Prima pagină » Actualitate » George Simion, despre certificatul verde Covid-19: „Nu va intra la vot în Camera Deputaţilor, săptămâna aceasta”
George Simion, despre certificatul verde Covid-19: „Nu va intra la vot în Camera Deputaţilor, săptămâna aceasta”

George Simion, despre certificatul verde Covid-19: „Nu va intra la vot în Camera Deputaţilor, săptămâna aceasta”

15 nov. 2021, 13:33,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Deputatul şi preşedintele AUR, George Simion, a transmis astăzi, 15 noiembrie 2021, faptul că certificatul verde COVID-19 nu va intra, în această săptămâna, la vot în Camera Deputaţilor.

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor a susţinut faptul că actul normativ propus de Uniunea Salvaţi România este neconstituţional.

„În această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot. (…) Certificatul de muncă, un certificat care îţi dă voie să munceşti sau nu, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna aceasta şi, până ce fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem că plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege, despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru”, a declarat George Simion, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

Liderul AUR, George Simion, despre obligativitatea prezentării certificatului Covid-19, la intrarea în Parlament

În altă ordine de idei, George Simion a transmis faptul că va cere în Biroul permanent să se revină asupra hotărârii cu privire la obligativitatea prezentării la intrarea în Parlament a certificatului digital COVID-19.

„La această oră, avem o doamnă avocată în afara Parlamentului, care era invitată la grupul AUR, care nu poate intra pentru că nu are certificat verde. Acea decizie a Biroului permanent după părerea noastră este nelegală şi o să cerem în Biroul permanent să se revină asupra acestei decizii. Inclusiv sunt mulţi cameramani de la trusturile de presă care nu pot intra în Parlament pentru că nu sunt vaccinaţi anti-COVID-19”, a mai spus George Simion.

Proteste organizate împotriva certificatului verde COVID-19

Luni dimineaţa, 15 noiembrie 2021, la sediul USR, s-au adunat zeci de persoane pentru a protesta. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea vizazi de proiectul care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde COVID-19 la serviciu. După pichetarea sediului USR, aceştia s-au deplasat la sediul PSD, unde şi-au anunţat intenţia de a ajunge şi la PNL.

De reamintit faptul că protestatarii au organizat şi săptămâna trecută mitinguri asemănătoare. Aceştia au anunţat înregistrarea unei petiţii, semnată de peste 1.200 de persoane, prin care se cere să nu fie votate în Parlament legi care vizează obligativitatea certificatului verde COVID-19 pentru salariaţi sau la intrarea în spaţiile publice. De asemenea, o altă solicitare are în vedere organizarea unei dezbateri publice pe aceste subiecte.

Zecile de persoane care s-au adunat la protest au fluturat steaguri tricolore şi au scandat lozinci precum: „Libertate, fără certificate!”, „Vrem tratamente, nu experimente!”, „Nu votaţi, nu ne vaccinaţi!”. Mai mult decât atât, ei au prins suluri de hârtie igienică de gardul care împrejmuieşte sediul USR, precum şi de poarta de la intrarea în clădire. La faţa locului au fost prezenţi mai mulţi jandarmi.

Vasile Dîncu vrea un certificat verde mai flexibil decât cel propus în Senat

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține faptul că este necesar impunerea unui certificat verde dar într-o variantă mai flexibilă, care să nu pună accentul doar pe vaccinare împotriva COVID-19.

„Ne dorim un certificat verde, dar o variantă poate mai rațională decât cea de la Senat. Cea de la Senat exagera oarecum cu obligativitatea vaccinării. Modul cum a fost definit certificatul verde în țări europene, ca Franța, Germania, sau Italia de exemplu, în care este un pic mai flexibilă obținerea unui certificat verde.

În mod normal, eu cred că și statul își poate propune să îi sprijine pe cei care nu pot să-și permită testarea, sau să avem testări mai ieftine, eventual realizate, în mare măsură sponsorizate, o mare parte dintre ele, de stat.

Sunt de părere că certificatul verde este absolut necesar, se face o presiune extraordinară asupra noastră, sute de telefoane primim în fiecare zi, legate de certificatul verde, de la justificări religioase, la alte forme pseudoștiințifice. Cred că nu ne putem permite multă vreme de acum încolo să fim idioții Europei”, a afirmat Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *