Prima pagină » Actualitate » Gaşca corupţiei din USR! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, găsit în stare de incompatibilitate de ANI
Gaşca corupţiei din USR! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, găsit în stare de incompatibilitate de ANI

Gaşca corupţiei din USR! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, găsit în stare de incompatibilitate de ANI

10 iul. 2024, 11:00,
BZI.ro, în Actualitate

Agenţia Naţională de Integritate susţine că primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-a aflat în conflict de interese în urmă cu patru ani, după ce ar fi luat în campania electorală un împrumut de la o persoană, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul firmei reprezentate de aceasta.

„FRITZ DOMINIC SAMUEL,

Primar al Mun. Timișoara, Jud. Timiș

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI.

Primarul Timişoarei Dominic Fritz s-a aflat în conflict de interese administrativ după ce a luat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentată de acea persoană.

„Mi-au făcut și mie un dosărel.
Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic.
E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani – doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani.
Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgula, în CL.
Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România).
Asta este povestea pe scurt. O să auziți multe atacuri în următoarele zile. O să atac la rândul meu raportul ANI în instanță și nu am niciun dubiu că voi primi dreptate.
O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine.
Mulțumesc că îmi sunteți alături”, a transmis primarul Timișoarei.

Comentarii
  • Unde e trolul?

    Unde e handicapatul ala de trol care o injura pe Diana Sosoaca mereu, la fiecare articol?

    Unde esti bah? Pe Fritz nu-l injuri si pe gasca lui de la USR?

    Nu, nu-l injuri, ca esti un homalau sugator de p*le si nu-i ataci pe cei de la USR-LGBT care iti permit tie sa mergi in c*rul gol pe strazi la paradele tale de degenerati. Tuzguramati de imputit!

  • Un dobitoc care trebuia executat public !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *