Prima pagină » Actualitate » George Simion, liderul AUR, protestează în fața CNA: „Spunem NU felului în care se încearcă introducerea cenzurii” – VIDEO

George Simion, liderul AUR, protestează în fața CNA: „Spunem NU felului în care se încearcă introducerea cenzurii” – VIDEO

07 nov. 2023, 11:31,
BZI.ro, în Actualitate

Marți, 7 noiembrie 2023, a fost organizat un protest al partidului Alianța pentru Unirea Românilor, în fața Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), instituția care verifică radiourile și televiziunile.

Deputatul AUR și-a chemat susținătorii și membrii de partid la sediul CNA, pentru protest, încă de la prima oră, în timpul dezbaterilor.

Protest AUR în fața sediului CNA

George Simion, liderul AUR, susține că această manifestație a fost provocată de intenția CNA de a discuta despre posibila sancționare a televiziunii Realitatea Plus pentru presupusa propagandă politică pro-AUR prin intermediul promovării spitalului mobil al partidului.

„În dimineața asta am venit în fața CNA-ului pentru a spune un „NU” hotărât felului în care se încearcă introducerea cenzurii. În dimineața asta am venit pentru a spune „CNA Mafia”, pentru a spune cu toții că spitalul mobil AUR nu trebuie cenzurat și că se încearcă oprirea tuturor lucrurilor bune în țara asta. Suntem mulți. (…) Împreună suntem o putere. Veniți alături de noi”, spune George Simion, la sediul CNA.

Protestatarii susțin că se opun introducerii cenzurii în televiziune. În opinia lor, CNA reprezintă mafia în condițiile în care va sancționa televiziunea Realitatea Plus.

George Simion susține, într-o transmisiune de la locul protestului că „spitalul mobil AUR nu trebuie cenzurat”.

AUR consideră „regretabil” că CNA a ales să interpreteze emisiunea de promovare ca pe o încălcare regulilor audiovizuale. Politicienii partidului și-ar fi dorit, conform comunicatului, ca CNA să le recunoască „eforturile” pentru acest demers social.

„Caravana nu are un scop electoral, ci reprezintă respectarea unei promisiuni. Mai mult, această inițiativă este menită să aducă un real sprijin și beneficii românilor. Este regretabil faptul că CNA a ales să interpreteze această campanie ca pe o încălcare a regulilor audiovizuale, în loc să recunoască eforturile de a aduce în atenția publicului un demers social care urmărește facilitarea accesului la servicii medicale gratuite celor pentru care se face dificil. Considerăm că instituțiile, transformate peste noapte într-unele de forță, ale statului paralel vor să interzică tot ce este bun în România”, a declarat George Simion, citat în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *