Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: ”Sunt solidar cu protestul lucrătorilor din domeniul culturii! Marcele, nu transforma țara într-un muzeu închis!”

George Simion, președintele AUR: ”Sunt solidar cu protestul lucrătorilor din domeniul culturii! Marcele, nu transforma țara într-un muzeu închis!”

20 mai 2024, 08:20, 3 ,
BZI.ro, în Local

George Simion, președintele AUR explică faptul că el și partidul pe care îl conduce este alături de protestul lucrătorilor din domeniul culturii. Protestele sunt justificate în contextul în care Guvernul este iresponsabil creând o inflație uriașă care se răsfrânge asupra tuturor oamenilor. Redăm, integral, discursul lui George Simion:

” Sunt solidar cu protestul lucrătorilor din domeniul culturii, de la arheologi până la muzeografi. Mi se pare justificată această acțiune de protest.

Mi se pare justificată și orice acțiune de protest din partea celorlalte categorii sociale, de la profesori la polițiști, la militari și rezerviști, pentru că s-a scumpit mult viața în România, au crescut mult prețurile.

Guvernul, acum, face o chestie ipocrită, sunt mișei: pe seama oamenilor și prin creșterea inflației bagă costurile din timpul pandemiei și din timpul acelei false crize energetice. Nu sunt în stare să conducă această țară, nu au un plan concret.

Din 2025 vor mări birurile și taxele pentru puținii antreprenori care mai există.

Dacă românii nu îi vor taxa la vot pe 9 iunie toată țara va fi un muzeu închis, despre care ne vom aminti că a fost odată România.

L-am auzit pe Marcel Ciolacu spunând că el nu înțelege rostul grevei, dar că, dacă va fi nevoie, va bea o cafea și va trage de el patru ore la un muzeu pentru a face voluntariat. Adevărul e că patru ore de muncă înseamnă mult pentru un premier care nu a făcut altceva decât să disprețuiască sistemul de învățământ în ultimii anii, România având cel mai mic PIB din UE când vine vorba de educație.

L-aș trimite pe Marcel să facă voluntariat și în spitale, școli, mină, să vadă și el condițiile la care sunt supuși medicii, profesorii sau minerii pentru salariile mizere pe care le primesc.

Cu asemenea atitudini la vârful politicii, cum ne putem aștepta la un viitor mai bun în educație și cultură, în România, în general?!

E frustrant și trist să vezi că valorile esențiale pentru progres sunt atât de neglijate!” a explicat George Simion, președintele AUR.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *