Prima pagină » Local » George Simion a dezvăluit cum sunt țepuiți minerii care au ieșit la pensie de Guvernul Ciolacu

George Simion a dezvăluit cum sunt țepuiți minerii care au ieșit la pensie de Guvernul Ciolacu

12 sept. 2024, 20:55, 1 ,
în Local

Liderul AUR, George Simion, a declarat joi, în județul Gorj, că minerii care au ieșit la pensie și care au lucrat în condiții grele au fost țepuiți de Guvernul condus de Marcel Ciolacu prin recalcularea pensiilor.

„Minerii au muncit să dea țării energie și astea au fost condițiile. Și chiar dacă nu li se scade cuantumul actual al pensiei, li se taie din pensie. Și problema asta am ridicat-o în spațiu public și vin unii și alții și ne spun că mințim, că nu e adevărat, că păcălim lumea, că totul e în regulă cu această recalculare a pensiilor. E în regulă pentru o parte importantă de pensionari, dar nu poți să pretinzi în fața Comisiei Europene și nu poți să pretinzi în fața opiniei publice că acei pensionari speciali despre care se tot vorbește sunt de fapt minerii, siderurgiștii, petroliștii, ceferiștii și toți cei cu care au avut grupe de muncă sau persoanele cu dizabilități care aveau un număr de ani mai puțini pentru a avea un stagiu complet de muncă”, a declarat George Simion.

Acesta s-a declarat îngrijorat cu privire la forța de muncă din România.

„Suntem foarte îngrijorați de forța de muncă, pentru că acum sunt ultimii ani în care găsim oameni dornici să muncească. Oamenii aceia pe care i-am întâlnit la Crucea, care aveau mâna cât capul meu și care efectiv plângeau la închiderea minei, odată ce încep să rătăcească prin Occident și odată ce începem să pierdem minerii, odată ce începem să pierdem inginerii, specializați în meserie de cei dinaintea lor, va fi foarte greu de recuperat acest sector energetic fără de care nu putem avea industrie în România, pentru că, într-o hală din București, tot împreună cu profesor Petrișor Peiu, am prezentat planul AUR pentru reindustrializarea României”, a adăugat liderul AUR.

George Simion a subliniat că este o problemă critică și de securitate națională cea legată de sectorul energetic și „prioritar ar fi salvarea resursei umane pe care România încă o are. Sunt ultimii ani”.
Președintele AUR a prezentat planul de măsuri pentru domeniul energetic alături de Petrișor Peiu, Dian Popescu, Laurențiu Ciurel și Nicu Bunoaica.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *