Prima pagină » Local » George Simion (AUR): Cerem explicaţii pentru angajamentele pe care România şi le-a luat la Forumul de la Davos, pentru un acord bilateral privind garanţii de securitate cu Ucraina

George Simion (AUR): Cerem explicaţii pentru angajamentele pe care România şi le-a luat la Forumul de la Davos, pentru un acord bilateral privind garanţii de securitate cu Ucraina

17 ian. 2024, 12:58,
în Local

 

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la negocierile purtate de ţara noastră cu Ucraina pentru un acord bilateral privind garanţii de securitate.

”Se întâmplă lucruri grave. La Davos, reprezentantul României, un anume Iulian Fota, cunoscut în statul subteran românesc, în calitatea lui de secretar de stat la Ministerul de Externe a început negocierea pentru a oferi garanţii de securitate Ucrainei. Repet, la forumul de la Davos România negociază un acord bilateral cu Ucraina cu privire la garanţii de securitate”, a spus liderul AUR, potrivit unui comunicat al AUR.

Acesta a subliniat că ”oameni precum Iulian Fota, Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, Virgil Popescu şi Sebastian Burduja sunt „pioni ai unor interese străine de interesul naţiunii române”.

”Faptul că îţi permiţi tu, secretar de stat din Ministerul de Externe, să oferi garanţii de securitate, faptul că oficiali americani declară în timpul acestor proteste că România va rămâne principala rută alternativă de transport pentru cerealele din Ucraina – cerealele din Ucraina pentru că nu sunt cerealele ucrainenilor. Proprietarii şi cei care au de beneficiat în urma păgubirii românilor sunt alţii”, a spus Simion.

”Nu putem să stăm impasibili şi să vedem cum România oferă garanţii de securitate, total netransparent, unui stat care este într-un conflict armat”, a mai afirmat liderul AUR.

”Cerem de urgenţă convocarea acestei sesiuni extraordinare şi cerem explicaţii pentru angajamentele pe care România şi le-a luat la forumul de la Davos, un forum criticat de multe voci internaţionale, suveraniste, un forum care are o orientare antinaţională, globalistă şi un forum la care participă mulţi dintre bogaţii lumii care au interese contradictorii cu interesele naţiunii române, cu interesele ţăranilor români, cu interesele camionagiilor români, cu interesele medicilor de familie, care şi ei sunt afectaţi de ultimele decizii ale lui Marcel Ciolacu”, a conchis George Simion.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat că „putem să ne aşteptăm la faptul că acordul încheiat între România şi Ucraina va fi unul dezastruos pentru România”.

”Atragem atenţia că nu e de joacă cu această situaţie, cu războiul. Cerem imediat încetarea oricăror discuţii, retragerea din astfel de negocieri şi preşedintele Iohannis trebuie să vină în faţa parlamentului pentru a cere opinia parlamentarilor şi a cere un vot prin care să fie mandatat să facă un act politic sau altul care implică ţara noastră într-o situaţie conflictuală”, a spus Claudiu Târziu.

 

 

Comentarii
  • pentru ce explicatii? crapa fierea-n le de rusofil de ciuda?

  • Popescu Cici

    Explicatii, pentru a ne da si noua detalii in legatura cu aceste garantii. In ce consta garantiile, perioada pentru care se acorda aceste garantii si alte detalii. Aici nu este vorba de rusia, ucraina sau statele unite ale americii. Este vorba de ROMANIA. Iar daca iohanel et.comp. vrea sa ne vanda la ordinul sua sa ne lase. NU sunt nici membru al acestui partid, nu sunt nici macar simpatizant dar de data asta sunt de acord cu pozitia lor pentru ca incet incet clasa noastra politica total nepregatita si care nu stie ce este patriotismul ne vinde pe un dolar.

  • Roman patriot care - si iubeste tars

    Bravooooo Simioane ! Astia tradatori de tara vor sa ne bage in al 3 – lea razboi mondial ,prima tara atacata de Rusia va fi pe buna dreptate Romania nostra condusa de tradatorii care ne sacrifica tara pentru ucraina nazista. Pericolul este atat de grav,iminent si apropiat incat putini isi dau seama. Nicioo alta tara nu si – a sacrificat tara pentru Ucraina ca Romania.. Pe buna dreptate ,Romania va fi prima tara atacata de Rusia in curand din cauza tradatorilor de la guvetnare. Ue va bare din palmr ,nu ne va ajuta,nato e mort nu ne va ajuta, Romania va trebui sa se apere singura! Cum oare ? Cine trebuie impuscati ?

  • Tradatotii Romaniei trebuie ucisi urgent cu sange rece de poporul roman . Desi este prea tarziu,unireaaaaa sa – ucdem ,ce asteptam o racheta pe Bucuresti pe merit de la Rusia? Vom fi singuri sa ne descurcam cu razboiul pe cap! Sa- i ucidem urgent!!!!!

  • Cum dracu a ajuns neica nimeni asta sef de partid?

  • Simion are dreptate! Simion are dreptate! Din realitate se cunoaste ca garantul de multe ori plateste tot ce se cuvine la plata. Romania va plati cu sacrificiul suprem,nu va mai exista .Suntem condusi de niste teroristi platiti dinafara sa distruga Romania.

  • Zelenski a spus,,multumesc lui johannis ca a pus mai presus interesele Ucrainei fata de interesele Romaniei” Ce mai vreti altceva? Tradatorul iohanis trebuie judecat pentru inalta tradare ,pe ascuns la ordinul lui,fara stirea poporului roman sau Parlamentului,vinde si sacrifica Romania ca nu e tara lui si el nu este roman. Spera sa ajunga la presedintia CE sau nato daca executa ordinele din afara sa distruga Romania. Nato a picat, iar la CE slugoii prosti ca el primesc shut in fund.iohanis nu trebuie ingropat cu funeralii de stat, nici pe treitoriul Romaniei.

  • Sa v o dau la muhe de hauriti

  • Are sau nu are dreptate…..noi tot capra o sa rămânem….nu știm pentru cine ….momentan pentru ai noștri aleși

  • Anonime „Roman” dar nici Diana SOS nu e romanca e macedoneanca :)))))

  • Care ai nostri alesi .?Ei nu sunt ai nostri ,ei nu sunt romani, ei sunt platiti dinafara sa distruga Romania . Lasa ca nu mai stam capra ,tu pe ce lume traiesti nu vezi ca este REVOLUTIE s- a spus pe acest site mereu ca va fi,romanii s- au trezit,au innebunit,s -au unit la suferinta. Proverbul,,romanul este bun,linistit,iubitor pana pune mana pe topor” s- a confirmat intotdeauna.Vezi ca ITALIA se alatura protestatarilor romani. Italienii sunt si mai nebuni decat romanii. Traiasca Aur ,traiasca Simion! Suuus Romania cu AUR si SIMION! Traiasca REVOLUTIA, ,recunostinta,respect eroilor protestatari,sa -i ucidem pe criminalii ,,guvernanti”

  • hAURarii cei mai idioți oameni, analfabeți funcționali și fără discernământ, plini de frustrări personale.
    Șosocarii – aceași specie de hominizi, care fac umbră Pământului (ăla rotund, nu plat) degeaba

  • Sri iar brueaza comentariile,sa ne kakam pe Sri- ul comunistilor rahati. Cel mai bine ar fi pentru Romania o alianta AUR- SOS! Doamne ajuta ,ar fi un miracol pentru binele Romaniei. Traiasca REVOLUTIA!!!!! Jos dictatura nazista,jos nazistii de la distrugerea acestei tari! Demisia sau casapiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024