Prima pagină » Actualitate » George Simion (AUR): „Alertă de poliție politică. Sute de membri AUR, citați la Parchet”
George Simion (AUR): „Alertă de poliție politică. Sute de membri AUR, citați la Parchet”

George Simion (AUR): „Alertă de poliție politică. Sute de membri AUR, citați la Parchet”

20 iul. 2024, 13:40, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

George Simion, liderul AUR, acuză statul de poliție politică, după ce sute de membri și simpatizanți AUR au fost citați la Poliție și Parchet. Liderul AUR susține că se încearcă intimidarea oamenilor, astfel încât aceștia să se dezică de AUR.

„Abuzurile împotriva mea și a partidului AUR continuă. Sute de membri și simpatizanți AUR îmi scriu că au fost citați la Poliție sau Parchet săptămâna viitoare. Motivul este simplu: apartenența la AUR. Consider că este o formă prin care aceste persoane să fie intimidate, să se dezică de noi, de AUR. Pe lângă intimidare, se încearcă eliminarea AUR din sfera politică, prin afectarea colectării celor 200 de mii de semnături necesare candidaturii mele la alegerile prezidențiale și pentru lista de parlamentari”, scrie George Simion, pe site-ul său.

Potrivit liderului AUR, membri sunt întrebați de polițiști de cât timp sunt în partid, ce scrie în adeziunea semnată și dacă îl cunosc pe Silvestru Șoșoacă.

„Poate vă amintiți de episodul de dinaintea alegerilor europarlamentare. De o lună și jumătate eu nu am fost nici măcar citat, deși mi s-au adus acuze publice, cu toate că nu am nicio calitate în acest dosar. Am fost dat afară din Parchet, atunci când am venit din propria inițiativă la audieri. De o lună și jumătate nu mai am telefon, nici eu, nici ceilalți colegi din AUR care au fost luați de pe stradă și cărora li s-au confiscat telefoanele și laptopurile fără niciun drept. De atunci, procurorii cu apucături demne de perioada sovietică refuză să facă percheziție informatică. Acum, sute de membri și simpatizanți sunt chemați la poliție. Cine achită nota de plată pentru acest abuz și care este planul final pe care acești procurori ghidați politic îl au la adresa mea și a partidului AUR?”, subliniază Simion.

Acesta susține că actuala putere vrea să îl elimine de pe scena politică, deoarece are toate șansele să ajungă în turul II la prezidențiale.

„Sunt președintele partidului AUR, principala forță de opoziție. Ultimul sondaj de opinie m-a dat în cursa pentru alegerile prezidențiale pe locul 2 în urma actualului premier cu 19% din preferințele românilor. Aveam posibilitatea de a câștiga alegerile europarlamentare înainte ca actuala putere să comaseze ilegal alegerile și consider că pe 9 iunie a fost viciat grav actul electoral și procesul de vot”, mai scrie George Simion.

Comentarii
  • Aurul coclit

    Pai normal ca ati fost citati dupa toate combinatiile pe care le faceti.

    Cum de i-ati facut lui Silvestru Sosoaca rost de sute de mii de semnaturi pentru candidatura lui la europarlamentare si la locale?

    Apropo, ce s-a intamplat cu spitalul ala de copii pe care Simion zicea ca-l va face cu banii de la nunta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *