Prima pagină » Local » George Simion a prezentat Planul pentru Gospodăriile Țărănești: „Trebuie să asigurăm suveranitatea națională alimentară”

George Simion a prezentat Planul pentru Gospodăriile Țărănești: „Trebuie să asigurăm suveranitatea națională alimentară”

07 aug. 2024, 15:38, 3 ,
în Local

Președintele AUR, George Simion, a prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment organizat în județul Buzău, Planul Simion pentru Gospodăriile Țărănești. În cadrul discursului său, liderul AUR a subliniat importanța revitalizării mediului rural și a agriculturii românești.

„Ne dorim în următorii 10 ani ca un milion de români să se întoarcă în mediul rural. Să se întoarcă înapoi din diaspora în țară, unde și-au lăsat casele părintești. Să se întoarcă din mediul urban unde sunt încorsetați, unde nu mai au soluții, către mediul rural”, a declarat acesta.

El a accentuat nevoia de a revitaliza gospodăriile țărănești și de a le integra în cooperative și asociații agricole, susținând că acestea ar trebui să aibă un statut special în legislația românească și să joace un rol strategic național pentru a asigura suveranitatea alimentară a țării.

„Ne dorim, chiar cu riscul să fim catalogați nostalgici, ceaușiști, ca gospodăriile țărănești și gospodarii români să se unească sub forma cooperativelor și asociațiilor agricole și ne dorim ca aceste cooperative să aibă un statut special în legislația românească, iar gospodăriile țărănești să aibă un rol strategic național pentru a asigura suveranitatea națională alimentară”, a spus liderul AUR.

George Simion a criticat „Legea Porcului”, care a interzis reproducția la nivel de gospodărie țărănească și la nivel de cooperativă.

„AUR, prin programul său de guvernare, va anula forma actuală a legii porcului și orice formă de legislație similară corespunzătoare în alte domenii”, a afirmat el, comparând situația din România cu cea din Ungaria, unde limitele sunt mult mai mari.

„E regretabil că am ajuns să limităm la 5 numărul de animale din gospodărie, atâta timp cât în țări vecine precum Ungaria, aceste limite sunt undeva la 100”.

Pentru a încuraja românii să se întoarcă la țară, măsurile din Planul Simion vor asigura un câștig mediu lunar de 2.000 de euro pentru cei care aleg să revină în mediul rural.

„Este realizabil acest lucru? În România de astăzi a lui Iohannis, nu. Pentru că în România de astăzi a lui Iohannis ni se spune că nu se poate. În programul pe care îl prezentăm noi avem nevoie de investiții ca produsele din gospodăria țărănească să ajungă în ateliere. În ateliere de prelucrat legume și fructe, în ateliere de prelucrat lapte, în ateliere de sacrificat păsări și animale, în ateliere de colectare și marcare ouă, în ateliere gastronomice”, a explicat liderul AUR, menționând că investițiile necesare se ridică la 300-400 de milioane de euro, ele fiind deja bugetate în Planul Național Strategic.

George Simion a abordat în cadrul discursului său și subiectul legat de reconfigurarea sistemului de subvenții agricole. Acesta a criticat modul în care subvențiile actuale sunt gestionate, arătând că AUR va acorda subvenții pe produs pentru a asigura corectitudine și eficiență.

„Viitoarea guvernare AUR va umbla la felul în care sunt acordate subvențiile agricole, pentru că în acest moment subvențiile agricole deservesc în mare parte niște șmecheri care nu fac agricultură și care pur și simplu aduc hârtii și nu produc nimic. O să regândim sistemul de subvenții pe produs, pe carnea pe care o produc, pe litrii de lapte pe care îi produc. Așa este cinstit, pentru că așa ne-au cerut oamenii”, a arătat președintele AUR.

„Credem cu tărie că fiecare român contează de la sat sau de la oraș, că fiecare copil are o șansă, dar ca să dăm o șansă acelui copil și să nu falimentăm țara, trebuie să eficientizăm cumva cheltuielile publice. (…) Îmi doresc din suflet ca tot mai mulți orășeni, eu sunt un copil crescut la țară, nu departe de aici, dar care a ajuns orășean, (…) îmi doresc ca un număr cât mai mare de orășeni să aibă șansa să meargă înapoi la țară”, a adăugat liderul AUR.

Planul Simion pentru Gospodăriile Țărănești a fost prezentat în comuna Mihăilești, județul Buzău, la Ferma Ivașcu. La eveniment au fost prezenți fermieri și producători din județul Buzău și din împrejurimi. Alături de George Simion au mai luat cuvântul președintele Cooperativei Agricole Unirea Gospodarilor, Dan Ivașcu, profesorul universitar Avram Fițiu și prim-vicepreședintele AUR, ing. Marius Lulea.

Discursurile susținute în cadrul evenimentului pot fi urmărite pe:
https://www.youtube.com/live/XINazCMO_fs?si=hLc2GoUDoftHjPDh

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *