Prima pagină » Informații utile » Gel curățare față. Soluții pentru fiecare tip de ten

Gel curățare față. Soluții pentru fiecare tip de ten

20 aug. 2024, 11:17,
în Informații utile

Gelurile de curățare a feței diferă în funcție de tipul de ten pe care îl aveți. Multă lume crede că spălarea feței cu apă și săpun este suficientă, însă acest lucru este fals.

Curățarea tenului ajută la îndepărtarea impurităților și a sebumului de pe suprafața pielii. Pe lângă acestea, curățarea corectă a tenului ajută la îmbunătățirea texturii și a tonusului pielii. Iată care sunt cele mai potrivite moduri și geluri de curățare a feței, în funcție de ten.

Cele mai potrivite geluri de curățare a feței, în funcție de ten

Tenul gras este predispus la o producție accentuată de sebum. Pentru acest tip de ten, cele mai potrivite soluții de curățare sunt: gelul spumant, tonicul și masca de argilă.

Gelul spumant curăță în profunzime tenul gras prin eliminarea excesului se sebum și deschiderea porilor. Pentru a controla producția glandelor sebacee, trebuie să optați pentru produse de curățare și demachiere pe bază de acid salicilic sau peroxid de benzoil.

Tonicul este soluția perfectă pentru îndepărtarea impurităților rămase pe piele după curățare. Cele mai potrivite sunt cele cu hamamelis sau ulei de arbore de ceai deoarece acestea previn apariția petelor roșiatice și a altor afecțiuni cutanate.

Masca de argilă ajută la absorbția excesului de ulei și la eliminarea impurităților de pe piele. Acestea conțin caolin și argilă bentonită care ajută la purificarea și detoxifierea pielii.

Pentru tenul uscat, cele mai potrivite produce sunt cele care hidratează și previn uscarea mai accentuată a pielii, cum ar fi: loțiunea de curățare hidratantă, tonicul hidratant și serul hidratant. Loțiunea trebuie să conțină glicerină sau acid hialuronic, acestea revigorând pielea uscată. Cel mai bun tonic pentru acest tip de ten este cel cu aloe vera sau apă de trandafiri.

Tenul mixt este un amestec de zone cu piele grasă și uscată. Pentru a asigura un echilibru al pielii, este bine să folosiți produse potrivite pentru ambele tipuri de ten. Gelul de curățare trebuie să aibă elemente care contribuie la exfolierea pielii, cum ar fi acid salicilic sau acid glicolic. Tonicul folosit trebuie să restabilească pH-ul pielii. Cele mai potrivite sunt cele cu mușețel sau ceai verde.

Cum cureți corect tenul?

Persoanele cu tenul gras au porii mai mari, lucru care determină acumularea de ulei natural și de celule poarte ale pielii care astupă porii și determină apariția acneei. Pentru acest tip de ten, trebuie să respectați următorii pași:

1 –  Trebuie să te speli pe mâini cu apă și săpun;

2 – Folosește un produs de curățare delicat pe care îl masezi ușor, prin mișcări circulare. Trebuie să acorzi o atenție mai mare frunții, nasului și bărbiei. Apoi clătește bine cu apă caldă;

3 – Continuă cu tonicul care ajută la eliminarea impurităților rămase și la închiderea porilor;

4 – Încheie cu o cremă hidratantă blândă, fără ulei sau parfum.

În cazul tenului uscat, pielea este tensionată și predispusă la apariția liniilor fine și a ridurilor. Pașii pentru acest tip de ten:

1 – Spală-te pe mâini cu apă și săpun;

2 – Folosește un produs cu textură cremoasă și hidratantă pe care îl masezi ușor, fără a freca prea tare sau apăsat. Apoi clătește cu apă călduță;

3 – Folosește un tonic ce nu conține alcool și care este compus din ingrediente hidratante;

4 – Finalizează aplicând p cremă hidratantă bogată și hrănitoare.

Pentru tenul mixt, zonele mai bogate în sebum sunt fruntea, nasul și bărbia, iar zonele uscate sunt pe obraji. Urmați pașii următori:

1 – Spală-te pe mâini cu apă și săpun;

2 – Folosește un produs de curățare special pentru ten mixt, cu care își masezi pielea pentru câteva secunde și clătești cu apă caldă;

3 – Următorul pas este să-ți fortifici pielea. Evită produsele care conțin alcool și alege-le pe cele care îți vor ajuta pielea să-și echilibreze pH-ul.

4 – Ultimul pas este de a folosi o cremă special creată pentru pielea de tip mixt pentru a-i reda pielii luciul. Este indicat să eviți soluțiile cu ulei.

Prin urmare, trebuie să vă cunoașteți foarte bine tenul pentru a alege cât mai bine gelul de curățare al feței ideal pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`