Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: ” Împotriva suprimării democrației din România de către oligarhia PSD-PNL”

George Simion, președintele AUR: ” Împotriva suprimării democrației din România de către oligarhia PSD-PNL”

29 mart. 2024, 08:00, 4 ,
în Local

George Simion, președinele AUR vorbește despre suprimarea democrației în România și despre cea mai mare batjocoră la adresa Constituției României din ultimele decenii. Redăm, integral, editorialul publicat de George Simion pe site:

” Din data de 8 martie suntem martorii celei mai grave batjocuri la adresa Constituției României din ultimele decenii. Guvernarea PSD-PNL, prin decizia scandaloasă de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, nu doar că a sfidat ordinea constituțională, dar a și arătat un dispreț profund pentru principiile democratice pe care pretind că le slujesc.

Sunt trei săptămâni de tăcere complice din partea instituțiilor statului, aceleași instituții care ar trebui să fie bastioane ale drepturilor și libertăților cetățenești sunt acum dovada unei căderi în abisul dictaturii. Este revoltător cum PSD și PNL practică abuzul de putere în cel mai pur stil autoritar.

Modificările legislative aduse cu forța, care taie drepturile electorale, sunt demne de cele mai întunecate regimuri dictatoriale. Nu am crezut că am să trăiesc ziua în care, sub masca democrației, România este împinsă spre dictatură de către cei care ar fi trebuit să-i apere valorile.

Ca reacție, pe 27 martie 2024, în ziua Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, am reunit douăzeci și patru de partide conservatoare, creștin-democrate și suveraniste, împreună cu importanți membri ai societății civile, pentru a condamna public ceea ce consider a fi o capturare a statului român de către PSD și PNL, în total dispreț față de Constituție și drepturile cetățenești.

Mă revoltă indiferența Avocatului Poporului și a Curții Constituționale, care au refuzat să-și exercite prerogativele de garanți ai drepturilor și libertăților fundamentale în fața acestei lovituri constituționale.

Consider că este esențială coagularea tuturor forțelor patriotice împotriva acestei oligarhii care suprimă democrația în țara noastră.

Protestez cu toată forța împotriva acestui atentat la adresa dreptului fundamental de a alege. Această comasare a alegerilor nu este doar o manevră de-a dreptul dictatorială, ci și o încălcare gravă a drepturilor cetățenești. Este inadmisibil să stăm cu mâinile în sân în timp ce PSD și PNL pun la cale restrângerea accesului la vot. Procedura birocratică restrictivă privează milioane de cetățeni de dreptul lor de vot – studenții, de exemplu, care nu au, în marea lor majoritate, domiciliul sau reședința în localitatea unde trăiesc.

De asemenea, protestez față de numărul excesiv de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri. Consider că, pentru a trăi într-o democrație autentică, este necesară reducerea acestui număr.

Tu ce alegi? Libertate sau subjugare?
Mai mult, alegerea primarilor și a președinților de consilii județene într-un singur tur doar consolidează puterea discreționară a oligarhiei PSD-PNL.

Klaus Iohannis, împreună cu marionetele sale din guvern, Ciolacu și Ciucă, calcă în picioare nu doar litera Constituției, ci și spiritul acesteia, amenințând însăși esența democrației.

Este timpul să acționăm împotriva acestui abuz flagrant de putere. Este o luptă pentru viitorul democrației în România, o luptă pentru sufletul națiunii noastre.

Fie ne unim acum într-o rezistență comună, fie ne trezim într-un viitor în care suntem complet subjugați de un regim autoritar.

Acest regim pavează calea României către tiranie.

Fac un apel la toate forțele democratice, candidații independenți și cetățenii liberi să se unească într-un pol patriotic, creștin-democrat, conservator și suveranist, pentru a lupta în alegerile din 2024 pentru salvarea libertății și reconstrucția României.

Este momentul să alegem: libertate sau subjugare! Tu ce alegi?” a explicat George Simion, președintele AUR.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024