Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: Marcel Ciolacu o să rămână în istoria acestei ţări ca fiind premierul care a tăiat hârtie igienică

George Simion, președintele AUR: Marcel Ciolacu o să rămână în istoria acestei ţări ca fiind premierul care a tăiat hârtie igienică

03 nov. 2023, 13:23,
în Local

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, deputatul George Simion, a afirmat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este momentul pentru o schimbare în ceea ce priveşte organizarea teritorială a ţării, pronunţându-se pentru o administraţie locală şi centrală „mai suplă” şi respingând, totodată, orice formă de regionalizare şi separatism pe criteriu etnic.

„România funcţionează după organizarea teritorială din 1968. Multe lucruri s-au schimbat de atunci, s-au făcut şi lucruri bune pe organizarea aceasta teritorială şi lucruri mai puţin bune. Noi, AUR, considerăm că e momentul pentru o schimbare. (…) AUR respinge orice formă de regionalizare şi separatism pe criteriu etnic, dar asta nu trebuie să ne împiedice să gândim o administraţie locală şi centrală mai suplă”, a precizat Simion.

Potrivit acestuia, propunerea AUR este de a avea un primar doar dacă există 5.000 de locuitori. În plus, partidul se pronunţă pentru reducerea numărului de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) de la 3.300, câte sunt în prezent, la 1.300. De asemenea, AUR propune modificarea hotarelor judeţelor, astfel încât să fie organizate între 12 şi 15 astfel de zone administrative.

George Simion a lansat o invitaţie premierului Marcel Ciolacu şi celorlalţi reprezentanţi ai partidelor din coaliţia de guvernare, precum şi din Opoziţie să participe la o dezbatere pe tema reformei administrative a ţării, eveniment ce va fi organizat joi de AUR la Palatul Parlamentului.

„Joi, în Camera Deputaţilor, l-am invitat şi pe foarte vocalul deputat PNL Florin Roman şi pe domnul ministru Marius Budăi, i-am invitat pe reprezentanţi ai coaliţiei de guvernământ din teritoriu, precum şi pe reprezentanţi din partea USR, REPER şi alte partide care sunt în Opoziţie în momentul acesta pentru a dezbate cum poate fi schimbată România din punct de vedere al localităţilor, al judeţelor, al unei reforme administrative. Pentru că, dacă nu ia măsuri de urgenţă, Marcel Ciolacu o să rămână în istoria acestei ţări ca fiind premierul care a tăiat hârtie igienică. Credem că domnul Ciolacu poate mai mult, (…) îl invităm joi la dezbaterea noastră”, a transmis Simion.

Liderul AUR a criticat creşterea numărului de angajaţi la stat, care a ajuns la „1,3 milioane, cu 500.000 mai mulţi decât la începutul anilor 2000”. El a susţinut că acest surplus este format „din membri de partid care blochează activitatea administraţiei locale şi centrale şi care ar trebui reorientaţi către mediul privat”.

Conform lui Simion, AUR va susţine şi va vota în favoarea proiectului de lege privind reorganizarea teritorială supus dezbaterii Camerei Deputaţilor.

„Aşteptăm să vorbim şi cu celelalte formaţiuni, pentru că, de la tribuna Parlamentului, de la PSD până la PNL şi USR, cu toţii s-au exprimat cu privire la utilitatea acestei propuneri. Să vedem dacă sunt serioşi, dacă înţeleg că nu trebuie să aşteptăm până în 2025 pentru această schimbare absolut necesară”, a concluzionat preşedintele

 

 

 

Comentarii
  • Ciolacu sa taie si sa maanance hartia igienica, Cciolacu este o hartie igienica.

  • Da s-o haleascâ înpreunâ cu curaliţia mea şi cu covrigei de buz

  • Sulurile de ruble igienice, cu care se șterge la gură Simion și orca nebună, se iau de la Kremlin.

  • PCR si PNL sa muriti voi ca sa traim noi, nimeni nu va voteaza golanilor!

    Ce asteptari sa avem de la PCR? Poate multi dintre noi sperau ca ,daca Ciolanu il inlocuieste pe Maciuca va fi mai bine pentru romani dar… johanna nemtalaul l- a pus pe Ciolanu, i- a dat ordinele de executat si comunistul prost Ciolanu executa. Ce are in cap johanna? Vrea sa arate ca cu PCR si Ciolanu este mult mult mai rau si vezi Doamne ca PNL si Maciuca erau mult mai buni si .. ca urmare spera Johana nemtalaul ca asa PNL va castiga foarte multe voturi si PCR va ramane jos jos in afara guvernarii. DAR NU I- A IESIT JOCUL LUI JOHANNA , ROMANII NUUUUU VOTEAZA NICI PCR NICI PNL, sa muriti voi toti ca sa traim noi..

  • hai la mumu! pare prea destept cand sustii pnl usr psd! iti trebuie mumu urgent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024