Prima pagină » Local » George Simion, președintele AUR: ”Candidatura lui Iohannis la NATO: O ironie amară la adresa poporului român”

George Simion, președintele AUR: ”Candidatura lui Iohannis la NATO: O ironie amară la adresa poporului român”

14 mart. 2024, 10:53, 6 ,
în Local

George Simion, președintele AUR, scrie pe propriul blog despre candidatura președintelui Klaus Iohannis la NATO. Acesta sublinează faptul că președintele s-a autopropus și nu beneficează nici măcar de susținerea partenerului strategic:

Candidatura lui Iohannis la NATO nu poate să fie văzută decât ca o altă ironie, una amară, a turistului numărul unu al țării, la adresa românilor de care și-a bătut joc în ultimul deceniu.

Candidatura lui Klaus Iohannis la NATO, anunțată ieri de către acesta după aproape zece ani de mandat prezidențial în care nu a făcut nimic pentru România în plan extern, în care a plecat mereu capul și a fost doar un umil executant al ordinelor care i-au fost trasate, este o insultă la adresa cetățenilor români care au suferit din cauza lipsei de acțiune și viziune a acestui președinte de carton. Klaus Iohannis a fost preocupat de jocuri politice, de menținerea puterii, de plasarea în funcții cheie a marionetelor sale și păstrarea scaunului cald și moale, nicidecum de binele cetățenilor săi.

Primul turist al țării vrea acum să preia o poziție atât de importantă la nivel internațional, deși ca președinte al României a ratat toate țintele pe care și le asumase în mandatul prezidențial.

O nulitate de președinte, care nu și-a îndeplinit mandatul în fruntea țării, pe care nu îl recomandă nimic, vrea acum doar să își prelungească vacanța.

Candidatura lui Iohannis la NATO este despre egoul său

Candidatura sa la NATO nu este altceva decât o ironie amară. Mă întreb cum poate oare un lider politic care a eșuat în a-și apăra propriul popor să creadă că poate să reprezinte interesele altor națiuni, ale NATO?

Auto-propunerea în funcția de secretar general al NATO, pentru care nu are susținerea unor țări cheie, este mai mult despre egoul lui Iohannis, unul care afectează credibilitatea și reputația țării noastre. Nivelul de responsabilitate și transparență în administrația Iohannis, care ne arată clar un deficit de claritate în comunicarea deciziilor și în justificarea modului în care acestea servesc interesul public ridică serioase semne de întrebare despre candidatura lui Iohannis la NATO.

Închei acest text întrebându-l pe Klaus Iohannis ce a făcut el pentru românii din Diaspora și de peste Prut, care sunt succesele sale în materie de politică internațională? a explicat George Simion, președinte AUR.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024