Prima pagină » Actualitate » George Simion, despre sistemul sanitar: „Nu se face nicio investiție, nu se construiește niciun spital nou“

George Simion, despre sistemul sanitar: „Nu se face nicio investiție, nu se construiește niciun spital nou“

01 feb. 2021, 09:02,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a vorbit despre situația sistemului sanitar din România. George Simion dă vina pe guvernările din ultimii 30 de ani, despre care spune că nu au făcut nicio investiție în sistemul sanitar și că banii românilor au ajuns la marile companii farmaceutice.

Liderul AUR că dorește ca ministrul Sănătății și Guvernul să declare sănătatea românilor o chestiune de importanță națională, de urgență.

„Sănătatea parcă era un domeniu important… Eu sunt nou în politica asta partinică. Nu înțeleg sau nu vreau să înțeleg ce zic acești domni. Aruncă pisica unii la alții, ba PSD, ba PNL, cei care s-au rotit la guvernarea acestei țări în ultimii 30 de ani. Există un manager la «Matei Balș», domnul Streinu a lăsat pe cineva în urmă. Sunt demisii de onoare și trebuie să începem să spunem stop. Câți mai trebuie să moară? Nu se face nicio investiție, nu se construiește niciun spital nou și majoritatea banilor pe care românii îi plătesc sunt dirijați, ca să nu zic sifonați, către marile companii farmaceutice care storc din România tot ce pot”, a declarat George Simion.

George Simion: „Există oameni capabili care pot conduce această țară“

Liderul AUR este de părere că în România la putere sunt aceeași oameni care s-a rotit la conducerea țării în ultimii 30 de ani și că este nevoie de oameni noi, capabili să conducă această țară.

„E foarte important să găsim dialog în societatea românească, să găsim oamenii valoroși, nepătați, care n-au apucat să intre în diferite scheme, și împreună să construim. Am fost într-un dialog cu Vlad Voiculescu să văd dacă are soluții. Am venit cu niște soluții, așa cum m-a dus pe mine capul și cum m-au sfătuit pe mine oameni. Nu vreau să mă pun eu președinte sau prim-ministru dar există oameni capabili care pot conduce această țară. Sunt aceiași oameni care ne conduc de 31 de ani, incluzându-l și pe Vlad Voiculescu”, a menționat George Simion.

„ Vrem să construim un spital“

Președintele AUR a adăugat că își dorește construirea unui nou spital, cu banii alocați partidului său de la bugetul de stat.

„Nu ni se pare justificat. Nu avem de ce să luăm 4 milioane de euro din banii românilor, din bugetul de stat, pentru activitatea noastră politică. Nu vrem să îi luăm. E o situație de criză, domnul Iohannis s-a dus la schi, de 6 ani e la schi, noi vrem să facem ceva. Nu e posibil ca noi, poporul român, să fim batjocoriți în asemenea hal. Să-și dea cineva demisia acum, pentru că dacă era un guvern de altă coloratură politică Klaus Iohannis asta făcea: cerea demisii. E guvernul lui de data asta. Avem acei patru milioane, n-o să-i folosim pentru AUR și vrem să construim un spital. Dăm noi acești bani, nu ne atingem de niciun leu din ei pentru activitatea noastră politică. Vrem să construim un spital și să îl dăm în administrare Statului Român. Cu această ofertă venim pentru Ministrul Sănătății dacă este de bună credință. ”, a mai spus George Simion, președintele AUR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`