Prima pagină » Sport » George Cosac, după accidentarea Simonei Halep. „Sunt îngrijorat, e o zonă sensibilă!” Pericolul major de la Wimbledon
George Cosac, după accidentarea Simonei Halep.

George Cosac, după accidentarea Simonei Halep. „Sunt îngrijorat, e o zonă sensibilă!” Pericolul major de la Wimbledon

14 mai 2021, 02:00,
în Sport

Simona Halep va efectua azi un RMN care va scoate în evidență exact gravitatea accidentării din timpul meciului din turul al doilea de la WTA Roma, contra nemțoaicei Angelique Kerber, scor 6-1, 3-3. Eleva lui Darren Cahill a abandonat după ce a chemat medicul turneului, iar primele investigații au reliefat o ruptură musculară la gamba piciorului stâng, așa cum a anunțat, aseară, pe Twitter, a treia jucătoare a lumii. Totodată, constănțeaca a scris pe rețelele de socializare că în cursul zilei de azi va efectua un RMN – o investigație de finețe care aduce un plus pentru clarificarea diagnosticului.
Apropiat al Simonei Halep, vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac (53 de ani), spune că ghinionul constănțencei e că s-a accidentat într-o zonă foarte sensibilă.

George Cosac: „Simona trebuie să se recupereze complet”

George Cosac a evitat să dea verdicte, dar atrage atenția asupra pericolului care o pândește la Wimbledon (28 iunie – 11 iulie), în contextul în care în lumea tenisului se vorbește despre o posibilă absență a Simonei de la Roland Garros, turneul care începe peste două săptămâni și jumătate.

„Sunt și eu îngrijorat, chiar vorbeam aseară cu Dumitru Hărădău, nu ne rămâne decât să așteptăm rezultatul RMN-ului și abia apoi putem să anticipăm ce va face Simona. Eu sper să avem vești bune. Am suferit și eu o astfel de accidentare. Zona la care s-a accidentat Simona este foarte sensibilă, pentru că îți soliciți mușchiul chiar și când mergi, nu doar când alergi. Ea trebuie să se recupereze complet! Contează foarte mult cum se va recupera, pentru că e un risc foarte mare. Eu sper la vești cât mai bune. Pericolul mai mare vine la Wimbledon pentru că din cauza acelui covor de iarbă un jucător de tenis trebuie să împingă și mai mult, iar gambele sunt mai solicitate decât pe o suprafață cum este zgura. Aștept și eu cu interes rezultatul RMN-ului, sper să avem vești cât mai bune”, a declarat George Cosac, pentru digisport.ro.

Diagnosticul primit de Simona Halep, după accidentarea de la Roma

La aproximativ o oră după finalul meciului cu Angelique Kerber, Simona Halep a oferit câteva detalii despre accidentarea sa, însă a anunțat că un diagnostic exact va primi în zilele următoare, după ce va efectua un RMN.

„Investigațiile au arătat că am o ruptură la nivelul gambei stângi. Voi efectua un RMN mâine (n.r.: – azi) pentru a înțelege mai bine despre ce accidentare este vorba, dar, pentru moment, nu suntem siguri de perioada de recuperare.
Sunt foarte dezamăgită să închei în acest fel turneul de la Roma, dar voi face tot ce pot să mă recuperez și să revin cât mai rapid posibil. Vă mulțumesc pentru susținere și vă voi ține la curent cu recuperarea”, a transmis Simona Halep, pe Twitter.

Vești rele pentru Simona Halep! Pe ce loc poate ajunge românca și cele trei obiective majore în mare pericol

Accidentarea Simonei Halep și părăsirea turneului de la Roma, la care deține trofeul câștigat în septembrie 2020, ridică semne mari de întrebare pentru participarea la Roland Garros, unde a câștigat primul său Grand Slam.
Turneul de la Roland Garros, la care vor putea intra și spectatori într-un număr limitat, începe pe 30 mai și se va termina pe 13 iunie.
În funcție de cât de gravă este accidentarea de la Roma, Simona va afla dacă în pericol sunt participările la Wimbledon, 28 iunie-11 iulie, unde deține trofeul, și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 23 iulie-8 august.
Simona Halep (29 de ani) este în pericol să piardă poziția pe podium în clasamentul WTA care va fi dat publicității după turneul din capitala Italiei.

După foarte mult timp, Simona poate ajunge pe locul 4 dacă una dintre jucătoarele Aryna Sabalenka sau Elina Svitolina va câștiga turneul.
Dacă Elina va triumfa pe terenul pe care se simte foarte bine, ar ajunge la 6.635 de puncte. Svitolina are două titluri chiar la Roma, câștigate în fața Simonei Halep în 2017, respectiv 2018.ive-tennis.eu.
Lider incontestabil al clasamentului WTA este Ashleigh Barty, cu 10090 puncte și care poate aju
Aryna se află într-o formă de zile mari și tocmai a câștigat turneul de la Madrid. Iar o victorie în finală i-ar oferi un punctaj de 6.905.
Una dintre cele două sportive sunt singurele care o pot depăși pe Simona în acest moment, conform clasamentului prezentat în timp real de lnge la 10.885 dacă va câștiga la Foro Italico.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`