Prima pagină » Actualitate » Gazprom, anunț de ultimă oră despre livrările de gaze către Europa
Gazprom, anunț de ultimă oră despre livrările de gaze către Europa

Gazprom, anunț de ultimă oră despre livrările de gaze către Europa

18 iun. 2022, 12:20,
în Actualitate

Gazprom a anunţat că a redus livrările de gaz către Europa prin Ucraina. Gazprom a cerut să furnizeze gaze dintr-un alt punct de intrare, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Gazprom a anunţat că livrările de gaz către Europa prin punctul de intrare Sudzha din Ucraina au înregistrat o reducere, situându-se la 41,4 milioane de metri cubi, faţă de 41,9 milioane de metri cubi vineri.

Potrivit Reuters, Gazprom a cerut să furnizeze gaze dintr-un alt punct de intrare, cel al Sokhranovka, însă cererea a fost respinsă de Ucraina. Mai multe ţări, printre care Italia, au reclamat că au primit mai puţin gaz de la Rusia, în ultimele zile, potrivit Mediafax.

Ieri, Franța a anunțat că nu a mai primit gaze naturale din Rusia prin conductă din 15 iunie,  după ce gigantul energetic rus Gazprom a avertizat în această săptămână că va reduce drastic livrările către Europa.

Gazprom a spus că reducerile de aprovizionare prin conducta Nord Stream sunt rezultatul lucrărilor de reparații, dar oficialii UE cred că Moscova pedepsește aliații Ucrainei, unde forțele ruse au lansat o invazie în februarie.

Franța primește aproximativ 17% din gazul său din Rusia prin conexiuni de rețea cu Germania, care se bazează în mare măsură pe aprovizionarea Rusiei și a criticat mișcarea Gazprom ca fiind ”politică”.

Livrările fuseseră deja reduse cu 60 la sută de la începutul acestui an, ceea ce a dus la creșterea prețurilor, potrivit AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *