Prima pagină » National » George Simion, după incidentele petrecute în Transnistria: „Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru”
George Simion, după incidentele petrecute în Transnistria: „Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru”

George Simion, după incidentele petrecute în Transnistria: „Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru”

26 apr. 2022, 19:29,
în National

După recentele incidente petrecută în regiunea separatistă pro-rusă Transnistria, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă faptele petrecută și îndeamnă Parlamentul Republicii Moldova să voteze cât mai repede reunificarea cu România, aceasta fiind „singura cale de a proteja populația dintre Prut și Nistru de pericolele unei eventuale invazii ruse”.

„Republica Moldova nu mai poate rămâne mult în zona gri pentru că asta presupune riscuri, amenințări și pericole. Vedem ce se întâmplă acum în regiunea transnistreană, la o aruncătură de băț de Chișinău. Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru”, a declarat deputatul AUR George Simion.

Senatorul AUR, Claudiu Târziu, despre incidentele recente din Transnistria

Și senatorul AUR, Claudiu Târziu, și-a exprimat părerea cu privire cu incidentele recente din Republica Moldova. Acesta a transmis că acțiunile din Transnistria par „provocări destabilizatoare”, care urmăresc extinderea războiului care se desfășoară în Ucraina.

„Atacarea clădirii așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol, urmată de distrugerea unor facilități tehnice ale unui centru radio de la Maiac – Grigoriopol au aspectul unor provocări destabilizatoare și urmăresc extinderea războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova. Reunirea cu România prin mijloace pașnice, pe calea voinței parlamentelor de la Chișinău și București, reprezintă unica soluție pentru ca al doilea stat românesc, Republica Moldova, să nu intre în spirala conflictului sângeros de la Răsărit”, a precizat senatorul AUR Claudiu Târziu.

Mai multe explozii în regiunea Transnistria

Mai multe explozii au fost auzite în regiunea separatistă Transnistria. Ieri, o explozie foarte puternică a avut loc la Tiraspol, în Transnistria, regiune separatistă pro-rusă, la sediul Ministrului Securității Statului.

În această dimineață au avut loc două noi explozii, în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova (150-160 kilometri de graniţa cu România). De data aceasta au fost aruncate în aer două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune, informează Radio Chişinău, Deschide.md şi Reuters.

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de Interne de la Tiraspol. Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. Nu au fost raportate victime.

Rusia acuză România că vrea să anexeze Republica Moldova și Transnistria

Rusia acuză România că dorește să anexeze Republica Moldova, cu ajutorul alianței NATO și să atace Transnistria. Politologul rus, Serghei Markov, a vorbit despre acest lucru în cadrul unui interviu acordat unui cotidian rus. Acesta susține că sunt deja militari români dislocați în Republica Moldova și că mai este un pas până la anexarea țării de peste Prut.

Anterior declarațiilor, vicepremierul Rusiei a susţinut că țara vrea o soluție pașnică în regiunea separatistă Transnistria. Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al districtului militar central rus a declarat că un control asupra sudului Ucrainei le-ar da acces total în Transnistria, teritoriu care este ocupat de Rusia și care se află într-o amplă dezbatere internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`