Prima pagină » National » George Simion spune că viziunea formaţiunii sale privind aparatul administrativ include reducerea numărului de angajaţi din sectorul public
George Simion spune că viziunea formaţiunii sale privind aparatul administrativ include reducerea numărului de angajaţi din sectorul public

George Simion spune că viziunea formaţiunii sale privind aparatul administrativ include reducerea numărului de angajaţi din sectorul public

07 aug. 2024, 19:41,
în National

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat miercuri în comuna buzoiană Mihăileşti că viziunea formaţiunii sale privind aparatul administrativ include reducerea în următorii 10 ani a numărului de angajaţi din sectorul public de la 1,3 milioane la 800.000.

AUR a prezentat miercuri, în comuna Mihăileşti, „Planul Simion pentru gospodăria ţărănească”, la eveniment fiind prezent şi preşedintele formaţiunii. Cu această ocazie, liderul AUR a dezvăluit câteva din măsurile pe termen scurt, mediu şi lung pe care partidul le are în vedere în scopul sistematizării administraţiei locale.

„AUR va sistematiza administraţia locală, vom avea un primar, un viceprimar şi consiliu local la 5.000 de locuitori, lăsăm primăriile aproape de populaţie dar în sediile actualelor primării vom avea un ghişeu unic, digitalizat deservit de unul sau de doi funcţionari. S-au făcut săli de sport în sate cu 200 de locuitori… Credem că fiecare român contează, de la sat sau de la oraş, că fiecare copil are o şansă dar ca să dăm o şansă acelui copil şi să nu falimentăm ţara trebuie să eficientizăm cheltuielile publice”, a declarat George Simion, scrie AGERPRES.

George Simion: „Vom ajunge în următorii 10 ani la 800.000 de angajaţi”

Potrivit liderului AUR, sistematizarea administraţiei va include şi o reduce a numărului de angajaţi din sectorul public.

„De aceea, de la 1,3 milioane de angajaţi în sectorul public astăzi vom ajunge în următorii 10 ani la 800.000 de angajaţi în sectorul public, folosind tehnologia şi excluzând din administraţia publică locală şi centrală membri de partid, cei care stau şi parazitează aceste administraţii, că nu a crescut în ultimii 25 de ani numărul angajaţilor la stat cu 500.000 de oameni crescând numărul de profesori, de medici, poliţişti. S-au adăugat noi şi noi birocraţi…”, a mai afirmat George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *