Prima pagină » Razboi în Ucraina » Genocid în Ucraina, acuzația preşedintelui Poloniei la adresa Rusiei

Genocid în Ucraina, acuzația preşedintelui Poloniei la adresa Rusiei

11 mart. 2022, 10:36,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat joi, 10 martie, că acţiunile armatei ruse în Ucraina sunt echivalente cu genocidul. După o întâlnire cu vicepreşedintele american Kamala Harris, la Varșovia, preşedintele polonez a vorbit despre faptele îngrozitoare comise de armata Rusiei.

„Când bombardezi spitale cu femei însărcinate şi copii, când arunci bombe şi lansezi rachete în zone rezidenţiale unde nu există nicio infrastructură militară, acesta este un barbarism care poartă marca genocidului”, a afirmat Duda.

presedintele Poloniei, Andrzej Duda

Kamala Harris a spus că ONU a declanşat deja o procedură în acest sens, iar SUA va participa dacă va fi nevoie

Președintele Poloniei a declarat că Rusia comite genocid în Ucraina

Acuzații ale preşedintelui Poloniei la adresa Rusiei, privind genocidul din Ucraina. Andrzej Duda a precizat că un grup de investigatori din cadrul Curţii Penale Internaţionale (CPI) au ajuns în Polonia şi vor începe să ancheteze dacă în Ucraina au avut loc crime de război. Acesta a adăugat că refugiaţii ucraineni din Polonia deţin dovezi, inclusiv înregistrări video în acest sens.

Anterior, Polonia a anunţat că va înfiinţa un centru de documentare pentru a aduna dovezi despre posibile crime de război. În primele două săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, peste 1,4 milioane de refugiaţi au ajuns deja în ţară.

Vicepreşedintele american, Kamala Harris s-a declarat şi ea şocată de atacul asupra unei maternităţi din portul Mariupol de miercuri, 9 martie. Aceasta a deplâns faptul că în ultimele săptămâni, şi chiar mai mult în ultimele 24 de ore, s-au produs „atrocităţi de proporţii inimaginabile”.

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii a reiterat apelurile la o investigaţie internaţională asupra unor posibile crime de război. Aceasta a spus că ONU a declanşat deja o procedură în acest sens, iar SUA va participa dacă va fi nevoie.

Potrivit viceprimarului din oraşului, atacul asupra maternităţii din Mariupol s-a soldat cu moartea a trei persoane, printre care şi un copil. Autorităţile din Ucraina susţin că alte 17 persoane au fost rănite în atac, printre care şi o femeie însărcinată.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat, joi, 10 martie, că în spital nu se aflau pacienţi şi personal medical, ci o bază de operaţiuni de a combatanţilor radicali.

ucraineni afectati de bombardamentele din Ucraina, razboi Rusia, raniti

Kamala Harris a deplâns faptul că în ultimele săptămâni, şi chiar mai mult în ultimele 24 de ore, s-au produs „atrocităţi de proporţii inimaginabile”

Kamala Harris ajunge astăzi în România

Astăzi, 11 martie 2022, Kamala Harris ajunge în România. Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii va veni vineri în Bucureşti, aflându-se în prima sa vizită oficială în România de la preluarea mandatului său. Ceremonia primirii oficiale va avea loc la ora 14.00, pe platoul de ceremonii din cadrul Palatului Cotroceni. Imediat după va avea loc fotografia oficială în Holul de onoare.

Vă aducem aminte că joi, 10 martie 2022, președintele Iohannis a transmis că va purta discuții cu Kamala Harris despre postura NATO pe Flancul Estic. Anunțul a fost făcut înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfăşoară la Versailles. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a menționat că alături de vicepreședintele SUA vor mai aborda subiecte precum Grupul de Luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România şi soldaţii americani care au venit în ţara noastră.

După debutul operațiunii militare inițiată de Vladimir Putin, președintele Rusiei, această întâlnire dintre cei doi oficiali, Klaus Iohannis și Kamala Harris, are loc în contextul eforturilor aliate şi transatlantice de coordonare strânsă în vederea gestionării situaţiei de securitate, în special la Marea Neagră, cu impact asupra securităţii euroatlantice.

Reamintim că după o întâlnire cu vicepreședintele american Kamala Harris, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat joi, 10 martie, că acţiunile armatei ruse în Ucraina sunt echivalente cu genocidul.

blocuri distruse de bombardamentele rusilor in Ucraina

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii a reiterat apelurile la o investigaţie internaţională asupra unor posibile crime de război

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *