Prima pagină » International » George Floyd era infectat cu noul coronavirus!
George Floyd era infectat cu noul coronavirus!

George Floyd era infectat cu noul coronavirus!

04 iun. 2020, 10:45,
în International

George Floyd, bărbatul de culoare ucis de poliţişti pe 25 mai în Minneapolis, a fost testat post-mortem pentru Covid-19. Rezultatul este pozitiv, potrivit unui nou raport de autopsie al districtului Hennepin, informează CNN.

Raportul arată că probele prelevate post-mortem au rezultat „pozitive pentru ARN-ul 2019-nCoV”.

Medicul legist şef Andrew Baker a spus că acest tip de test făcut pentru autopsie, prin PCR, poate arăta un rezultat pozitiv „la săptămâni după instalarea şi trecerea bolii”.

Baker a mai spus că „rezultatul autopsiei cel mai probabil reflectă prezenţa asimptomatică dar persistentă a infecţiei”, astfel că nu a avut un rol în moartea lui Floyd şi este puţin probabil ca el să fi fost contagios.

O autopsie independentă a arătat că bărbatul a murit în urma asfixierii.

Polițistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, acuzat de omor cu intenție

Derek Chauvin, ofiţerul de poliție care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd în timpul protestelor din Minneapolis, va fi acuzat de crimă de gradul al doilea – omor cu intenţie, dar fără premeditare, potrivit CNN. Și colegii săi vor fi puși sub acuzare.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, este așteptat să facă anunțul oficial în cursul zilei, mai scrie CNN.

Ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și ei de ajutor și complicitate la crimă de gradul al doilea, potrivit documentelor aflate la dosar.

Derek Chauvin, poliţistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd aproape nouă minute, fusese acuzat de crimă prin neglijenţă.

Un american de culoare prezentat drept un om generos care şi-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei covid-19. A murit cu faţa la pământ şi gâtul sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis, în nordul Statelor Unite. venise din Texas pentru a începe o nouă viaţă, relatează AFP.

Cine a fost bărbatul de 46 de ani

”Toată lumea îl iubea pe fratele meu”, declara Philonese Floyd. Moartea lui a provocat manifestaţii în mai multe oraşe. Și a relansat apeluri la despărţirea de un rasism ”sistemic” în America. ”Era un uriaş blând”, a declarat el la CNN. ”Nu a făcut niciodată rău nimănui”.

Bărbatul, care avea 46 de ani, a lucrat mai întâi ca şofer de camion în Minnesota. Apoi ca agent de pază într-un restaurant, Conga Latin Bistro, înainte ca pandemia să-l lase făcă loc de muncă.

Însă, la 25 mai, aşa cum arată o înregistrare de mai multe minute care a devebit viralăpe Internet, George Floyd a murit după ce un poliţist l-a apăsat cu genunchiul pe gât, în timp ce era culcat pe burtă pe stradă, neînarmat şi încătuşat.

”Vă rog, vă rog, nu pot să respir”, spune el.

Poliţia îl suspecta că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari pentru a cumpăra ţigări. Asta după ce un angajat al unui magazin a sunat la numărul de urgenţă 911.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *