Prima pagină » Sanatate » Gât înțepenit. Ce factori provoacă această problemă?

Gât înțepenit. Ce factori provoacă această problemă?

10 mart. 2023, 14:36,
în Sanatate

Un gât înțepenit este un semn al unei probleme grave. Disconfortul la nivelul gâtului poate fi cauzat de frig, de statul așezat sau de dormit într-o poziție incomodă pentru perioade lungi de timp sau de o activitate fizică excesivă. Cu toate acestea, există astfel de manifestări dureroase și semnale de alarmă care nu trebuie lăsate necontrolate.

Gâtul, împreună cu coloana lombară preia o sarcină motorie semnificativă. Este una dintre cele mai mobile părți ale scheletului uman și poate că importanța sa poate fi apreciată pe deplin doar atunci când mișcările din gât devin chinuitoare. Cele mai frecvente cauze ale durerilor de gât sunt leziunile la nivelul gâtului, datorate unei căderi, unui accident sau suferite în timpul sportului. În unele cazuri provoacă complicații precum retrolisteza și antelisteza vertebrelor.

Gât înțepenit. Deformările care provoacă manifestarea durerii

Deformările vertebrelor coloanei cervicale provoacă senzația de un gât înțepenit. Proeminența discului, proeminența posterioară, proeminența mediană dorsală, proeminența dorsală simetrică, proeminența circulară și difuză provoacă deranjul.

Hernia de disc se numără, de asemenea, printre cauzele care provoacă simptomul deranjant. Printre boli se numără și tumorile benigne sau maligne, de exemplu, hemangiolipom și hemangiom în corpul vertebral.

Boli cardiace, cum ar fi un atac de angină pectorală sau un atac de cord iradiat la nivelul gâtului. Frigul excesiv sau solicitarea prelungită a mușchilor gâtului pot declanșa tabloul clinic al miozitei. Joncțiunea dintre C5 și C6 este locul cel mai vulnerabil din coloana cervicală. Adevărul este că aceste vertebre și acest disc intervertebral sunt primele care primesc lovituri, se rănesc în urma unor căzături nefericite.

În plus, această zonă a coloanei cervicale trage de la o zi la alta întreaga greutate a craniului. Aceste vertebre nu sunt mai puțin responsabile pentru că provoacă înclinarea capului, și destul de mult în amplitudine.

Care sunt factorii care provoacă dezvoltarea unor afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale. Tratamentul necesar pentru calmarea disconfortului

Din păcate, anatomia cadrului muscular din această zonă contribuie la proeminența discului C5-C6. Mușchii de acolo sunt de dimensiuni mici și, adesea, nu oferă un sprijin suficient pentru coloana vertebrală. Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, mușchii se încordează, ceea ce afectează alimentarea cu sânge, ceea ce duce la o nutriție deficitară a vertebrelor și a discurilor, apare osteocondroza, iar apoi, proeminența discurilor C5-C6.

Odată ce diagnosticul este pus, medicul stabilește un regim de tratament. Pacientul este cel mai mult preocupat de modul în care poate ameliora durerea, așa că primul lucru pe care îl face medicul este să prescrie medicamente menite să reducă inflamația și să amelioreze hipertonicitatea musculară și durerea.

Atunci când selectează medicația, specialistul trebuie să țină cont de gravitatea bolii și de diagnosticul în sine, la ce nivel a apărut problema. Atribuirea medicamentelor în sine poate provoca complicații neplăcute, deoarece dacă unele pastile specifice au ajutat-o pe prietena ta să scape de dureri de gât, nu înseamnă că vor fi un panaceu pentru tine. Toate medicamentele trebuie să fie prescrise de un medic.

Odată ce gâtul este înțepenit, o atenție deosebită trebuie acordată terapiei fizice și masajului. De asemenea, pot fi prescrise fizioterapia, acupunctura și reflexologia. Țineți cont de faptul că coloana cervicală este foarte fragilă și, dacă frecați singur gâtul dureros, puteți agrava problema fără să doriți acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *