Prima pagină » Actualitate » George Simion, copreședintele AUR, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova – VIDEO
George Simion, copreședintele AUR, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova - VIDEO

George Simion, copreședintele AUR, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova – VIDEO

14 mart. 2021, 15:47,
în Actualitate

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie. Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.

George Simion a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Deputatul român este conştient de interdicţia impusă lui de autorităţile de la Chişinău, însă susţine că interdicţia i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în R. Moldova trebuie să-i fie permis.

„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul.” a explicat George Simion.

„Dumneavoastră aveți interdicție de a intră până în 2023”, i-a transmis vameșul.

„Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație.”, a fost răspunsul lui Simion.

Vameșul a încercat să îi explice lui George Simion că cererea lui trebuie trimisă autorităților centrale moldovene. Acesta l-a sfătuit și să se adreseze instanței de judecată, să conteste interdicție de intrarea în Republica Moldova.

„Dumneavoastră, George Simion, nu vi se permite să intrați. Restul persoanelor cu mare drag.”

Parlamentarul AUR refuză să plece din vamă și cere asistență juridică de la Consulatul României în Republica Moldova.

„Eu rămân aici în vama. Stau în stradă dacă trebuie. Nu mai sunt activist civic, sunt parlamentar in Parlamentul României. Rămân aici în vamă cât timp e nevoie.”

George Simion a refuzat să se întoarcă în România

Deşi poliţiştii de Frontieră i-au spus să atace decizia respectivă în instanţă, deoarece ei nu au dreptul să-i permită accesul, George Simion a refuzat să se întoarcă în România şi a afirmat că va sta în vama Albiţa-Leuşeni până nu i se va permite intrarea în Moldova.   Simion a făcut un apel către preşedintele Maia Sandu şi ministerele de Externe ale celor două ţări să i se permisă accesul, în baza paşaportului diplomatic.

„Stau aici cât timp va fi nevoie, până în 2023, până mi se va permite accesul”, a spus Simion într-un Live pe Facebook.

Cine sunt părinții lui George Simion, liderul AUR. Cu ce se ocupă aceștia

George Simion, liderul AUR, este noua vedetă a politicii românești după alegerile parlamentare. Odată cu ascensiunea formațiunii pe care o conduce, mulți s-au întrebat cine se află în spatele său?

Nu mică a fost mirarea românilor când au aflat că George Simion are o origine socială modestă.

Ce avere are George Simion, liderul AUR

George Simion are 34 de ani și s-a născut în Focșani, fiind absolvent al Colegiului Gheorghe Lazăr din București. A  urmat apoi cursurile Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București, apoi a făcut un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului”, arată biografia sa.

În ceea ce privește părinții liderului politic, acești nu au exercitat vreodată funcții publice și nu au fost implicați în afaceri.

Încă de la o vârstă fragedă, în 2006 acesta a început să devină activ civic, organizând în București un protest pentru susținerea elevilor români de la liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`