Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: ”România are o problemă. Dar românii au și o soluție”

George Simion, președintele AUR: ”România are o problemă. Dar românii au și o soluție”

06 mai 2024, 08:22, 3 ,
BZI.ro, în Local

George Simion, președintele AUR, explică de ce România are o problemă în ceea ce privește numărul de persoane care lucrează în ministere. Iată ce spune președintele AUR:

”Mai puține ministere, mai puțini secretari de stat, mai puține departamente și bugetari: reducem cu două treimi aparatul de stat.

Interesul națiunii române trebuie să reprezinte motorul tuturor relațiilor externe ale României și pe acesta trebuiesc construite strategiile noastre de politică externă. Această afirmație se regăsește în programul AUR de guvernare, recent lansat luna trecută la București. Cred în ea cu tărie, mai ales acum, după aproape 4 ani în care am luptat cu o clasă politică ce pur și simplu nu înțelege conceptul de „interes național”.

Știam încă de dinainte să intru în politică faptul că lucrurile stau prost, până la urmă am crescut cu toții în România ultimilor 34 de ani. Politica a fost mereu sinonimă cu nepotismul, cumetria, cu furtul și cu lenea.

Am văzut știrile, am văzut corupția, am văzut nesimțirea, ce mai putea să mă uimească? Vă spun eu: lipsa unei viziuni pentru această țară, pentru acest continent, pentru orice.

Toată lumea pare că muncește, acolo la Parlament. La Bruxelles, birourile europarlamentarilor sunt pline de așa-ziși specialiști, analiști și consilieri speciali care par că înțeleg cum funcționează lucrurile într-o societate, într-o economie liberă. Pe oriunde te uiți, ai spune că ești în compania unor oameni educați, unor lideri politici care se gândesc la viitorul cetățenilor pe care îi reprezintă. Totul este roz până când îți dai seama că totul este fals. Nimeni nu știe mai nimic, toată lumea funcționează ca un panou solar în timpul iernii.

Avem 200 de secretari de stat în acest moment în România. O cifră record, de la guvernarea Boc încoace. Știți cât câștigă aceștia lunar? Peste 2.000 de euro, de căciulă. Patru consilieri, șofer la scară, locuință de la RAPPS și un birou mare de vreo 200mp2. Mulți cu alte funcții în stat, cu alte venituri, cu alte pensii. Avem și secretari de stat „de serviciu”, indiferent de domeniu și expertiză. Tăietori profesioniști de frunze, într-un sistem administrativ supradimensionat, umplut până la refuz de sinecuriști și amante. Zeci de miniștri, sute de secretari de stat, sute de mii de bugetari. Câți credeți că se pricep cu adevărat la meseria pe care o practică? Câți credeți că s-ar califica să conducă un departament pe bune, nu pe pile?

Dacă vrem să ne fie bine, trebuie în primul rând să mergem frumos la o plimbare, să facem un pic de sport, să începem să slăbim și să scăpăm de greutatea pe care o acumulasem în decursul a ani de neglijență. Asta înseamnă, bineînțeles, mai puține ministere, mai puțini secretari de stat, mai puține departamente și bugetari.

Prioritizăm eficiența, iar avansarea ierarhică se va face strict pe considerente meritocratice. Meriți? Muncești? Atunci vei conduce departamentul acesta, ba chiar vei fi selectat, și răsplătit, pentru a face cursuri de performanță și pentru colegii tăi din țară. Așa facem bine România, promovând valorile și performanța!
Prin țară, la fel! Toate primăriile localităților sub 5000 de locuitori, desființate!

Sigur, mulți o să considere această propunere drept „radicală”, dar acesta este singurul lucru pe care poți să îl faci ca să scapi de o problemă structurală: mafia transpartinică, mafia care a pus stăpânire pe primăriile locale, creând o monstruozitate comasată care a subjugat, la propriu, viețile românilor. Cum altfel să scapi de primari împământăniți în localitățile de baștină de 30 de ani, care câștigă fiecare rând de alegeri cu ajutorul structurii de partid, și care aproape au reușit performanța să șteargă de pe hartă satul românesc?

La Bruxelles, nu mai zic! Prea ne-au făcut de rușine europarlamentarii români prin absenteismul acestora, prin lipsa lor de reacție în ceea ce privește chestiuni deosebit de importante pentru țara noastră, prin modul lor obedient de a apăra interesele tuturor, mai puțin cele ale României.

Cine nu vorbește despre problemele acestea, sau cine se preface că aceste probleme nu au ținut economia țării noastre din a se dezvolta la fel ca restul economiilor din Europa ultimilor 34 de ani, ori nu înțelege nimic, ori înțelege totul și vă minte pe față. În mod voit au îngrășat administrația publică, administrația locală, în mod voit și-au creat ministere peste ministere, funcții în stânga și în dreapta, și-au trimis săgețile la Bruxelles, pentru a reduce capacitatea cetățeanului de a se dezvolta. Pentru a putea ei pune mâna pe ce este bun, în timp ce românul era lăsat soartă privatizărilor, crizelor economice, pandemiei și a tunurilor date tot de ei în decursul ultimelor decade.

Dacă vrem să ne facem bine, trebuie prima oară să acceptăm că avem o problemă.

Eu zic că am ajuns în punctul în care să realizăm și că avem o problemă, și care este problema. Vom face ceva pentru a rezolva aceste lucruri, pentru a da o nouă șansă României?

Eu zic că da, eu zic că românii s-au săturat până peste cap de această bataie de joc! Voi? Voi sunteți prea scârbiți să auziți aceleași lucruri în fiecare campanie electorală.

Singura diferență e că eu am ținut până acum în frâu aparatul de partid flămând care, ca și corp de sine stătător, are reflexul de perpetuare și un singur scop: parazitarea statului.

Pot să o fac și de acum încolo și să tai funcțiile și instituțiile inutile sau… cu siguranță sunt singurul care va încerca!” a explicat George Simion, președintele AUR.

Comentarii
  • Colonia Romania are mai multe probleme, nu doar una. Cea mai mare este ca a devenit colonie si apoi oamenii care o populeaza, care lasa mult de dorit……………

  • Ion de la... raion

    Băi, nea Giorgică Tomberon,
    problema României ești chiar tu!
    Soluția este să pleci. Hai, pa!

  • UN MIEL CU O NARA pentru aceasta cioara Sovietica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *