Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: ”Cazul Coldea și cum AUR nu are voie să pună întrebări în Comisia SRI din Parlament”

George Simion, președintele AUR: ”Cazul Coldea și cum AUR nu are voie să pună întrebări în Comisia SRI din Parlament”

30 mai 2024, 08:30,
BZI.ro, în Local

 

George Simion, președintele AUR, explică faptul că partidul pe care îl conduce este cenzurat atunci când membrii acestuia doresc să pună întrebări legitime în Comisia de control a SRI din Parlamentul României:

”Acuzațiile aduse foștilor șefi din SRI, generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sunt de o gravitate fără precedent pentru România, aruncând în aer sistemul de justiție, dar și cadrul constituțional și democratic din țara noastră.

Lucrurile care ies la suprafață cu privire la activitățile celor doi în spațiul public înfățișează un stat capturat de niște grupări subversive, care au tăiat și au decis după propriul lor plac. Totul în vreme ce drepturile și libertățile românilor nu mai contau.

Florian Coldea este exponentul uneia dintre cele mai negre perioade pentru justiția din România, fiind cunoscut drept șeful binomului și șeful așa-zisului „câmp tactic” din justiție.

Informațiile din ultimele zile sunt extrem de grave și, având în vedere funcțiile pe care cei implicați le-au avut, ar fi fost normal să vedem o activare a comisiei care verifică activitatea SRI. Nimeni din Comisia SRI nu a spus nimic, nu a pus măcar o întrebare cu privire la activitatea celor doi foști șefi ai serviciului.

De ce? Pentru că această comisie este compromisă total.

În momentul de față, din cauza unui abuz de putere al PSD – PNL – USR, AUR nu are un reprezentant în Comisia de control a SRI. Majoritatea parlamentară aservită sistemului care a îngenuncheat România în mod abuziv s-a opus ca AUR să aibă un reprezentant în Comisia parlamentară de control a SRI de peste 6 luni de zile.

Motivul este cât se poate de clar: să nu punem întrebări, să nu fim incomozi pentru sistemul care patronează România de 35 de ani. Este soluția lor pentru a ne ține la distanță de o comisie controlată de către SRI. Un membru fără vreo legătură cu serviciile le-ar fi dat totul peste cap.

Acum ar fi fost momentul cel mai bun să ne curățăm de toate conservele securiste și să punem întrebările necesare pentru a scoate la lumină toate abuzurile sistemului care a îngenuncheat România.

Dar, dacă ei nu vor să o facă prin Comisia SRI, atunci AUR ia în calcul varianta înființării unei comisii de anchetă în cadrul căreia șefii SRI să vină să explice dacă a existat sau nu implicare din partea serviciului sau a unor reprezentanți ai acestuia în operațiunile foștilor generali Coldea și Dumbravă. ”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *