Prima pagină » Actualitate » George Simion a prezentat guvernul din umbră al AUR
George Simion a prezentat guvernul din umbră al AUR

George Simion a prezentat guvernul din umbră al AUR

21 aug. 2024, 16:20,
în Actualitate

Președintele AUR, George Simion, a prezentat, miercuri, componența guvernului din umbră al AUR. Acesta va fi condus de Marius Lulea, prim-vicepreședintele partidului, iar în componența sa se află mai multe nume sonore.

AUR propune un Guvern compus din 11 miniștri și 2 viceprim-miniștri în loc de 18 portofolii, câte sunt în prezent, și 50 de secretari de stat. Asistăm la o scădere drastică a numărului de secretari de stat, care, sub guvernarea PSD-PNL, a depășit și 200.

Pe lista de miniștri propuși de președintele AUR, George Simion, se află fosta șefă a Casei de Pensii, Dorina Barcari, care va prelua în viitoarea guvernare AUR Ministerul Forței de Muncă și Pensiilor. Pentru portofoliul Ministerului Economiei Naționale, AUR îl propune pe profesorul Petrișor Peiu. La conducerea Ministerului Administrației și Internelor, George Simion îl propune pe Valer Kovacs, polițistul timișorean dat afară din sistem în mod abuziv. La Ministerul Justiției propunerea făcută de AUR este avocatul Gheorghe Piperea. Omul de afaceri Mohammad Murad va prelua în guvernarea AUR portofoliul de vicepremier cu atribuții în domeniul turismului și antreprenoriatului.

„Eu și colegii mei credem că așa este corect: să venim cu Guvernul AUR, cu un Guvern alternativ, și să explicăm oamenilor cine implementează Planul Simion de guvernare a României.

Aș vrea ca miniștrii pe care îi propune AUR să intre în dezbateri cu miniștrii pe care îi propune PSD-ul, PNL-ul sau pe care îi au acum cele două partide de la Guvernare.

Guvernul AUR va avea în componență mai multe nume sonore precum Dorina Barcari, fosta șefă a Casei Naționale de Pensii, care va prelua Ministerul Forței de Muncă și Pensiilor. Domnul Cătălin Ghinăraru, un specialist în domeniu, va fi o propunere de Ministru Secretar de Stat.

Vom avea și un minister comasat, dacă tot e cuvântul ăsta la modă, între Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării. Se va chema Ministerul Investițiilor, Construcțiilor și Transporturilor și va implementa Planul Simion, inclusiv pentru locuințe. Va fi condus de Adrian Axinia, europarlamentar, inginer constructor la bază.

Pentru portofoliul Ministerului Economiei Naționale, îl propunem pe profesorul Petrișor Peiu, iar la conducerea Ministerului Administrației și Internelor îl propunem pe Valer Kovacs, polițistul timișorean dat afară din sistem pentru că e corect.

La Ministerul Justiției propunerea AUR este avocatul Gheorghe Piperea, iar Mohammad Murad va prelua în guvernarea AUR portofoliul de vicepremier cu atribuții în domeniul turismului și antreprenoriatului.

Este o batjocură ceea ce se întâmplă în momentul acesta mult trâmbițata recalculare a pensiilor. Cuvântul cheie este: echitate! Pentru că, dacă ai muncit în același domeniu, în același număr de ani, trebuie să ai parte de aceeași pensie.

Avem nevoie să găsim soluții pentru ca reducerea taxării muncii să aducă beneficii. Avem nevoie să găsim soluții pentru ca tot mai mulți români să se întoarcă acasă, să nu importăm forță de muncă din Nepal, din Pakistan, și din alte țări de mâna a treia.

Există aceste soluții, dar tocmai de aceea ne-am întâlnit în această primă ședință de lucru și încercăm să le identificăm. Mare parte dintre ele le găsiți și pe planulsimion.ro, programul cu care mergem în fața românilor.

Am văzut că și domnul Ciolacu și-a pregătit un plan, probabil s-a inspirat de la noi, Planul pentru România. Domnul Ciolacu a avut toți acești ani să demonstreze. Nu cred că demonstrează. Nu cred că demonstrează în ceea ce face cu recalcularea pensiilor. Și iată că vin pensionarii la noi și se plâng efectiv cât au așteptat această recalculare. Și e pe minus”, a transmis liderul AUR.

CUM ARATĂ LISTA GUVERNULUI AUR

Prim-ministru: Marius Dorin Lulea (prim-vicepreședinte AUR, inginer în construcții)

Ministerul Sănătății Națiunii – Tudor Ciuhodaru

Ministerul Apărării – Mircia Chelaru

Ministerul Investițiilor, Construcțiilor și Transporturilor – Adrian Axinia

Ministerul Educației și Culturii – Radu Baltasiu

Ministerul Administrației și Internelor – Valer Kovacs

Ministerul Agriculturii, Apelor, Pădurilor și Mediului – Avram Fițiu

Ministerul Justiției – Gheorghe Piperea

Ministerul Afacerilor Externe – Georgiana Teodorescu

Ministerul Economiei Naționale – Petrișor Peiu

Ministerul de Finanțe – Ciprian Nicolae

Ministerul Forței de Muncă și Pensiilor – Dorina Barcari

Ramona Ioana Bruynseels – Viceprim-ministru cu atribuții în Protecție Socială, Demografie și Întoarcerea Românilor din Diaspora

Mohammad Murad – Viceprim-ministru cu atribuții în Turism și Antreprenoriat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *