Prima pagină » Local » George Simion la Iași! Membri ai partidului și susținători AUR s-au adunat în fața Palatului Roznovanu. Mesajul a sute de ieșeni: „Chirica, cară-te…! – FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

George Simion la Iași! Membri ai partidului și susținători AUR s-au adunat în fața Palatului Roznovanu. Mesajul a sute de ieșeni: „Chirica, cară-te…! – FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

24 sept. 2023, 14:08, 50 ,
în Local

Sute de oameni, membri sau doar simpli simpatizanți ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor s-au adunat în fața Palatului Roznovanu pentru a protesta din cauza proastei administrații locale.

„Domnul Chirica nu a dorit să autorizeze protestele împotriva lui. El consideră că la Iași nu se pot face proteste la adresa majestății sale Mihai Întâi Chirica. Din 2015 pana în 2023 nu a îndrăznit nimeni sa îi conteste într-un fel domnia. De aceea nu autorizează proteste la adresa lui. De când suntem aici foarte mulți oameni au venit aici cu probleme. Mihai Chirica sa plece și toți cei care ii susțin și care țin Moldova în sărăcie”, a spus George Simion.

UPDATE 4: Primarul Mihai Chirica a reacționat după protestul organizat împotriva sa de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

„Sincer să fiu, nu am rămas indiferent și nu am tratat cu lejeritate manifestarea pe care a produs-o AUR la Iași, într-un mod neautorizat, în stilul lor caracteristic. Lucrul care m-a bucurat, vreau să le mulțumesc ieșenilor, că au înțeles faptul că democrația nu se naște pe marginile acesteia, în zona extremă, a extremismului, ci din contră, ea trebuie fundamentată. Democrația nu se naște pe minciuni proliferate la nesfârșit și folosite în tot felul de idei și atacuri încercând să câștige simpatia, ci trebuie să se facă prin munca, prin munca asidua.

Eu am spus de fiecare dată că doar adevărul, binele și frumosul vor persista. Celelalte minciuni, am mai trăit asemenea situații, dar de data aceasta asistăm la o formă extremă de manifestare a democrației, extremist.

Eu cred că românul este suficient de inteligent și demn să înțeleagă și să disocieze între bine și rău. Nu toate partidele politice și nu toți oamenii politici și-au făcut datoria față de țară. Sunt multe lucruri care, să spunem, ne enervează, inclusiv pe mine, din care s-au petrecut în trecut. Poate unele se mai petrec și astăzi, dar cred că cu înțelepciune și cu discernământ vom reuși să le rezolvam și nu cu ură, folosind anarhia și conducând ‘armate’ care de fapt nici nu există în locuri în care nu e permis în zilele pe care le trăim. La fel au pornit și mișcările în Ucraina, de pe fondul unui extremism naționalist care mai departe s-au dus spre Rusia … Unele lucruri au fost finanțate prin aceleași organizații și uitați unde s-a ajuns. Eu nu cred că nu suntem suficient de înțelepți să nu ne ducem spre acolo”, a transmis primarul municipiului Iași

UPDATE 3: În Piața Unirii se scandează „Jos Mafia!” și „România, trezește-te!”

UPDATE 2:  Se pleacă în marș spre Piața Unirii.

Protestatarii s-au oprit în fata sediului AUR și cer demisia primarului Chirica

UPDATE 1: Oamenii au făcut un lanț uman de jur împrejurul primăriei și cer demisia primarului Chirica

Oamenii prezenți la prostest scandează „Demisia!” și „Stop corupția!”

„Ne-am adunat astăzi ca să transmitem în mesaj precis! Ieșenii nu mai pot suporta corupția. Raporturile noastre cu primarul Mihai Chirica au fost încordate de la început. Am cerut să ne lase sa ne putem desfășura activitățile. Pentru AUR nu a fost posibil sa găsim patru pereți pentru un sediu. Deși în centru și în alte zone ale Iașului au birouri parlamentari de mult ieșiti din legislativ. Partidul AUR, o surpriza pentru toți și în special pentru politicienii de ieri și de azi, nu a primit acest sediu. Prin urmare, nu putem îmbunătăți relațiile cu primarul Chirica atâta timp cât doleanțele noastre firești au fost respinse”, a spus dr. ist. Corneliu Ciucanu, cercetător științific la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană din cadrul Academiei Române, filiala Iaşi.

Oamenii continuă să scandeze „Jos, mafia!”

„Mihai Chirica crede ca este stăpân și pe fotbalul ieșean. Vom face un lanț uman pașnic”, a spus George Simion

Protestarii continuă să strige „Demisia!” și „Jos, Chirica!”

Comentarii
  • PENSIONAR DIN DACIA

    LA PUSCARIE CU KIRICA SI SLEAHTA LUI DE GUNOAIE PENALE ..AIVANOAIEI DE LA TERMOS SERVIS ,CU CRIMINALII DE DORUS DE LA APA MORTAL ,CU MAFIA DIN PIETE SI PRIMARIE CU MAFIA DIN MILITIE SI DIN INSTITUTIILE STATULUI CORUPT SI TRADATOR CARE NE VAND TARA SI RESURSELE ,IESITI DIN CASE DACA VA PASA !!!

  • Nu l-am votat și nu o să-l votez niciodată pe infatuatul de Chirica. Dar mă tem să nu cădem din lac in puț. Prostimea este păcălită de circarii ăștia, că atât le poate mintea.

  • ieșeanul serios

    Chirica are și calități dar și defecte cum avem fiecare dar atitudinea golănească a lui simion de a face panaramă azi așa de capul lui nu e corectă e duminică și peste drum lumea era la mitropolie la slujbă.Înțeleg campania lui simion și șoșoacă care nu au treabă cu politica dar Iașul e civilizat și nu suportă circul acestor parveniți care se cred la putere pentru că sînt parlamentari .Simioane cară-te din Iași și lasă oamenii să decidă soarta lui Chirica că ei au ales primarul iar tu vezi-ți de tiktokul tău că politic ești zero

  • Marsh pedoflilor

  • Atitudinea, abordarea și modul de acțiune al AUR seamănă suspect de mult cu cea a USR. Doar tipologia simpatizanților e alta.
    Din cauza tăierii fondurilor, sri nu a mai achiziționat manuale noi, folosindu-le tot pe cele din 2017.

  • In Copou, la Doctor Vicol acolo este locul lui Chirica, clar sa fie!!!

  • Nu sînt fan Chirica dar dacă am ajuns să vină Simion să ne dea lecții politice e greu de noi.Simioane marș la tine în Ferentari fă circ cu șatra ta lasă-te de politică și du-te pe stadion și urlă în galerie că acolo ai trăit.Iașul e prea frumos și merită altceva.Dacă ție urît ia-o și pe Șoșoacă…pa🖕🖕

  • Ideea e alta: Chirica Mihai are un aliat puternic …..Serviciile in persoana preotului Florin Chirila, inspector bisericesc care este General si tot ce misca e in favoarea lui Mihai!!!!

  • Țiganul Simion, face legea in Iași. S-au înmulțit borataniile și ataca romanismul.

  • Ie-te-te si habilul, prezent acolo pentru ciolanul pe care l-a scapat cu ani in urma. Sau o fi acolo ca sa il pazeasca pe simion de vreun bang sonic, ceva.
    Habilule, in satucul ala din coasta Bacaului nu s-au copt strugurii ? Poate ai de cules si nu stiai. Sau ti-e rusine de satul natal si te crezi iesean acum ?

  • Oricare a ți fi voi , susținătorii lui Chirica este vizibil că a distrus orașul cu mafia imobiliara, trafic infernal aproape la orice oră, poluare excesiva, ce a făcut Chirica, a pus gazon , panseluțe, a tăiat teii, se concentrează cu curățenia numai pe centru sa vadă turiștii din alte județe și sa l laude, în rest , sală polivalenta nu, bazin de înot nu , spital regional nu, infrastructura nu, dimineața după ora 7 , faci 1,30 h , din Cug pană în Copu, ce îi place lui Chirica, evenimente, concerte, raliuri și să blocheze orașul…..

  • E generalul p..lii el si celati tarani care se aduna la el

  • Mai porcilor jegosi, lingeți in curul de țigan, poate, poate, va da și vouă niște “AUR”!

  • Localnic
    septembrie 24, 2023 la 5:01 pm

    si cartierele orasului au fost modernizate cu gazon si flori, nu doar centrul. mai urmareste si tu activitatea celor de la SALUBRIS si Servicii Publice inainte sa mananci la kkt.

    fata de Simirad si Nechita, Chirica e cu 10 clase peste cei doi fosti edili. s-au achizitionat tramvaie autobuze noi s-au eliberta carduri SeniosIS pe viata sa numai stea pensionarii la cozi in fiecare an sa-si reinnoiasca legitimatiile gratuite de transport, s-au facut asfaltari, parcari, s-au reabilitat km intregi de cale de rulare a tramvaielor, s-au modernizat statiile de transport calatori, s-au reabilitat pasarela Nicolina, s-au montat ha intregi de gazon in tot orasul, s-au reabilitat cladiri istorice si culturale printre care Mitropolia si Palatul Culturii, a atras investitori, a organizat fel si fel de evenimente pentur toate categoriile de ieseni de la arta si cultura pana la muzica si sport si cate si mai cate in toi acesti 7 ani de cand e edil al orasului.

    Iesenii daca nu-l suportau pe Chirica trebuia sa iasa Duminica din case cand s-au organizat alegerile locale in 2020 nu sa stea in case. Vrei sa schimbi ceva iesi in plm la vot! Pentru alegerea primarului Iaşiului au fost 322.441 persoane înscrise pe listele permanente, din care s-au prezentat la urne 89.328, ceea ce reprezintă o prezenţă de 27,70%. Au fost 86.152 voturi valabil exprimate şi 1.736 voturi nule. Mihai Chirica, a obţinut al doilea mandat după ce a fost votat de 36.196 de alegători din 322.441 persoane înscrise pe listele permanente. Pai in felul asta ar trebui ca iesenii sa aiba ciocul mic cand vine vorba de Chirica.

    A-TI STAT IN CASE, SUPORTATI ACUM !!!

  • Salubritatea din Iași

    Este clar și convingător „protestul” HAUR și GEORGE SIMION la Iași:
    nu mai trebuie permis accesul acestui pute-gură măsliniu ( care pute inclusiv prin ecranul telefonului sau al televizorului ) și simpatizanților lui din Ciurea și Ferentari pe străzile orașului Iași , cu tot cu partidul lui AUR , pentru că poluează insalubru societatea și străzile principale ale orașului.
    Cum i-ai permis d-le Chirica să apară pocitaniei g.simion pe la palatul Roznovanu și pe la mitropolie ?
    Trebuia chemată imediat Salubris să ridice gunoiul ăsta, cu tot cu sediul lui de pe str. Ștefan cel Mare !

  • @ masonul
    Mare cretin mai esti

  • Voi,credeti ca criticindu-l pe Chirica si acuzindu-l gratuit veti cistiga ceva v-ati dus la acel miting ilegal si l-ati pupat in cur pe George Simion ce ati gasit la un analfabet iesenii cu AUR si Viorel Blajut iar „idiotii utili” ii sustin de ce?Din prostie ei inconstient au facut si fac jocul Rusiei.

  • Salubritatea de Iasi De acord cu d-ta.

  • nici CHIRICA nu e cheie de biserica dar nu as vota un tigan ca simion ca sa aiba mai multi sustinatori aduna toate scursurile societati pedofili unul ca directorul de spital de la sf sava care drogheaza batrini sa doarma noaptea acestia sunt membri AUR rusine dragi ROMINI ATENTI LA CE VOTATI azi va da 50 lei miine va iau200inapoi

  • Sa ma pis si sa ma cac pe ziarul asta.

  • Anonim
    septembrie 24, 2023 la 6:32 pm

    „azi va da 50 lei miine va iau200inapoi” eu zic sa inmultesti aia 50 lei de 1000 ori, nicidecum sa-ti ia doar 200 inapoi, 50×1000 = 50.000 lei de om. gandestete ca in 2020 erau 322.441 persoane înscrise pe listele permanente si acu inmulteste cu 50.000. 322.441 x 50.000 lei = 16,12 mld de lei vor incasa de pe urma iesenilor daca le vor da votul lor, cel putin.

  • Pt Anonim de 6,15 pm, ești o săgeată de lui Chirica????,sau un rapan din primărie? vă urez poftă bună la mâncat kkt pe cei care i susții și mafia imobiliara, nu în ultimul rand familiei tale, cred că nu vezi traficul infernal și foarte multe lipsuri din orașul acesta, dar cu proștii duci o muncă de lămurire colosală indiferent dacă au sau nu școală….

  • S- a imbogatit prea tare Chirica din salariul de primar!!!??? PNL a picat asa ca….. dupa terminarea mandatului la….. puscarie ca toti care se imbogatesc profitand de o functie publica data de cei care l- au votat.

  • Tembelii aurii au dorit sa-pupe in kur pe ieșeni! Siktir baragladinelor!

  • Alt preot din parohie

    Ceea ce nu stiti voi este faptul ca “Generalul” de la biserica nu mai este asa “la butoane” de cand s-a certat cu Marele Alb!!! E un fel de chelea polii acest Jmekirila, numai gura e de el. Noroc cu dezvoltatorii Tolea, Zamo, Bolobita, infractorul de Ciubitariu Ciprian, Popescu Stefan, Plugaru astia îl mai tin in viata si îl mai alimenteaza cu ceva “mălai”

  • Dar localii lui Livache Zamă Firescul unde au fost? Nu l-au apărat pe obositul de Kikiriki? Băi agramaților, au călcat iarba din fața PMI. Nu mai are Mișa materie primă de un joint. Văleu, lașilor. Și mai vreți sporuri mari. Mda. Nasol.

  • In caz ca ati uitat,actualul primar a facut ceva in acest oras in ultimii 30 de ani….nu uitati ca toti promit si se acuza reciproc,doar unii mai si fac. Cu el,iasul a capatat un alt aspect decat cel cominist…al lui simirad si nichita…nici eu nu l-am votat,pentru ca nu mai cred in nimeni…dar e, pe langa alte lucruri…pe care le fac TOTI din politica…a schimbat iasul foarte mult….inclusiv periferiile…se poate mai mult…dar….

  • circ, ca paine inca avem
    neinspirata totusi declaratia d-lui Chirica cu referire la democratie… e doar un cuvant golit de sens astazi, in spatele caruia se ascund multe altele – la fel ca si declaratia dansului.

  • Doi borfași,doi infractori notorii… Mă mir cum pe.lnga derbedeul simion nu a apărut așa de sanchi și scroafa mahalagioaică…

  • Ce fețe limpezi au manifestanții…. Parcă au găsit marginea pământului plat și le frică să nu cadă în gol. Burtoși de galerie și gospodine luate de acasă de la coptul gogoșarilor pentru zacuscă să manifeste în centrul orașului.

  • R E A L I T A T E A

    Politica oricum la noi e o mizerie totală! Numai hoții, golănii, corupție. În primul rând au distrus instituțiile statului pentru a-și putea crea paliere sigure să poată să-și desfășoare în tihnă golaniile.

  • A bunch of idiots with no future = AUR

  • Afara cu aur din moldova

    Votati gunoaiele de la aur si vom trai bine :))))) Chiar asa orbi sunteti??

  • Afara cu AUR din moldova

    Votati cu AUR ca sigur va inflori tara :)))))Mor cand va aud

  • Localnic
    septembrie 24, 2023 la 5:01 pm

    chiar ieri, Duminica, era o echipa de maturatori SALUBRIS ce facea curat langa complex Cantemir si Aleea Decebal. curatenia se face tot orasul fie si in week-end. numai denigrati. ce- ai vrea sa vina Chirica sa-ti mature zi de zi prin fata scarii tale? mai iesiti si voi locatarllor si va faceti curatenie in jurul blocului: taiti-va gardurile vii, sapati in jurul copacilor, prasiti buruianul, varuiti bordurile si copacii, greblati, maturati. gospodariti-va si singuri! nu tot asteptati sa vina altul sa va stearga la cur!

  • Microbuzul Sef

    Marele lider de la Iasi al AUR0lacilor nu cumva e multpreacinstitul patronas al Unistil, Vasile Puscasu? „La vremuri noi, tot noi”.

  • Vrem numai oameni cinstiti in functii

    userul ”Ieseanul” habar nu ai sa citesti, dar sa auzi macar de la stiri nici atat ca George Simion nu este din Ferentari. Nu ai habar nici ca Iasul este condus de un primar penal si cel de la Cnsiliu tot penal este.

  • Forța Partidul Aur că ne-au sufocat penalii

  • CETATENII 100% IESENI SI NU NUMAI EI NU VOR LA PRIMARIA IASULUI PERS. CARE VB ASA : ” CHIRICA CARA.TE ” IN PRIMUL RAND … DACA ASA VB CU UN PRIMAR NU VREAU SA STIU CUM VORBITI CU UN OM DE RAND CARE ARE O PROBLEMA. IN AL DOILEA RAND IESENII VOR VOTA CHIRICA. NICIODATA NU A FOST IASUL MAI FRUMOS CA IN ACEST MANDAT A LUI CHIRICA SI NICI NU VA FI …. INDIFERENT CE PROIECTE CONTINUA CHIRICA. IN PLUS CHIRICA ARE DOVEZI CA ESTE NEVINOVAT INDIFERENT CE ACUZE I SE ADUC SI ASTA INSEAMNA F MULT INDIFERENT DIN CARE PUNCT DE VEDERE PRIVESTI LUCRURILE. VOTATI CHIRICA!!!

  • Substanțe interzise ia

  • Multi demonstranti adusi de prin comunele din Botosani. Ce cauta la Iasi?

  • Toți ieșenii

    VIZITA LA IASI a GUNOIULUI GEORGE SIMION a fost un fiasco total.
    Nu vrem să-l mai vedem pe aceste meleaguri !!!

  • Bogdan, s-au sufocat de s-au ca-cat pe tine.

  • Au iesit pedofilii?

  • Mai oameni buni da acest Simion chiar nu mai are treaba acasă își baga nasul în cur la toti cu ce tupeu ordinar sa vii în iasi sa critici Primarul dar mai prosti aia care sau alăturat grupului

  • astia care votati pnl si psd si usr sa i o suuuugettti lui simion

  • Chirica nu o fi bun, are o groaza de bube, dar in ruptul capului nu poți da orașul pe mâna lui Simion, Blajuț, Paraschiv, Bodea și alte specimene de soiul ăstora. Ce naiba au ajuns iesenii să fie masochiști ?

  • Omul a fost ales prin votul cetatenilor…

  • Nu cred că am ajuns să vină Simion acest limbricar să facă ordine în orașul nostru.Chirica a fost pus primar de alegători iar ei vor decide dacă trebuie sau nu să mai fie.Dacă acest izmănar vrea să facă campanie electorală în Iași trebuie interzis să se ducă acasă la măsa care la educat.Marș afară javră ordinară….Simion așa e sloganul în politică valabil pt tine

  • O adunatura de golani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024