Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: ” La 83 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă”

George Simion, președintele AUR: ” La 83 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă”

02 apr. 2024, 07:36, 15 ,
în Local

Președintele AUR, George Simion, a fost prezent luni, 1 aprilie la Fântâna Albă, locul în care mii de români care voiau să vină în România au fost uciși de sovietici. Liderul AUR vorbește și despre tăcerea actuală a autorităților și despre faptul că nu ai voie să vorbește despre românii care sunt terorizați de ucrainieni pentru că te vor considera putinis:

Pe 1 aprilie 1941, mii de români care își căutau drumul spre casă au fost secerați cu mitralierele de către grănicerii sovietici, la Fântâna Albă. Preocupați doar să le facă pe plac stăpânilor din alte capitale, liderii politici care – chipurile, guvernează România – uită că există o altă Românie și în afara granițelor.

Este țara nord-bucovinenilor, a celor din Herța, Maramureșul istoric sau Basarabia. Și astăzi, ca și-n 1941, acești români trăiesc vremuri grele, cu războiul bătând la ușă. În fiecare zi, la fel precum strămoșii lor de la Fântâna Albă, își riscă viața, doar pentru că istoria și nepăsarea Bucureștiului, i-a lăsat captivi în alte state.

În România „europeană” a Ursulei von der Leyen, nu mai ai voie să spui aceste lucruri cu voce tare, că ești „putinist”. N-aș fi vrut să vorbesc despre politică într-o zi de doliu național, precum cea de azi, dar n-am încotro.

Victimele acestea nu folosesc propagandei puterii, nu-i ajută: cu victimele de la Fântâna Albă nu poți tăia panglici, nu poți să faci poze de cover, nu poți să le angajezi repede, la stat, pentru voturi. Dacă ar fi români, conducătorii României ar fi decretat o zi de doliu național pentru memoria celor de la Fântâna Albă. Dar nu sunt. Tăcerea comasaților e asurzitoare.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei căzuți la Fântâna Albă și pe toate victimele regimurilor totalitare! a explicat George Simion, președintele AUR.

 

Comentarii
  • pai rusofonii de bolsevici stanilisti au luat cu japca teriorii din Rmania si le-au anexat la ei si la Ucraina si nu e R.Moldova e Basarabia. Sa se desfiinteze deunumirea de R.Moldova in Basarabiasi sa se alipeasca inapoi la Romania Mama. Nu ca e Putler si de ce liderii mari nu-l trag la raspundere il pasuie ca vdem ce orori face si cu proprii cetateni de care nu-i convine, cum o facut si cu Alexei Navalnii. Pe Ceausescu repede l-au casapit

  • Masacrul asta a fost facut de prietenii rusi ai lui Simion.

  • ,,Pe 1 Aprilie comemorăm masacrul de la Fântâna Albă, unde jidovii nazisti au comis atrocități împotriva Românilor. Pe 26 iunie 1940, în urma semnării Pactului Ribbentrop-Molotov, Basarabia şi nordul Bucovinei au fost cedate Uniunii Sovietice. Astfel că peste noapte, aproximativ 3 milioane de români s-au trezit pe un teritoriu străin în care originile, tradiţia, cultura şi religia lor nu erau acceptate… Conform estimărilor ucrainene, în primul an de ocupaţie sovietică peste 7.000 de români au căutat refugiu în România…Pe 19 noiembrie 1940, 40 de familii din localitatea Suceveni (aflată acum în Ucraina) au încercat să treacă graniţa, dintre aceştia 3 persoane au fost ucise, iar alte 5 au reuşit să ajungă în Rădăuţi. Ca urmare a încercării de evadare, sovieticii au ordonat arestarea tuturor rudelor celor 40 de familii şi trimiterea lor în Siberia…Astfel că pe 1 aprilie 1941, într-o zi de Paşti, un grup mare de oameni din mai multe sate de pe valea Siretului s-au îndreptat către graniţa sovieto-română purtând un steag alb şi însemne religioase (icoane şi cruci din cetină). Atunci când au ajuns la trei kilometri de graniţă în locul numit Poiana Varniţa, peste 3.000 de oameni au fost suprinşi de soldaţii sovietici ascunşi în pădure. La scurt timp, cea mai mare parte dintre ei au fost seceraţi de gloanţe, iar cei care au scăpat au fost spintecaţi de cavalerie…Martorii locali, puţinii supravieţuitori ai masacrului, afirmă că peste 3.000 de români bucovineni au murit atunci. După masacru, în noaptea de 12 spre 13 iunie acelaşi an, 13.000 de români au fost deportaţi în Siberia şi Kazahstan.’’ „A fost un adevărat masacru, un genocid” https://youtu.be/r3Azzv5DtNY

  • un fragment de istorie

    @Raducu

    Rusii le-au luat, si le-au dat Ucrainei. Acolo sunt si acum. Molotov a cerut aceste doua provincii motivand ca „ucrainenii ne-au ordonat”.

    Iata un fragment din memoriile lui Molotov:

    Nu cunoşteam bine geografia la data vizitei lui Ribbentrop. Nu ştiam geografia graniţelor dintre Rusia, Germania şi Austro-Ungaria. Am cerut să trasăm graniţele în aşa fel încât oraşul Cernăuţi să ne aparţină nouă. Germanii mi-au spus:«Dar voi n-aţi avut niciodată Cernăuţiul, el a aparţinut întotdeauna Austriei. Cum puteţi să-l cereţi?», «Ucrainienii îl cer! Sunt ucrainieni care trăiesc acolo, ei ne-au ordonat să facem asta!», «Dar Cernăuţi n-a fost niciodată oraş rusesc, a fost întotdeauna parte a Austriei şi apoi a României!», a răspuns Friederich von der Schulenburg, ambasadorul german la Moscova. «Da, dar ucrainienii trebuie să se unească!», «Nu sunt mulţi ucrainieni acolo… Hai să nu discutăm chestiunea asta!», «Trebuie sa luăm o decizie. Ucrainienii sunt acum în ambele părţi, în Ucraina Trans-Carpatică şi în partea de est;toată asta aparţine Ucrainei şi dumneavoastră vreţi să păstraţi o bucată în afara ei? Imposibil. Cum se poate asta?», «Cum se cheamă asta… Bukovina». Schulenburg s-a foit în fotoliu, a oftat şi apoi a zis:«Voi raporta guvernului meu». A raportat şi Hitler a acceptat”(pag. 11).

    Asta-i istoria! Intrebarea este ce facem acum? Dormim pe mai departe?

  • Nu dormim pe mai departe. Noi trebuie sa ne luam inapoi Basarabia si Bucovina cu toate teritoriile romanesti anexate Ucrainei!

  • Ptr sosocari si hauriti idioti utili maskoviei

    Daca ruZia castiga razboiul va da pwla inapoi,daca Ucraina isi Rp Moldova intra in NATO SI UE,granitele dispar si atunci fratii nostri pot calatori liberi asa cum o facem si noi in Europa,asa ca nu mai mestecati kkt ruZesc de al lui simion si sosoaca

  • SIMION=RUSIA=PUTIN=DICTATURA=intorcearea inapoi cu 50 ani

  • Na distreaza ciocoflenderii care racnesc contra AUR si debiteaza clisee inepte. N-au decat sa se tavaleasca pe jos in mijlocul drumului, eu tot o sa votez AUR. Pe de o parte pentru ca AUR chiar merita, pe alta parte ma distreaza sa le fac in ciuda.

  • Poate peste vreo 10 ani intra Ucraina si R . Moldova in Ue si Nato , vise umede ,calea este lunga ,chiar mai mult de 10 anii poate dura sau…. niciodata.

  • Oare cine o fi deschis focul? Rusi veniti de la Moscova si pusi pe granita, ori ucrainieni de-ai locului, inrolati?
    Slava pwoolii…

  • Sunt unii care le place sa creada ca Ucraina se va schimba daca intra in UE. Ii invit sa faca o excursie pana la Cernauti si inapoi. Au sa se convinga singuri ca se inseala.
    Trei lucruri am sa le spun celor care se incumeta:
    – E plin de arme la negru.
    – Nu vorbi romaneste, foloseste engleza.
    – Ia dolari cu tine, nu euro.

  • Inca ceva: cam trebuie sa mergi cu masina. Tren direct Suceava-Cernauti nu este! Noi am cerut, dar s-au opus ucrainenii… Autobuze directe sunt : doua pe zi, unul romanesc, unul ucrainean. Atat. E mai sigur decat cu masina, dar autobuzele ajung si pleaca la ore tare anapoda.

  • Gheorghiu Petru

    Din ce an este poza? Nu are interdictie?

  • @Gheorghe Petru, in imagine este monumentul de la Putna.
    Monumentul din Ucraina este la Hliboca si este mult mai modest. Si izolat, la o margine de cimitir. Nu am vazut cruci in cimitirul acela. Or fi, dar eu n-am vazut niciuna. Ucrainenii se opun la comemorari. Anul trecut au scos si tricolorul de pe monument si au facut in bataie de joc o slujba oficiala, in ucraineana!!! Am facut si noi o slujba de pomenire, in romana, dar in padure.

  • daca castiga ruzia, si cu simion presedinte, sigur ne vom uni cu moldova si cu NBucovina, daca nu toata romania,atunci sigur Moldova….. o sa facem parte din CSI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *