Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: Să facem școală!
George Simion, președintele AUR: Să facem școală!

George Simion, președintele AUR: Să facem școală!

24 dec. 2023, 09:57, 17 ,
în Local

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc este simbolică pentru situația școlii românești: s-a prăbușit nu doar zidul de la internat, ci și întreg sistemul creat de „reformă” continuă la care a fost supus învățământul.

„Sunt alături de familiile în suferință și pentru ca aceste tragedii să nu se mai întâmple, trebuie să ne revenim în fire și să terminăm cu experimentele pe cel mai important sistem al țării.

Trebuie să redăm autoritatea profesorului în sala de clasă, care nu trebuie să fie depozit pentru telefoanele mobile sau alte gadgeturi ale elevilor.

E vremea să terminăm cu prezența activiștilor în școli: sala de clasă este numai a învățătorului și a profesorului. Punct!

Școala nu este nici a activiștilor, nici locul unde corporațiile își vând tehnologia.

Trebuie să terminăm cu ideologizarea învățământului: oamenii își trimit copiii la școală să învețe carte, nu ca să li se umple capul cu tâmpenii ideologice, așa-zise materii, care-i transforme în activiști climatici sau LGBT.

Gata cu dictatura unor părinți, cu „dezbaterile” pe whats app despre ce-ar trebui să fie la ora de clasă. Există o materie, o programă, un regulament, care trebuie adus la cunoștința tuturor la început: cine vrea să le accepte, bine, cine nu, poate învăța în altă parte.

În același timp, părinților trebuie să li se redea demnitatea de parteneri în educație: gata cu asociațiile de casă ale PNL și PSD care doar aprobă orice aberație propusă. De-acum înainte, opțiunile majorității părinților vor fi respectate.

Administratorul unei școli va răspunde cu capul, dacă nu are toate avizele de funcționare în regulă, la începutul fiecărui an școlar. Cine pune în pericol viața copiilor, zboară!

Profesorii și învățătorii trebuie să fie motivați să intre-n sistem: salarii foarte bune, dar condiționate de criterii de performanță.

Niciodată, cu excepția anilor de ocupație sovietică, școala românească n-a fost mai chinuită decât astăzi. Klaus Iohannis și ciracii pe care i-a numit la MEN au pus bomboana pe coliva educației, cu așa-zisul program „România Educată”.

Școala trebuie reconstruită, pe bazele învățământului clasic, introdus de Spiru Haret și care a dat rezultate, inclusiv generația care a răsturnat dictatura, în 1989.

Dragi părinți și dragi profesori, în 2024 veți avea ocazia să vă exprimați: doriți să continuați cu tragediile și experimentele marca PSD-PNL sau doriți să FACEM școală?”, a transmis George Simion.

Comentarii
  • Dacă un alde Simion ne învață cum să facem școală, e grav! Ce…antecedednte îl recomandă pe acest minoritar să ne dea lecții despre…școală?

  • Teoretic are dreptate .

    Dar cand ajungi parlamentar , ar trbui sa uiti de apucaturile de sef de galerie/ultras si sa te comporti asa cum spui in articol.

    Lupul isi schimba parul dar ……….

  • Un ultras in politica romaneasca.
    Un gunoi.

  • Simion: să facem școală
    Simion: te agresez sexual, scroafo
    Simion (comentariu): am vrut, dar nu a stat scroafa.
    Mai e ceva de spus?

  • Este foarte corect ce spune.
    – Politica, progresismele, propaganda LGBT, si alte asemenea nu au ce cauta in scoala.
    – Invatamantul se face la scoala, educatia se face acasa. Sunt lucruri diferite.
    – Trebuie pus accentul pe materiile fundamentale. Ele sunt baza.

  • s a pozat cu papa pe naspa ca un boschetar
    macar vadim avea scoala

  • Am doi copii in scoala si nu-mi convine deloc cum este invatamantul astazi. Fata de anii 90 e bataie de joc. Multa superficialitate, mult festivism, invatatura putina. Nu facem scoala azi pentru ca e ziua UE, sau ziua Holocaustului, sau ziua antibuling, sau nu stiu ce. Dar ziua invataturii cand e?
    Manualele – nici nu mai vorbesc. Colorate si atat. Unde-i usor explica in detaliu si unde-i greu trece repede peste. I-am dat lui fecioru-miu manualul de mate si a fost super incantat. Acuma toata clasa si-a facut xerox dupa el.
    Daca singurul care se ridica pentru invatamantul de calitate e AUR, atunci asta o sa votez. Ceilalti … ori abereaza, ori nu sunt de incredere. Emit vorbe mari si fac prostii.

  • pt. @un parinte
    Suta la suta de acord cu ce spui. Invatamantul clasic e sfant. Acuma sunt prea multe auxiliare; si caiet din ala, si din ala, toate A4 si groase cat manualul. Cand pleaca copilul la scoala are un rucsac de zici ca pleaca in excursie pe doua saptamani. Plus ca-l invata rau : in loc sa gandeasca, sa formuleze si sa scrie, el bifeaza!

  • Școli există, educație trebuie!

  • PaULICA ăsta și cu orca sovietică, după ce nu vor mai prinde locuri in circul sparlametului, cu se vor mai ocupa?

  • Are perfectă dreptate George Simion. Ne-au zăpăcit copiii cu tot felul de manuale alternative de nișă și stupidă promovare a lgbt. Nu mă interesează ce fac lgbt e treabă lor în intimitatea lor dar nu să iasă să strige pe străzi și să fie învățat copii cu așa orientare împotriva firii Lui Dumnezeu. Nu vă jucați cu Dumnezeu că a dat omului niște Porunci.

  • dragi părinți și copii primiți lecții de la un cetățean care nu prea s-a omorît cu școala dar care se pricepe la toate iar școala de golan la făcut bărbat care odată ajuns deputat aiurea a arătat ce inseamnă să nu ai carte dar să ai parte și comportamentul ghiolbănesc din parlament a arătat exact caracterul acestui specimen…deci a ne da lecții acest intrus e prea mult iar cei care îl simpatizează înseamnă că sînt la fel ca idolul lor

  • e usor sa fi cocalr si ghiolban si boschetar deci gunoi daca te sustine/vrea societatea

  • @Costica,

    Unul din motivele pentru care voi vota AUR este pentru a da un tifla „intelectualilor subtiri” – cum esti si tu, @Costica. Niste narcisiti aroganti care se cred indreptatiti sa ne conduca, sa ne spuna ce sa gandim si ce sa facem.
    Il critici pe Simion pe motiv ca nu are scoala serioasa, dar scrii ” la făcut”… Se scrie „l-a facut”, @Costica.

  • Dar pana acuma ce s-a facut?Gradinita?Nici gradinita nu s-a facut in cartiere de zeci de ani.Exact acuma cand ai intrat in parlament faci scoala,daca nu veneai ramaneam la stadiul de gradinita?Circar si agitator nesimtit ce esti.Aroganti si analfabeti functionali cu facultate la fara frecventa cumparate.Daca ma uit la voi ,fetele voastrea lucioase arata ca niste porci de lux pe banii prostimii care merg zi de zi la munca si sustin tara aceasta.

  • De acord cu eliminarea activistilor din scoli. La fiica-mea la scoala a venit un negustor de vorbe goale din asta sa-i prostesca pe elevi cum adica e cu genurile la om, ca-s mai multe, nu doua. Am luat cu totii foc si am intrebat-o pe diriginta cum vine asta? In orar scria ca au romana, de nu se respecta orarul? La bac se da romana, nu aberatii legebetiste. Tiriplicul ala era profesor? Cu ce drept a intrat in clasa, cine l-a chemat, cine i-a permis? A fost o furtuna, ba nu, un uragan. Diriga a chemat directoarea adjuncta. La inceput, madama a fost aroganta, ca nu intelegem, ca suntem limitati, etc, dar a pus-o la punct unul din parinti care e profesor universitar. Politicos, dar ascutit ca briciul. Piftie a facut-o! Pana la urma au promis ca nu se va mai intampla. Sper. Daca nu, imi iau fata si o transfer.

  • Însăși faptul că atâția cititori fac referiri la un impostor grobian, îmi dă de gândit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024