Multe gospodine pregătesc în sezonul rece un gem de prune cu nuci. Acesta este aromat, gustos și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Gemul de prune cu nuci poate fi consumat ca atare, dar la fel de bine poate fi folosit ca ingredient de bază pentru pregătirea unor prăjituri și plăcinte de casă. Iată deliciul copilăriei făcut după rețeta bunicii.
Gem de prune cu nuci
Când vine vorba de gustosul gem de casă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dinntre noi este savurosul gem de prune cu nuci. Acesta are o textură cremoasă, iar nucile crocante vor oferi un plus de savoare.
Gemul de prune cu nuci se face cu grijă, la foc mic, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Cu acest deliciu putem pregăti cele mai bune cornulețe de casă.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem face și niște plăcinte pufoase și gustoase sau niște fursecuri umplute cu gem de prune cu nuci. Gemul nu lipsește din cămara gospodinelor alături de alte preparate delicioase.
Cu gem de prune cu nuci putem pregăti și o prăjitură negresă pufoasă și aromată. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Negresa este nelipsită de la mesele festive alături de alte delicii. Cu aromatul gem de prune putem umple și niște plăcinte de casă făcute cu aluat fraged și aromat.
Rețeta bunicii pentru un preparat gustos și aromat
Pentru deliciosul gem de prune cu nuci vom avea nevoie de 2 kg de prune, 400 g de zahăr și 500 g de nuci.
Mai întâi se spală prunele apoi se scot sâmburii și se lasă un pic la scurs prunele. După aceea se dau prunele prin blender pentru a obține o compoziție cremoasă. Prunele se pun într-o cratiță la fiert împreună cu zahărul.
Se amestecă prunele din când în când până când scade zeama. Când gemul începe să se îngroașe se adaugă miezul de nucă mărunțit. Se lasă gemul la foc mic până se va face ca o marmeladă. Gemul de prune se pune fierbinte în borcane sterilizate. Borcanele cu gem se depozitează la loc uscat și răcoros. Gemul își va păstra savoarea mult timp, iar gustul aparte și aroma vor aminti celor dragi de copilărie și de rețetele de odinioară ale bunicii.
Gemul de prune poate fi servit la orice ocazie, dimineața, la micul-dejun, dar și pe timpul zilei. La fel de bine, gemul de prune se folosește pentru pregătirea unor prăjituri, plăcinte și fursecuri de casă delicioase și aromate.
Gemul de prune cu nuci este gustos, are o textură cremoasă și este ideal de folosit pentru pregătirea unor deserturi de casă după rețeta bunicii. Rețetele de gem sunt diverse, savuroase și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a oferi gemului un plus de aromă putem adăuga coajă rasă de portocale sau de lămâie, dar și esență de rom. Gemul de prune se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.