Prima pagină » Razboi în Ucraina » Generalii lui Putin acuză: SUA ar fi înmulțit căpușele în Ucraina ca să-i infecteze pe ruși cu Boala Lyme
Generalii lui Putin acuză: SUA ar fi înmulțit căpușele în Ucraina ca să-i infecteze pe ruși cu Boala Lyme

Generalii lui Putin acuză: SUA ar fi înmulțit căpușele în Ucraina ca să-i infecteze pe ruși cu Boala Lyme

08 iul. 2022, 11:23, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Statele Unite ale Americii ar fi înmulţit căpuşe în sud-estul Ucrainei cu scopul de a creşte numărul îmbolnăvirii cu Boala Lyme printre soldaţii ruşi aflaţi la zona de graniţă, acuza ministerul rus al Apărării, scrie presa rusă.

Tot mai mulți soldați ruși din Ucraina cu Boala Lyme

Într-o conferință de presă susținută joi, 7 iulie, general-locotenentul Igori Kirillov, șeful trupelor pentru protecția radiologică, biologică și chimică din Federația Rusă, a declarat că specialiștii americani au adunat și înmulțit căpușe în sud-estul Ucrainei, fapt ce a coincis cu o creștere puternică a numărului acestora în regiunile ruse de la granița cu Ucraina și a creșterii numărului de cazuri de borelioză, anume Boală Lyme.

Anterior, generalul a precizat că în timpul operațiunii speciale a armatei Federației Ruse a fost primit un raport despre activitatea agențiilor SUA privind limitarea amenințării războiului în Ucraina în anii 2005-2016.

„Un proiect aparte a fost acela pentru studierea căpușelor ixodide, care pot fi purtătoare a unei întregi serii de infecții extrem de periculoase (tularemie, febra West Nile sau febra Crimeea-Congo), proiect realizat de sepcialiștii Universității din Texas. Adunarea căpușelor se desfășura în special în zona de sud-est a Ucrainei, unde au fost localizate focarele naturale de infecție, specifice pentru teritoriile Federației Ruse”, a declarat Kirillov .

În acest context, potrivit declaraţiei generalului, desfășurarea studiilor cercetătorilor americani a coincis cu „o creștere accentuată a infectării populației ucrainene, dar și cu o creștere a numărului de căpușe într-o serie de raioane ruse aflate la graniță cu Ucraina.”

De la începutul invaziei în Ucraina, din 24 februarie, rușii au susținut în repetate rânduri că Statele Unite au creat laboratoare în Ucraina cu scopul de a dezvolta arme biologice, această temă devenind una preponderent folosită de propagandă rusă.

Până şi președintele rus, Vladimir Putin, declara că în Ucraina au fost creaţi compuşi pentru arme biologice şi că în timpul „operaţiunii militare speciale” Rusia a obţinut „probe documentare” cu privire la astfel de activităţi desfăşurate pe teritoriul ucrainean cu sprijinul Statelor Unite ale Americii.

Vladimir Putin susține că atacul asupra Ucrainei este abia la început

Într-o altă ordine de idei, precizăm faptul că într-o intervenţie publică recentă, Vladimir Putin a arătat că Rusia abia a început să atace Ucraina şi că în contextul actual, operaţiunea specială este incă la început. Astfel că, orice perspective de negocieri de pace vor deveni mai slabe cu cât conflictul va dura mai mult, a spus președintele rus într-un discurs solicit adresat liderilor parlamentari. Putin a spus că dacă Occidentul vrea să învingă Rusia pe câmpul de luptă, ar fi binevenit să încerce.

„Astăzi auzim că vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce poți să spui, lasă-i să încerce”, a spus Vladimir Putin.

Toate acestea în condiţiile în care sunt deja zeci de mii de morţi în Ucraina, de o parte și de cealaltă a taberelor. De altfel, ruşii au pierdut peste 15.000 de militari, iar ucrainienii cel puţin pe atât. La ora actuală, situaţia socială din Ucraina este una dezastruoasă, existând penurie de alimente, sau lucruri necesare pentru supraviețuire.

În acest context, generalii lui Vladimir Putin acuză SUA că ar fi înmulțit căpușele în Ucraina ca să-i infecteze pe soldații ruși cu Boala Lyme.

Comentarii
  • Nu este adevarat domle nimica !, capusele alea un pic mai numeroase sunt de fapt intro prietenoasa misiune speciala contra hitleristilor, ele vor doar sa aduca eliberarea si deznazificarea gazdelor

  • paranaoia dupa ce beau votca si se drogheaza asta e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`