Prima pagină » National » George Ivașcu a demisionat din funcția de director al teatrului Metropolis

George Ivașcu a demisionat din funcția de director al teatrului Metropolis

15 apr. 2022, 16:22,
în National

George Ivașcu a demisionat din funcția de director al teatrului Metropolis. Actorul a luat această decizie din cauza lipsei de acuratețe a informațiilor pe care le-a prezentat Nicușor Dan. Fostul ministru al Culturii este de părere că rezultatul evaluării făcute de Nicușor Dan este unul umilitor pentru el.

În trecut fostul ministru a fost în centrul unui scanal de proporții când a venit la Iași. Acesta era acuzat de faptul că a tăiat o mulțime dintre fondurile destinate culturii ieșene.

George Ivașcu a demisionat din funcția de director al teatrului Metropolis

Cu toate că a construit de la zero Teatrul Metropolis, actorul George Ivașcu a decis să demisioneze din funcția de director. Actorul este nemulţumit de raportul pe care Nicușor Dan l-a publicat și care conţine informaţii eronate și neadevăruri:

”Stimate domnule Primar General Nicușor Dan,

Subsemnatul George Ivașcu, Director fondator al Teatrului Metropolis, vă rog să luați în considerare, începând de astăzi, 15 aprilie 2022, demisia mea din această funcție.

Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care ați declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare. A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar și devenit de mare succes, și le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos – echipă, artiști din toate generațiile, colaboratori, parteneri și public.

În continuarea comunicatului, actorul sublinează faptul că în ultimii doi ani teatrul a avut o subfinanțare cronică din cauza lui Nicușor Dan și că decizia de a trimite mai puţini bani către cultură i-a aparţinut primarului Capitalei. Acest lucru s-ar datora în principiu viziunii asupra vieții culturale pe care edilul general o are.

Cine este George Ivașcu

George Ivașcu este un fost ministru al Culturii şi actor de profesie. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografica, în anul 1993. Are peste 25 de ani de carieră, şi a jucat pe scenele celor mai importante teatre din Bucureşti şi din ţară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Bucureşti (TNB). Este conf.univ.Dr. la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

Totuşi, în 2018, guvernantul a fost în centrul unui scandal de proporţii. George Ivașcu a fost acuzat de opoziţie că a tăiat finanțările culturale din Iași. George Ivașcu ar fi anulat lista proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri. În plus, în ceea ce priveşte finanţarea unor instituţii precum Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” sau Opera Naţională Romana Iaşi, acestea au fost lăsate la coadă, prioritar pentru Ivaşcu fiind cu totul altceva.

Deci ar părea că demisia lui George Ivașcu de pe funcția de director al teatrului Metropolis are la bază lipsa de buget, fix cum s-a întâmplat ani în urmă în Iași din cauza domniei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *