalitate în perioada mai-septembrie 2024 vor fi acuzați de legea penală pe care au încălcat-o”, a spus liderul AUR de la tribuna Parlamentului.

Anterior, la dezbaterea inițiativelor legislative aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, George Simion a precizat că „ce se întâmplă acum prin Parlament este acoperirea unora care nu vor să fie acuzați mai târziu de înaltă trădare”.

„Cronologia este de fapt următoarea: pe 7 mai, Klaus Iohannis merge la Washington, chemat de Joe Biden, o întâlnire intempestivă despre care nimeni nu știa; joi, 20 iunie, CSAT-ul anunță, deși Statul Major al Armatei a spus altceva, că România donează Ucrainei un sistem Patriot; pe 10 iulie, președintele Iohannis anunță că România va fi recompensată rezonabil de NATO pentru această donație pe care o facem.

Cât de slugi am ajuns? De fapt, ce se întâmplă acum prin Parlament este acoperirea unora care nu vor să fie acuzați mai târziu de înaltă trădare, pentru că un stat terț a intervenit și ne-a impus această donație pe care noi o facem. Am fost recompensați rezonabil: 4,8 miliarde de dolari avem voie să ne împrumutăm în continuare de la Statele Unite să cumpărăm echipament și tehnică militară. Nu știm dacă este pentru populația României. S-ar putea să fie în continuare o donație pentru Ucraina. Bravo, felicitări, dar să nu creadă cei care au săvârșit infracțiunea de înaltă trădare că o să scape”, a declarat George Simion.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *