Prima pagină » Actualitate » George Simion a dat buzna în biroul lui Ciolacu pentru a cere explicații pentru sancțiunile impuse AUR – LIVE VIDEO
George Simion a dat buzna în biroul lui Ciolacu pentru a cere explicații pentru sancțiunile impuse AUR - LIVE VIDEO

George Simion a dat buzna în biroul lui Ciolacu pentru a cere explicații pentru sancțiunile impuse AUR – LIVE VIDEO

23 mai 2023, 11:25, 3 ,
în Actualitate

George Simion a intrat cu forța în biroul lui Marcel Ciolacu. Liderul AUR încearcă să afle explicații pentru sancțiunile ce i-au fost impuse partidului său, dar se pare că viitorul premier nu se află la muncă.

„ E dreptul meu! Pe dumnealui nu l-am mai văzut de două săptămâni. (…) Vrem să vorbim cu dl Ciolacu, el este conducătorul acestei instituții. Unde ne înscriem pentru o audiență. De ce ne lăsați doar 10 secunde să vorbim în plen?”, a cerut socotoeală George Simion.

„Pentru că ați întrerupt ședința”, i-a răspuns liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis săptămâna trecută sancţionarea mai multor deputaţi ai AUR cu 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor, pentru trei luni.

George Simion a dat buzna în biroul lui Marcel Ciolacu

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, cu unanimitate de voturi, să-i sancționeze pe deputații Sorin Titus Muncaciu, Ilie Alin Coleșa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica, Dumitru Coarnă și Lilian Scripnic. În afara lui Coarnă (independent), ceilalți deputați sancționați sunt membri AUR. Sancțiunile au fost votate apoi și de plen.

Sancțiunile aplicate sunt:

1. Diminuarea indemnizației cu 50% pe o perioadă de 6 luni. Indemnizațiile lunare ale acestora variază între 10.951 de lei la 11.194 de lei, astfel că ei vor pierde aproximativ 5.500 de lei/lunar pentru următoarea jumătate de an.

2. Reducerea duratei luării de cuvânt la 10 secunde/intervenție pe o perioadă de 3 luni în cadrul ședințelor Camerei Deputaților.

Cei 6 deputați au fost găsiți vinovați de încălcarea următoarelor articole din Regulamentul Camerei Deputaților:

Art. 158. ‒ (6) Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în țipete, injurii, amenințări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat sau a oricărei persoane prezente la activitățile parlamentare

Art. 245′ – Este interzisă participarea la desfășurarea unui banner în sala de ședințe în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaților, înregistrarea sau transmiterea în direct a ședințelor Camerei Deputaților, Biroului permanent, Comitetului liderilor grupurilor parlamentare sau comisiilor, utilizarea violenței fizice sau a violenței verbale constând în țipete, injurii, amenințări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat sau a oricărei persoane prezente la activitățile parlamentare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024