Prima pagină » National » George Simion și-a cerut scuze de la Iulian Bulai pentru că l-a apucat de urechi
George Simion și-a cerut scuze de la Iulian Bulai pentru că l-a apucat de urechi

George Simion și-a cerut scuze de la Iulian Bulai pentru că l-a apucat de urechi

29 mart. 2022, 14:51,
BZI.ro, în National

George Simion a ținut să îşi ceară scuze de la Iulian Bulai, cel pe care liderul AUR l-a apucat de urechi. Simion a declarat că îi mulţumeşte parlamentarului pentru donațiile făcute în conflictul din Ucraina.

Vă aducem aminte faptul că George Simion a fost implicat în mai multe scandaluri. Acesta l-a agresat pe ministrul Energiei, dar şi pe parlamentarul USR. După primul incident, regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat, iar parlamentarii vor parte de mai multe sancțiuni dacă încalcă regulamentul.

George Simion îşi cere scuze de la Iulian Bulai

În ședința din Camera Deputaților, George Simion a fost protagonistul unei scene destul de rar întâlnite. Liderul AUR și-a cerut scuze de la Iulian Bulai pentru că l-a apucat de urechi în urmă cu câteva zile.

Am vorbit cu domnul Bulai şi vreau să îmi cer scuze că l-am apucat cu degetele de ureche şi îi mulţumesc că a donat pentru românii din Cernăuţi”, a spus Simion

Luni, Iulian Bulai a sesizat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru că liderul AUR l-a agresat. În textul sesizării se arăta faptul că manifestările avute de Simion prejudiciază solemnitatea Parlamentului și onoarea deputaților.

Faptele săvârşite încalcă dreptul la demnitate al persoanei – art 72 din Codul Civil, iar prin calitatea persoanelor, aceea de parlamentari, şi circumstanţele în care au fost săvârşite, în incinta Parlamentului şi în faţa întregii ţări, în timpul unei şedinţe publice de plen, şedinţă a cărei înregistrare poate fi oricând vizionată pe website-ul Camerei, aduc o gravă atingere prestigiului instituţiei Parlamentului, ca organ reprezentativ suprem al poporului român – art. 61 din Constituţia României”, a arătat Iulian Bulai în sesizare.

Regulamentul Camerei Deputaților s-a schimbat după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu

George Simion a mai avut intervenții în Parlament care au iscat mai multe dezbateri în spaţiul public. Liderul AUR a avut mai multe contre cu Virgil Popescu la moțiunea simplă împotriva celui din urmă. La acea dată a fost un schimb de replici duri între cei doi politicieni, iar Virgil Popescu a declarat că a depus plângere penală împotriva lui George Simion.

„Am depus o adresă la Camera Deputaților în atenția Secretarului General și al membrilor Biroului Permanent prin care i-am anunțat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion, prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziție filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a fost mesajul lui Virgil Popescu.

După acel incident, regulamentul Camerei Deputaților a fost schimbat. În acest fel, parlamentarii care vor fi violenți riscă, de la excluderea de la ședințe până la popriri din salarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *