Prima pagină » Actualitate » George Simion cere demisia ministrului Sănătății: „Vlad Voiculescu se ține de acest scaun de parcă în asta ar sta viitorul lui politic!“

George Simion cere demisia ministrului Sănătății: „Vlad Voiculescu se ține de acest scaun de parcă în asta ar sta viitorul lui politic!“

03 feb. 2021, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. George Simion s-a arătat deranjat de faptul că Vlad Voiculescu ține de scaun și nu vrea să își asume tragedia de la Institutul „Matei Balș“.

Mai mult, liderului AUR n ui se pare normal ca ministrul Sănătății să vină cu promisiuni de spitale de-abia în anul 2024.

„Vlad Voiculescu se ține de acest scaun de parcă în asta ar stă viitorul lui politic. Ar da dovadă de demnitate. Mă gândesc ce are în spate domnul Voiculescu. Mi se pare că are în spate niște interese internaționale. Nu s-a construit un spital timp de 31 de ani. Înțeleg că nu se pot face 500. Dar unele standard. Construim astăzi 30, toate la fel. Le faci standard și le construiești. Domnul Voiculescu ne promite temelia pentru trei spitale în 2024. Vi se pare normal? Nici nouă. De-asta am protestat și nu ne sunt suficiente pârghiile parlamentare“, a declarat George Simion.

George Simion: „Klaus Iohannis, întâiul schior al țării!

Liderul AUR dezaprobă gestul președintelui Klaus Iohannis, care a doua zi de la incendiul de la Institutul „Matei Balș“ a preferat să meargă la munte să schieze, numindu-l pe șeful statului „cel dintâi schior al țării”.

„Vlad Voiculescu e susținut de grupuri de interese pentru a privatiza sistemul de sănătate sau vrea să ducă la bun sfârșit ce se întâmplă acum când noi dăm banii de sănătate în exterior. USR dă dovadă de dublu standard. Probabil sfidarea aceasta față de orice reguli au învățat-o de la cel dintâi schior al țării! Klaus Iohannis, a doua zi după incendiul de la Matei Balș, a fost surprins pe pârtia de schi. Nu este posibil așa ceva!“. a acuzat George Simion.

George Simion caută vinovații politic

Președintele AUR susține că vinovații tragediei de la Institutul „Matei Balș“ trebuie să plătească.

„Vrem să vedem vinovați politici pentru că este o guvernare asumată politic. Vrem niște reacții din interiorul coaliției. Am văzut că Nelu Tătaru pregătise niște măsuri încă din 22 decembrie și Vlad Voiculescu și Stelian Ion nu le-au implementat încă. Ministrul ne spune că «ce vreți de la mine?» Păi vrem exact ce ai vrut și tu când erai în opoziție. Vina este împărțită între toți responsabilii care s-au ocupat de zona de sănătate din acești ani. Spitalele pe care le avem au fost construite în anii ’60, ’70. Cu ce vine clasa politică actuală? Cu ce vine Voiculescu? Să vină cu termene, soluții. Nu a venit, este o bătaie de joc! Solicităm în continuare demisia Ministrului Sănătății, vom depune o moțiune simplă la Senat și o solicităm prin toate pârghiile de presiune“, a mai spus George Simion.

„Nu se construiește niciun spital nou“

George Simion dă vina pe guvernările din ultimii 30 de ani, despre care spune că nu au făcut nicio investiție în sistemul sanitar și că banii românilor au ajuns la marile companii farmaceutice.

„Sănătatea parcă era un domeniu important… Eu sunt nou în politica asta partinică. Nu înțeleg sau nu vreau să înțeleg ce zic acești domni. Aruncă pisica unii la alții, ba PSD, ba PNL, cei care s-au rotit la guvernarea acestei țări în ultimii 30 de ani. Există un manager la «Matei Balș», domnul Streinu a lăsat pe cineva în urmă. Sunt demisii de onoare și trebuie să începem să spunem stop. Câți mai trebuie să moară? Nu se face nicio investiție, nu se construiește niciun spital nou și majoritatea banilor pe care românii îi plătesc sunt dirijați, ca să nu zic sifonați, către marile companii farmaceutice care storc din România tot ce pot”, a menționat George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`