Prima pagină » Actualitate » George Simion, după consultările de la Cotroceni: „L-am propus premier pe Călin Georgescu“

George Simion, după consultările de la Cotroceni: „L-am propus premier pe Călin Georgescu“

14 dec. 2020, 15:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Co-președintele AUR George Simion a declarat luni, 14 decembrie, după consultările de la Cotroceni, că propunerea pentru prim-ministru este Călin Georgescu, spunând că pe acesta îl recomandă experiența.

„Am hotărât să propunem țării pe domnul Călin Georgescu. Întreb alegătorii PSD dacă sunt mulțumiți de propunere, să facă o comparație între Alexandru Rafila, care a fost de acord cu închiderea noastră în case, să-l compare cu Călin Georgescu. Un guvern format din Călin Georgescu va fi compus din profesioniști adevărați.

I-am cerut președintelui să se redeschidă școlile urgent. Singura noastră doleanță e ca Florian Colceag să devină ministru al Educației și școlile să fie deschise pentru că sute de mii de copii suferă că sunt închise școlile. Am venit cu un cadou, participăm la consultări din condescendență națională. Ne-a spus domnul Iohannis că nu se va forma nicio majoritate”, a declarat George Simion.

George Simion: „Klaus Iohannis ne-a zis că nu se prefigurează o majoritate“

Liderul AUR a precizat că a participat la consultări „din condescendență instituțională” la întâlnire și că șeful statului le-a spus celor din AUR că nu se poate forma o majoritate guvernamentală „nici pe stânga, nici pe dreapta”.

„Președintele ne-a zis că nu se prefigurează o majoritate guvernamentală, nici pe stânga nici pe dreapta, se pare că noi, cei de la AUR, am încurcat multe calcule și ne bucurăm pentru asta. Participăm la aceste consultări din condescendenţă instituţională. Noi nu vom lua parte la nicio coaliţie de guvernare politică. Domnii din partide să lase discuţiile pe ciolan şi să-şi întrebe votanţii. Şi preşedintele Iohannis, şi partidele politice”, a menționat George Simion.

AUR vrea ca ministrul al Educației să fie Florin Colceag

George Simion a menționat că în cazul în care se ajunge la o guvernare „transpartinică” (de uniune națională), AUR vrea ca ministrul al Educației să fie Florin Colceag.

Altfel, delegaţia Alianţei România Unită la consultările de la Cotroceni i-a făcut un „cadou” preşedintelui Klaus Iohannis. Potrivit copreşedintelui George Simion, AUR a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la defrişări.

„Am venit chiar cu un cadou. I-am înmânat preşedintelui Iohannis o hartă a României Mari, o hartă a vegetaţiei României din perioada României Mari. A fost un semnal de alarmă cu privire la pădurile României”, a mai spus George Simion.

Întrebat de ce nu poartă mască, Simion a răspuns: „Pentru că aţi venit dvs să-mi luaţi interviuri. După ce termin aceste interviuri îmi pun masca.“

Diana Șoșoacă a purtat mască, dar incorect!

Avocata Diana Șoșoacă, aleasă senator din partea AUR, a anunțat, în timpul unui LIVE pe Facebook, că nu va purta mască la discuțiile cu Klaus Iohannis, care au loc acum la Palatul Cotroceni.

Ajunsă însă în clădire cu 12 minute întârziere, aceasta s-a răzgândit și și-a pus masca sub nas. Este posibil ca Șoșoacă să nu poată să o poarte corect, aceasta anunțând că are adeverință medicală care atestă că are probleme.

La un moment dat, senatoarea răspunde unui internaut care o certa în comentariile live că nu poartă mască.

„Nu pun nicio mască, domnule, eu am adeverință, legea spune că am dreptul să nu port mască”, a spus Diana Șoșoacă.

Ulterior, aceasta a declarat presei că nu vrea să poarte mască de protecție deoarece s-a demonstrat că un procent foarte mare dintre acestea nu sunt conforme cu normele legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *