Prima pagină » Local » Gemenele care au obținut aproape 10 la Bacalaureat nu vor să-și continue studiile la Iași: „Am ales o universitate care se încadrează în topurile internaționale”

Gemenele care au obținut aproape 10 la Bacalaureat nu vor să-și continue studiile la Iași: „Am ales o universitate care se încadrează în topurile internaționale”

10 iul. 2024, 02:00, 4 ,
Ștefana Șovea în Local

Gemenele din Pașcani, județul Iași, care au obținut aproape 10 la examenul de Bacalaureat 2024 se pregătesc pentru admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Denisa Elena Vulpe este șefă de promoție la Liceul „Miron Costin” Pașcani și a reușit să obțină cea mai mare medie din liceu, respectiv 9,95, iar sora ei, Lavinia Cristiana Vulpe, a obținut media 9,56.

Gemenele din Iași au obținut aproape 10 la examenul de Bacalaureat

Denisa Elena Vulpe și Lavinia Cristiana Vulpe sunt surori gemene și au absolvit Liceul „Miron Costin” Pașcani. Tinerele au reușit să obțină medii impresionante la examenul de Bacalaureat 2024, iar în această perioadă se pregătesc pentru admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Denisa Elena Vulpe este șefă de promoție și a obținut cea mai mare medie din liceu, respectiv 9,95. Tânăra a depus contestație la Istorie, unde a luat nota 9,85, și speră să obțină 10 pe linie. Pentru examenul de Bacalaureat, cele două surori au învățat împreună și s-au sprijinit reciproc.

„Am fost foarte fericită când am aflat că am obținut cea mai mare notă de pe liceu, dar m-am bucurat mult și pentru sora mea geamănă. Eu am țipat foarte tare de bucurie, iar ulterior am depus și contestație la Istorie, unde am obținut 9,85. Eu și sora mea am fost mereu colege de clasă, doar doi ani am fost despărțite, iar pentru examenul de Bacalaureat am învățat împreună, ne explicam nelămuririle una celeilalte”, spune Denisa Elena Vulpe.

Surorile gemene vor să studieze la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, însă meseriile lor vor fi diferite.

„Avem în plan să mergem la aceeași universitate, în Cluj, Universitatea «Babeș-Bolyai», la Facultatea de Drept, dar cred că o să avem meserii diferite, eu îmi doresc să devin judecătoare, iar sora mea își dorește să devină procuror. O să fie avem un examen de admitere, iar a doua noastră opțiune este Facultatea de Litere. Cu sora mea am o relație foarte strânsă, ne bucurăm una pentru cealaltă și ne sprijinim la eșec, iar ea s-a bucurat foarte mult pentru mine când a văzut că am obținut cea mai mare medie. În general, noi nu am fost prea competitive una față de cealaltă, făceam asta când eram mai mici, dar cu timpul am schimbat acest lucru. Am ales Clujul pentru că mereu am fost o persoană dornică de a explora. Am fost în Cluj în această iarnă și am apreciat orașul și atmosfera lui. Orașul Iași va fi mereu un loc de suflet pentru mine, dar dorința mea este să văd cât mai multe locuri noi. Mai întâi, am ales orașul, care a fost Cluj, și am căutat cea mai bună universitate de acolo. Faptul că se încadrează în topurile internaționale este doar un alt factor care a ajutat la menținerea deciziei de a rămâne în Cluj. Am luat în calcul să stăm la cămin pentru experiențele unice și pentru prieteniile ce pot fi legate”, spune Denisa Elena Vulpe.

Surorile gemene sunt de nedespărțit

Lavinia Cristiana Vulpe a obținut media 9,56 la examenul de Bacalaureat, de care este mulțumită. Tânăra s-a bucurat foarte mult pentru sora ei geamănă, care a obținut aproape 10.

Lavinia și-ar fi dorit să devină polițistă, însă din cauza condiției fizice a renunțat la această idee și se va îndrepta spre studierea Dreptului.

„Pentru Bacalaureat am învățat împreună. Pentru a putea învăța, stăteam împreună în aceeași cameră și citeam de câteva ori materialul de studiu, apoi spuneam cu voce tare toată informația. Dacă una dintre noi avea dificultăți în a înțelege ceva din materialul respectiv, cealaltă îi explica și reluam de la capăt. Relația dintre mine și sora mea este forate bună, înțelegându-ne foarte bine. Ea este persoana căreia îi pot spune tot fără nicio teamă, explicându-mi atunci când nu înțeleg ceva, având calm și răbdare, dar și care îmi oferă sprijinul ei necondiționat. M-am bucurat foarte mult când am aflat că nota ei a fost cea mai mare din liceu, chiar țipând alături de ea, pentru că știu că a muncit foarte mult pentru acest lucru. Am ales aceeași facultate ca și sora mea după ce m-am gândit foarte mult. La început, am dorit să mă îndrept înspre poliție, dar din cauza faptului ca nu am condiția fizică necesară am renunțat și am ales să rămân tot în justiție, dar spre deosebire de sora mea, eu vreau să devin procuror, așa că cel mai ușor este să alegem aceeași facultate”, spune Lavinia Cristiana Vulpe.

Comentarii
  • În afara aglomerației, poluării, trafic de coșmar și 40 de grade Celsius la umbră, de ce Iași?

  • Nu intereseaza pe nimeni

    Asta de ce e stire?

    Mi se rupe mie ca niste xeroxate au ales sa mearga sa studieze dreptul la Cluj.

    • De ce spui xeroxate tu ai copii. Asta da dovada că ai multă școala (mi se rupe).ASTA DA EDUCAȚIE,cred că părinții vau învățat să vorbiți așa.

  • 🍎 Vasea Nectarie, profesor istorie

    UAIC Iasi si BeBeCluj sunt universitați slabe( teste grilă in loc sa fie examene scrise, profesori slabi de tot – fără să aibe apariții in revistele din afară,etc).

    Evitați Clujul, e un oras la fel de plictisitor ca și orașul Pașcani. Dacă vreți carieră faină in magistratură, să aveți amintiri plăcute pe parcursul anilor de studii …mergeți la BUCUREȘTI ! Punct.

    ÎN BUCUREȘTI SE DĂ ORA EXACTĂ, NU LA CLUJ 😎

    P.S: Vă zic un secret; la facultate în Cluj nu merg decât ” țăranii” de lângă oraș,gen Huedin, Florești,jud Alba, etc… clujenii adevărați merg la studii universitare în București!

    Acest sfat e valabil pt toți absolvenții de 9 si 10 din jud/mun Iași: evitați orașele mici( Cluj, Oradea, etc) …mergeți la facultate în București. Nu contează dacă e la stat sau la privat – pe diploma voastră să scrie BUCUREȘTI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024