Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR, susține protestele profesorilor – VIDEO
George Simion, președintele AUR, susține protestele profesorilor - VIDEO

George Simion, președintele AUR, susține protestele profesorilor – VIDEO

23 mai 2023, 07:16,
în Local

Este a doua zi de proteste generale ale profesorilor, iar liderul AUR, George Simion, a transmis un mesaj de susținere a cadrelor didactice. Recent, în programul de guvernare AUR s-a pus în discuție salariile românilor. Partidul AUR a arătat că salariile românilor sunt mici și că acestea trebuiesc crescute până la nivelul european.

Profesorii amenință cu înghețarea anului școlar dacă guvernanții nu le respectă doleanțele. Aceștia cer măriri de salarii și asigurarea de condiții optime pentru procesul de învățare. Momentan, reprezentanții profesorilor nu au ajuns la niciun numitor comun cu guvernanții, iar protestele continuă și marți, 23 mai 2023.

George Simion, președintele AUR, susține protestele profesorilor

Într-o intervenție pe o rețea de socializare, George Simion explică de ce el și partidul AUR susține protestele profesorilor. Acesta arată că un sistem de învățământ prost înseamnă automat o țară prost condusă, iar efectele deja se văd. În încheiere, președintele AUR îi îndeamnă pe toți românii să pună piciorul în prag și să-și ceară drepturile:

” La această oră, profesorii din România intră în grevă generală. De aici, din Parlamentul României, gol la această oră, și parlamentarii sunt în grevă, vreau să transmit un mesaj de solkidaritate și să rog întreaga societate românească să înțeleagă că de felul în care care arată astăzi școala, mâine va arăta țara. Nu este posibil ca profesorii români să fie umiliți și să primească salarii de mizerie pentru că în felul ăsta o să fie și copiii noștri care vor trebui, poate, să ne plătească pensiile mâine. De aceea susțineți protestul profesorilor, fiți alături de ei, sprijiniții, pentru că la cuym au condus Nicu și MMaricel și regimul profesorului Iohannis această țară, toată România ar trebui să fie în grevă. Treziți-vă români, e timpul să punem piciorul în prag și să luptăm cu dictatura.” a explicat George Simion.

Ce prevede programul de guvernare AUR legat de salarii

Primul punct din programul de guvernare AUR se referă la reducerea taxării muncii și inclusiv creșterea salariilor românilor. Punctul face referire la toate salariile, inclusiv cele ale profesorilor.Așadar, conform sursei citate, în primii patru ani de guvernare, AUR promite creșterea salariului minim brut până la suma de 5.000 de lei:

Optimizarea fiscală, simplificare, predictibilitate și debirocratizare a statului. Creștem gradual, în primii patru ani de guvernare, salariul minim brut până la valoarea de 5.000 de lei. Salariul minim brut se va indexa automat cu rata anuală a inflației. Mai mulți bani pentru salariați, mai puține taxe pentru firme. Reducerea drastică a taxelor, a contribuțiilor la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 de lei din salariul brut. se arată în programul de guvernare. se arată în programul de guvernare AUR.

Așadar, George Simion, președintele AUR susține greva profesorilor, lucru pe care ar trebui să îl facă orice parlamentar, indiferent de culoarea politică. Desigur, parlamentarii din coaliție ar trebui să se gândească la o mărire a salarizării pentru că fără educație, o țară este pierdută!

 

Comentarii
  • De aceea iau profesorii note mici la examenele de definitivat sau titularizare (2, 3,4), pentru ca au salarii mici? De aceea se bat copiii la scoala, pentru ca profesorii au salarii mici? Toti vor bani multi fara sa se intrebe daca ii si merita.

  • Zău dacă pricep de ce tot promovați infractorul, derbedeul ăsta simion. Înseamnă că primiți și voi o căruță de bani de la Kremlin, altfel nu se explică. Golanul ăsta și purceaua urlătoare trebuiau demult să fie arestați.

  • poate asa ia si el o nota de trecere

  • Ba jegosule nu te urca pe nemultumirile oamenilor,profesorii ti-o dau la muhe jegule

  • Toti analfabetii sprijina greva profesorilor , asa ca cel mai mare ANALFABET AL TARII GEORGE SIMION, Sef de Galerie la fotbal (nu la scoala !!!) sprijina peretii cel mai tare

  • Pt IONUT
    Adevărat ai grăit. Perfect de acord cu cele spuse

  • Elevul Bulă Simion

    Simion, ca și Movila , ăștia nici nu știu unde -i Școala- cum să nu-i sprijine pe profesorii, fără titularizare, definitivat sau chiar fără Școală ?

  • Marius Chicoş Rostogan, distinsul nostru pedagog absolut

    @livia ” De aceea se bat copiii la scoala, pentru ca profesorii au salarii mici? Toti vor bani multi fara sa se intrebe daca ii si merita. ”

    copii la scoala se bat pentru ca au „cei 7 ani de acasa”. asa vad acasa, asa fac si ei la scoala. profesorii daca ii altoiesc sunt vanati apoi de parintii copiilor, directorii scolilor, televiziuni, inspectoratele scolare, politie, parchet, s.a.

    profesorii sa numai aiba probleme cu parintii, cu legea si sa mai fie si da-ti afara sa nu mai poate sa-si exercite profesia se fac ca nu vad, sau daca vad ii mustra pe acei elevi foarte putin.

    pana in anii 2000 era ceva banal ca un profesor sau educator sa te arda la palma cu aratatorul, sa te de-a cu capu de banca, sa te ciufuleasca de par si obraji, si sa-ti croiasca palme peste „mufa” si „dovleac”.

    dar o data cu aparitia milenialilor numai ai voie draga sa te atingi de ei si nici sa le reprosezi ceva, ca altfel nu te mai spala nici apa Prutului.

  • alegeri 2024 FORTA USR!

    unde e circ si haos, hop si sulica de Simion! la asta e cel mai bun liderul de galerie, l-a facut panarama si latrat la kkt. cica el e parlamentar si mereu e pe teren facand liveuri si circ. esti parlamentar stai tzeapan in scaunul ala de piele din Parlament propune si voteaza legi, ca pentru asta esti platit cu 10.000 EUR pe luna. deși a doua cea mai săracă țară din UE, România își tratează parlamentarii la același nivel cu țările cele mai înstărite. un parlamentar în România dispune de circa 10.000 de euro, sub formă de indemnizație și sume forfetare.

  • Au politizat si greva profesorilor, au bevoie ha-AUR de voturi pentru alegerile de pe 2 ani???? De ce nu isi vad de legile din parlament????? Ca si ei au contribuit la situatia creata??? Nu sunt in parlament??? Nu initiaza legi??? Nu incaseaza pensii speciale????

  • Au ajuns ROMII sa ne conduca, sa propuna legi , sa „faca dreptate” la profesori.

  • Intelectualii subtiri il critica pe Simion ca nu-i intelectual subtire. De parca ar conta.

  • Fata lui inspira cea mai mare incredere😂😂😂😂

  • Individul asta vrea sa profite de orice situatie….

  • Asta e că musca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024