Prima pagină » Actualitate » George Lazăr a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, după ce a fost trimis în judecată de DNA
George Lazăr a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, după ce a fost trimis în judecată de DNA

George Lazăr a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, după ce a fost trimis în judecată de DNA

30 iul. 2024, 22:20,
în Actualitate

Șeful PNL Neamț, George Lazăr, a fost eliberat marți, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA, potrivit unei decizii semnate de premierul Marcel Ciolacu.

Lazăr este acuzat de procurori că, în calitate de preşedinte al PNL Neamţ, şi-ar fi folosit influenţa asupra directorului general al Romsilva pentru ca o persoană numită temporar la conducerea Direcţiei Silvice Neamţ să fie menţinută în funcţie.

Eliberarea din funcție va intra în vigoare începând de miercuri, 31 iulie 2024, se arată în decizia semnată marți de premier și publicată în Monitorul Oficial.

Șeful PNL Neamț a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat luni, într-un comunicat de presă, că l-au trimis în judecată pe George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei, după ce, în calitate de preşedinte al PNL Neamţ, şi-ar fi folosit influenţa asupra directorului general al Romsilva pentru ca o persoană numită temporar la conducerea Direcţiei Silvice Neamţ să fie menţinută în funcţie.

Anchetatorii precizează că l-au trimis în judecată pe Lazăr „pentru folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

„În luna septembrie 2022, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, inculpatul Lazăr George şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea asupra directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva pentru a-l determina pe acesta să dispună menţinerea în funcţia de director al Direcţiei Silvice Neamţ a unei anumite persoane numită temporar”, afirmă DNA.

Ce mai susțin procurorii:

„În mod concret, în condițiile în care titularul postului de director al Direcției Silvice Neamț era delegat pe funcția de șef de ocol la Ocolul Silvic Vaduri, postul său a fost ocupat de o altă persoană care ar fi beneficiat de susținerea inculpatului Lazăr George.

În momentul în care titularul de drept al postului de director al Direcției Silvice Neamț a dorit să revină în funcție, inculpatul și-ar fi folosit influența pentru ca prin intermediul directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva să-l determine pe cel dintâi să renunțe la cererea formulată și să accepte delegarea sa pe o altă funcție astfel încât postul să fie ocupat în continuare, prin delegare, de protejatul său”

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *