Prima pagină » Local » George Simion, liderul AUR, către primarul Iaşului, Mihai Chirica: „Noi te vom bate. Fură şi tu mai puţin”
George Simion, liderul AUR, către primarul Iaşului, Mihai Chirica: „Noi te vom bate. Fură şi tu mai puţin”

George Simion, liderul AUR, către primarul Iaşului, Mihai Chirica: „Noi te vom bate. Fură şi tu mai puţin”

17 aug. 2023, 12:03, 38 ,
în Local

Ieri, 16 august 2023, s-a inaugurat un nou sediu al Alianţei pentru Unirea Romanilor la Iaşi. După eveniment, membrii AUR, filiala Iaşi, au mers în faţa Palatului Roznovanu unde au protestat împotriva conducerii şi au cerut demisia primarului Mihai Chirica.

În acest context, edilul municipiului Iaşi a publicat un mesaj pe pagina personală de socializare Facebook. Redăm în cele ce urmează punctul de vedere al primarului.

„Sunt revoltat și dezamăgit de felul în care Alianța pentru Unirea Românilor încearcă să își facă simțită prezența în orașul nostru, cu un mesaj calomnios și grobian afișat pe sediul pe care l-au inaugurat în centrul Iașului și cu „marșul” ulterior – neautorizat, desigur!
Sunt revoltat pentru că astfel de manifestări sunt pur și simplu incompatibile cu identitatea și spiritul orașului nostru! Capitală culturală și istorică a României, loc al Unirilor, Iașul a chemat întotdeauna la unitate, nu la dezbinare, și a oferit, dar și a cerut civilizație, nu huliganism!
Sunt un politician cu principii și convingeri profund democratice, înțeleg perfect jocul electoral și strategiile de imagine, dar, ca primar, nu pot accepta astfel de atacuri la adresa spiritului urban și tolerant al Iașului! Este loc pentru toate credințele, părerile și partidele politice, dar cu condiția fundamentală a menținerii toleranței, dialogului și respectului reciproce! Nu am apelat la forțele de ordine pentru a sancționa o manifestare ilegală și nici nu am de gând să fac vreo plângere, așa cum poate ar trebui, dar fac un apel la bunul simț al ieșenilor membri sau simpatizanți AUR să respecte atmosfera și imaginea orașului nostru!
Sunt dezamăgit pentru că nu am pus niciodată piedici deschiderii sediului AUR și nici altor manifestări ale membrilor acestuia, după cum nu am pus niciodată „pumnul în gură” niciunui adversar politic. Mai mult, la un moment dat, în 2019, l-am sprijinit pe actualul lider al AUR, George Simion, la alegerile europarlamentare. Am făcut-o atunci cu sinceritate și bună credință, fiindcă George Simion chiar părea să creadă în câteva dintre lucrurile fundamentale pentru mine: dragostea pentru Țară, credința creștină, unirea cu Republica Moldova… Am interpretat atunci tonul mai ridicat al lui George Simion drept un semn de convingere puternică, poate de exasperare, dar nu mi-am imaginat că va inspira gesturi la limita huliganismului, acte violente, instigări la ură… Drumurile noastre s-au despărțit de mult, dar, în ceea ce mă privește, nu am lăsat ca locul colaborării și amiciției din 2019 să fie luat de insulte, ranchiună și ură…
Ce ironie amară să văd grupul de susținători AUR, după show-ul electoral, reuniți în poză de grup la statuia Regelui Ferdinand I Întregitorul, cel care aici, la Iași, în vreme de război, a pus bazele Marii Uniri!
Stimați membri și simpatizanți AUR, respectați trecutul, spiritul și identitatea Iașului! Manifestați-vă democratic și civilizat, cu respectul necesar față de competitorii politici și, mai ales, față de ieșeni! Nu mergeți pe acest drum care va transforma „AUR” în acronimul de la „Alianța Urii din România”…”, a transmis primarul Mihai Chirica.

La scurt timp după ce Mihai Chirica a transmis mesajul, George Simion i-a dat o replică. Liderul AUR i-a spus edilului că ar trebuie să fure mai puţin pentru că va fi băgat în închisoare. Comentariul lui Simion a strâns sute de aprecieri și zeci de comentarii.

“Mihai, nu fi trist, mesajul “grobian” va ajunge la toţi ieşenii! Noi te vom bate corect, democratic, în alegeri, doar fură şi tu mai puţin până atunci, că te bagă ăştia la mititica”, a transmis George Simion.

Comentarii
  • Ce vorba-i asta „fura si tu mai putin”??? Sa nu mai fure deloc!!!

  • Turcul si pistolul

    Cel mai penal primar din RO.

  • Eu sunt revoltat șocat și dea dreptul nedumerit cum dreacu un Bebeluș de cîteva luni poate achiziționa pe numele lui o vilă de sute de mii de euro în zona ultracentrală a Iașului ! Și de fapt familia lui sa adune din salariu de bugetar de fapt cîteva case și alte acareturi în buricul tîrgului , dar vorba altui professor cu șase case în centru despre pulime “ ghinion “

  • cred si eu ca-l va bate daca va fi o prezenta la urne cum a fost in 2020 de 27,70%. statul acasa pemite ca celor din PSD si AUR sa preia Primaria, CL si CJ, astfel am belit pl toti! va trebui sa invatam limba rusa cat de repede ca pana la RO-exit nu va mai fi decat un pas cand va fi un Guvern, Parlament si administratii locale majoritar PSD-AUR.

  • De ce sa fure mai putin ? iti este frica ca nu mai apuci si tu ?

  • ba de-a draku ma duc la vot sa votez Chirica

  • Votez Chirica numai sa nu iasa haur

  • Ce mizeri de borcoi e asta Simion… !!!!!! Asta e campania lui ? Sa nu ia el bataie !!

  • Eu sunt de acord ca un primar bun sa mai ciupeasca si el cate ceva ca doar nu o sa aibe casa si masina la fel ca mine, muritor de rand… dar macar sa fure ochii cu ciupelile alea facand ceva si pt oras dar el nu face si nu a facut absolut nimic pt Iasi. De aia toata lumea e atenta doar la cate case si cati bani are si nu la altceva… primar prost! Ar trebui sa se inscrie si el la Haur ca si aia is prosti de bubuie!

  • Si,daca va cistiga candidatul AUR sau partidul SOS condus de Diana Sosoaca ce vei face.

  • Ce principii are Chirica penalul decat sa-si de-a demisia

  • Nea Simion bate câmpii ca de obicei și chiar crede că va avea multe voturi la alegeri…stai potolit și ai grijă așa cum ești interzis în Moldova dincolo de Prut să nu ai surprize și dincoace de Prut…Asociația Urii din România ține cu tine

  • La ce fel de comentarii văd pe Facebook, venite din partea unor mari minți iluminate, susținători HAUR, toți cu școala vieții și angajați ai marilor branduri Luis Viton, Chanel, etc.,ferească Dumnezeu să ajungă ăștia la putere, însă, stau și plâng în pumni atunci când realizez că de mulți proști și analfabeți, iubitori de latrina 3, mari iubitori ai Vulpitei și Floricicai Dansatoarea avem în țara asta! Mă oameni buni, nu toți proștii care habar nu au de bunul simț, puși mereu pe scandal și show-uri ieftine, sunt și buni conducători, dacă nu au școală, aia a vieții nu se pune!

  • Anonim
    august 17, 2023 la 3:43 pm

    „facand ceva si pt oras dar el nu face si nu a facut absolut nimic pt Iasi”

    dar ce pana mea mai vrei sa-ti faca omu asta? daca nici Chirica nu a mai facut pt Iasi nimic de cand e primar din 2016, pai atunci SImirad si Nichita ce-au mai facut?
    a pus borduri, pavele, a amenajat spatiul verde din Centru si cartierele orasului cu cei de la Servicii Publice cu gazon, flori, banci, pubele, a cumparat si montat module pentru selectarea gunoiului cu camere de luat vederi, a schimbat linii de tramvai, refugii pentru calatori, a cumparat autobuze, tramvaie noi, a bagat linii CTP in zona metropolitana a Iasului dand la o parte mafia de transportatori rutieri locali, a adus companii straine, a reabilitat atatea cladiri culturale si istorice printre care si Palatul Culturii, Mitropolia, bojdeuca lui Creanga, parcul Copou, a schimbat conducte de termoficare pe atatia km, i-au ejectat pe cei de la Veolia ca furau ca in codru, a bagat tren din ora in ora Iasi- Scanteia s.a. inca mai este de munca intr-adevar. aici la Gara Nicolina si ANAF s-au montat recent borduri si pavele, la primul peron la fel, deci usor usor fata Iasului se schimba fata de cum era inainte de venirea lui

  • Pentru anonimu de mai sus–și acuma dacâ la primârie și județ ce rahat au fâcut înafarâ de a ciordi populimea iar euatul total ghinion–sâ se plimbe cu havioane de lux lâtite de populime–marș toatâ ciordelimea eșuatâ a securiscilor–

  • Da îi va face ceva la buci rujaîi haurici lui cîiricu–pâzea începe golâneala cicâ helectoralâ piride–

  • Gigel, nota 10 !

  • Voi,sinteti o minoritate care isi spun opiniile pe facebook ce veti face daca iesenii vor vota la viitoarele alegeri locale un candidat AUR si la consiliul local si judetean voi nu va puteti opune voturilor romanilor daca ei vor sa voteze cu AUR ca sa scape de Chirica si partidul SOS condus de Diana Sosoaca,asa sa fie nu uitati ca si in strainatate sint foarte multi romani simpatizanti AUR si Sosoaca de ce va temeti de aia nu o sa scapati si la viitoarele alegeri parlamentare exista riscul ca romanii,sa voteze cu AUR si Sosoaca cele mai mari sanse de a putea cistiga la viitoarele aleferi parlamentare si cele prezidentiale este Diana Sosoaca ea este cel mai activ politician din Romania si foarte cunoscut.

  • pensionar din iasi

    In Iasi in parcul pt copii mici de pe strada bistrita in spatele scarilor a2a3a4 dupa ora 18 se aduna tineret idiot ce consuma droguri hasis iarba alcool ,fac galagie mizerie distrug parcul arunca cu pietre in batrani vorbesc urat ,de 7 ani tot sun militia lui chirica si acestia nu fac nimic ,nu patruleaza nu iau masuri deloc ,rusine primarului chirica .

  • Voi,useristii visati frumos ca veti putea sa cistigati primaria si consiliul local si consiliul judetean dar ce partid de dreapta ar mai face alianta cu voi dupa ce v-ati aliat cu AUR si PSD si ati votat impotriva guvernului Citu cu 281 de voturi pentru iar acum vreti sa firi votati iar Drula este disperat sa cistige voturi,fiindca partidul lui este in cadere libera stiti cum am putea scapa de AUR SOS USR PMP UDMR si minoritatile nationale?Simplu introducerea votului uninominal la 8% pe candidat iar voturile partidelor mici vor fi distribuite si rediswtribuite partidelor mari la numararea si renumararea voturilor.

  • cel care locuieste pe sos Barnova 9a, are o bucata de pamant de vreo 400 m, furata de la Scoala Veronica Micle . Oare cui si cat a cotizat pt o asa marsavie? Culmea ca a furat terenul de la Gradinita Noua facuta cu bani europeni …si primarul stie, propietarul asa zice ca, s a ARANJAT !!!

  • Un fost prieten

    Mihai, pozitia pe care o ocupi este una pentru care ești obligat să reprezinți interesele cetățenilor care te-au ales. Lăsând la o parte faptul că ne cunoaștem foarte bine, îți voi reaminti un moment post mergător „Piata Unirii”. Erai atât de beat încât nu am reușit să te opresc din contactul cu solul, slava Domnului că nu te-ai rănit prea tare. Ce s-a întâmplat după, am stat 10 min să-ți adun „salariul” format din bancnote de 500 de euro, ți i-am pus integral in buzunarul de la piept și te-am urcat într-un taxi prieten care sa te duca la destinația aleasă de tine. PS sa te ferească D-zeu sa îți bată prin pereți cineva sau să îți sape cineva prin gradina.

  • Vazand ce preferinte au la vot iesenii, va spun, bine ca am plecat din Iasi, chiar ma bucur. Imi pare rau ca nu am plecat din tara, de tot dar urmeaza.

  • Pentru grași

    E foarte clar că voi „deontologii” de la vârful publicatiei pe care o păstoriți, sunteți „imparțiali” cel puțin la nivel de comentarii. Ce va convine, publicați, ce nu, „probleme tehnice”. Știti cum sunteți percepuți „de la capitală”? Cu tot cu SRS? Niste papagali. L-ați „prins” pe Chirica cu pantalonii pe vine și l-ați șantajat ca la carte. Cel care a pus Iașiul pe harta va ajutat (platit) mai mult decât v-ați așteptat. Ex: va construit blocul din Sărărie pe banii lui. La schimb, ați oprit Silk District pentru că Amazon a spus clar că cine va termina primul, va închiria de la el. Grasul mare are numărul meu, mă poate suna să stăm de vorbă. PS Fără pretenții pecuniare

  • Suntem vai de mama noastră, un ziar care lasă comentariile la liber, a reușit să oprească dezvoltarea unui oraș cum este Iașiul. Datorita acestui lucru, DNA, DIICOT si-a luat material de studiu ca sa fabrice dosare pentru „neplatitorii” de taxe de protectie (scuze, de publicitate). Că sa ne înțelegem, Fenechiu a fost unul dintre cei mai buni politicieni pe care i-a dat acest oraș. Ce au făcut „deontologii supraponderali”? L-au făcut praf și pulbere pentru o chestie de 3 lei cuie. Ce a făcut Fenechiu? Datorita lui avem aeroport international. Noroc de Dascălu, „deontologii” nu au cum vreodată da scrie ceva urat despre el. Ar face implozie în toată grăsimea lor. In concluzie sau ocluzie, ziariști și politicieni, ați ținut acest oraș în loc pentru o dezvoltare sustenabila, am avut multe ocazii că sa fim o atracție europeană, Chirica aka James Bond, in 2 mandate te-ai blindat de de 20 milioane de euro, grașii care te-au susținut au și ei 1/4, suntem vai de mama noastră.

  • Din întâmplare l-am cunoscut pe procurorul care l-a condamnat pe „marele” proprietar de acest, nu știu cum să-i spun, fost și actual „greu” al ziariștilor cu state vechi. Ai avut mare noroc G că nu ți-a dat cu condamnare, azi erai muritor de foame, in loc de Maybach ai fi taxat bilete de tramvai, in loc sa iei masa la Carbon, ai fi cumpărat covrigi de la Petru. Ești cancerul acestui oraș, frate-tu avea p&a, unele artiste îl lăudau, dar tu, nici p&a, nici fizic, cu o nora care are origini dubioase, cu tepe pe la Constanța și multe altele, ai reușit să faci că acest oraș să-ți tremure de frica. Iar tu de fapt ești un gunoi. Sa nu cumva să ajungă vreo stare de urgență pe la noi, lasă tot și fugi.

  • Pentru George. Îmi aduc aminte de ce spunea Elena Udrea, in campanie, promiți orice doar că sa ajungi la putere. După care, îți faci „treabă” acoperit de servicii, faceți banii pământului și plecați liniștiti la pensie prin Monaco, etc. Poți să răspunzi George, fara sa intru în contact cu tine, online, fuxline, care va fi politica voastră? Am văzut la deschiderea spațiului din centrul Iașiului foarte multe persoane dubioase/negricioase. Cu ei și pentru ei vrei sa câștigi alegerile?

  • Mișu, „deposteaza” și marș din Iași ! Nu ai făcut nimic și vrei sa fii în top ? Asta meriți !

  • locuri de munca NU ,sali de sport pt tineri Nu,locuinte sociale pt saraci Nu ,de 9 ani gunoiul penal de chirica ne tine in saracie !

  • Deci în politică este doar bătaie pentru furat.

  • Dna de la et 4

    Dintotdeuna in politica a fost bataie pe furat ,mai ales la noi Dle primar Chirica de ce in 7 ani nu ati facut nimic cu locatarii de pe strada bistritei din cartierul alexandru care si-au construit balcoane improvizate la parteru scarilor fara acte fara proiect fara aprobari ,peste 15 locatari au facut balcoane peste limita blocului cu peste 3 metri obturand aerisirile de la subsol de nu poti sa respiri cand intri in scari ,sunt neamuri cu dumneavoastra sau lucreaza in primarie ca altfel nu inteleg cum de 7 ani nu faceti nimic cu toate ca ati primit nenumarate sesizari …………

  • „Fură şi tu mai puţin”. vorbeste unu care ne costa 10.000 € pe luna sub foma de indemnizatii si sume forfetare. asta nu ne fura pe fata? ce naiba face el de 10.000 € pe luna? il vezi la Parlament 2 zile pe saptamana si cand vine face doar circ si instiga, asta face. din 2020 numai latra si ameninta in stanga si-n dreapta prin Parlament, televiziuni si pe strada. sa-si faca treaba de parlamentar sa propuna si voteze legi, nu sa umble brambura prin tara si sa faca circ si panarama facand in acelasi timp liveuri pe telefon!

  • SIMION TREBUIE SA IA BATAIE SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT, oriunde apare, și la primărie,ori la toaleta, la galerie,ori în Parlament, cu tot cu gașca lui de simpatizanți și negriciosi

  • aur partidu saracilor fara casa si fara munca

    Simion george va fi presedintele tarii ,noi toti din cartieru dalas il votam daca face locuinte sociale pentru cei fara case si servici .

  • Nu mai fiți supărați pe FCSB! O să dea bătaie celor de la CSMS și gata!

  • Oricine ajunge la putere e mânjit ptr că trebuie să dea înapoi ce a primit de la susținători! Câți din voi ați rezista tentației de a vă îmbogăți? El e mai sărac decât mulți ați primari ptr că are copii cu câteva femei. Aaa…

  • Ce nu a spus nimeni pana acum, este” : politica primarului chirica, pe termen lung duce la lipsa educatie minorilor care se transforma in criminali ! Da’ exista o legatura !
    Printre altele, fara locuri de munca, lumea pleaca in straintate, isi lasa copii aiurea. Chiar si faza cu pile la angajare conduce la aceasta.

  • Asta nu e tigan? Asa am ajuns? Pe buna dreptate Romania e numita gypsy country 🫤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024