George Simion, la Alba Iulia: „Este o zi a unităţii naţionale, sunt bineveniţi şi pesedistii şi penelistii alături de noi” – FOTO, VIDEO

01 dec. 2023, 11:41,
BZI.ro, în Local
Seria evenimentelor organizate de Ziua Naţională la Alba Iulia a început de dimineaţă cu Marşul Unirii, la care participă mii de oameni. Printre participanţi sunt mulţi simpatizanţi şi membri AUR, ai Diasporei Europene dar şi romani care au venit în oraş pentru a participa la evenimentele din Cetatea Alba Carolina.
Aceştia străbat oraşul pe jos, pe traseul Gara Alba Iulia – Centru – Catedrala Încoronării. Încă înainte de ora 8.00, o parte dintre ei s-au adunat în zona Gării din Alba Iulia, pentru a aştepta trenul închiriat de AUR, care a adus de la Bucureşti aproximativ 400 de membri de partid, în frunte cu George Simion, potrivit G4Media.
Potrivit programului oficial, evenimentul este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Chiar dacă a participat, Diaspora Europeană s-a delimitat de fiecare dată de AUR.
George Simion a declarat că a interzis însemnele politice la eveniment. „Este o zi a unităţii naţionale, sunt bineveniţi şi PSD-isti şi PNL-isti alături de noi, este timpul să dăm mâna cu mâna, mergem la biserică, avem 2.000 de copii care nu au văzut niciodată Alba Iulia, avem şi o piesă de teatru…” a spus Simion.
Participanţii au scandat ”Basarabia e România!” şi alte lozinci patriotice şi au cântat.
Potrivit clubferoviar.ro, suma plătită către CFR Călători de partidul AUR pentru trenul cu care vin reprezentanţii partidului la Alba Iulia este de 35.000 de euro.
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *